DIY Tutorial: New Year's Calendar

Γεια σας!

Είμαι η Κατερίνα και σήμερα θα δούμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε το πιο ασυνήθιστο και εντυπωσιακό ημερολόγιο για το 2020!


Το συγκεκριμένο ημερολόγιο διατίθεται προς πώληση. Για τιμή και πληροφορίες στείλτε μας inbox στην σελίδα μας Art & Stardust.




Προτού ξεκινήσω με αυτό το tutorial θέλω να επισημάνω ότι αυτή η κατασκευή είναι ακατάλληλη για παιδιά κάτω των 13 ετών καθώς στα υλικά περιλαμβάνονται φελιζόλ το οποίο μπορεί να εισπνευστεί, ξυλόκολλα, σύρματα και εργαλεία κοπής, μπλάνκο. Η χρήση μάσκας και γαντιών δεν είναι απολύτως απαραίτητη αλλά συνιστάται στην περίπτωση αλλεργίας σε κάποια από τις ουσίες της κόλλας και κατά την χρήση του φελιζόλ.


----


Ας περάσουμε τώρα στο tutorial!




Υλικά:

• Ξυλόκολλα (Εγώ χρησιμοποίησα την Mercola Tempo)
• Ψαλίδι νυχιών με αιχμηρή άκρη
• 1-2 Καλαμάκια μπαμπού (για σουβλάκια)
• Ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα
• Αλάτι
• Κόφτη (για σύρμα)
• Φελιζόλ
• Κορδέλα ή κορδόνι στο χρώμα της αρεσκείας σας (εγώ χρησιμοποίησα λευκή κορδέλα)
• Κομμάτια σύρμα αλουμινίου σε χάλκινη απόχρωση
• 2 Στρασάκια σε απόχρωση της αρεσκείας σας (εγώ χρησιμοποίησα κόκκινα)
• Χρυσόσκονη ασημί ολογραφική ή λευκή ολογραφική
• Ημεροδείκτη
• Χορτάρι χειροτεχνίας
• Μπλάνκο
• Πλαστικό καπάκι παγωτού (περίπου 20×15cm)
• Βελόνα με μεγάλο μάτι


----



Βήμα 1:


Αρχικά ακουμπήστε την λαδόκολλα πάνω στο πλαστικό καπάκι. Έπειτα πάρτε την ξυλόκολλα και ένα καλαμάκι μπαμπού και απλώστε μία παχιά στρώση κόλλας στην λαδόκολλα σε σχήμα παραλληλόγραμμο.



Για να κάνετε το εφέ σταλακτιτών πάρτε λίγη έξτρα κόλλα, ακουμπήστε το ξυλάκι στο κάτω μέρος του παραλληλόγραμμου και τραβήξτε απαλά προς τα κάτω όσο πάει.Tip: Για πιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα, φροντίστε οι σταλακτίτες να είναι ασύμμετροι μεταξύ τους.



Βήμα 2:
Ώρα να περάσουμε στην διακόσμηση! Όσο η κόλλα είναι νωπή ακόμα πάρτε την χρυσόσκονη και πασπαλίστε προσεκτικά όλη την βάση του ημερολογίου. Φροντίστε να καλυφθεί καλά η κόλλα και αφήστε την στην άκρη να στεγνώσει καλά.

Σημείωση: Ανάλογα με την θερμοκρασία περιβάλλοντος η κόλλα μπορεί να κάνει πάνω από 48 ώρες να στεγνώσει λόγο πάχους. Το καλοκαίρι η ξυλόκολλα στεγνώνει πιο γρήγορα μέχρι μέσα αλλά τον χειμώνα δυσκολεύεται. Γι αυτό αν ο χώρος είναι αρκετά κρύος (κάτω των 25° Κελσίου), αφήστε την κόλλα μπροστά από μία εστία θερμότητας (καλοριφέρ, σόμπα. Όχι τζάκι καθώς η κόλλα είναι εύφλεκτη. Δεν είμαι βέβαιη για πάνελ αλλά αν δεν εκπέμπει θερμότητα προς τα πάνω τότε κάνει.) έως ότου στεγνώσει καλά (γίνει διάφανη). Μπροστά από σόμπα χαλαζία κάνει περίπου 48 ώρες.





Βήμα 3:

Όσο περιμένετε να στεγνώσει η βάση, ας φτιάξουμε τα διακοσμητικά! Θα ξεκινήσουμε με τον χιονάνθρωπο. Πάρτε το φελιζόλ και το ψαλίδι και φτιάξτε τρεις μπαλίτσες διαφορετικών μεγεθών κόβοντας γύρω γύρω έως ότου το φελιζόλ πάρει σφαιρικό σχήμα. Μην πετάξετε ακόμα τα υπολείμματα γιατί θα τα χρειαστείτε παρακάτω.
Πάρτε ένα κομμάτι σύρμα και κόψτε το λίγο μεγαλύτερο και από τα τρία μπαλάκια μαζί (ώστε να μπορείτε να τα κρατάτε).


Καρφώστε το σύρμα στο κέντρο της μεγαλύτερης μπάλας. Κόψτε το πίσω μέρος επίπεδο ώστε αργότερα να κολλήσει σωστά στην βάση.




Έπειτα βάλτε λίγη κόλλα στο πάνω μέρος και περάστε την αμέσως μικρότερη μπάλα μέσα από το σύρμα και ενώστε την με την μεγάλη.




Επαναλάβετε το προηγούμενο βήμα και για την μικρότερη μπάλα.






Βήμα 4:

Απλώστε κόλλα σε όλη την βάση εκτός από το κάτω μέρος και το πίσω μέρος της κάθε μπάλας. Πάρτε το αλάτι και πασπαλίστε καλά την βάση του χιονάνθρωπου.

Tip: Φροντίστε η κάτω και η πίσω μεριά όπου κόψατε την επίπεδη επιφάνεια της μεγαλύτερης μπάλας να μην έχουν καθόλου κόλλα ή αλάτι καθώς δεν θα μπορούν αργότερα να κολληθούν στα υπόλοιπα κομμάτια.


Τέλος, κόψτε τρία κομματάκια σύρμα για τα χέρια και την μύτη και μπήξτε τα στην βάση. Ξύστε ελαφρά τα σημεία των ματιών να φύγει το αλάτι και κολλήστε τα στρασάκια. Στην συνέχεια κόψτε το σύρμα στην κορυφή και καλύψτε με λίγη κόλλα και αλάτι. Αφήστε τον χιονάνθρωπο στην άκρη να στεγνώσει.







Βήμα 5:
Ώρα να περάσουμε στα δεντράκια. Πάρτε τρία κομμάτια φελιζόλ και κόψτε τρία ασύμμετρα κομμάτια σύρμα για τους κορμούς.




Αλείψτε τα σύρματα με λίγο κόλλα και κολλήστε γύρω γύρω το χορτάρι χειροτεχνίας. Έπειτα πάρτε το ψαλίδι και δώστε σχήμα κώνου στα δεντράκια.


Στην συνέχεια, πάρτε το μπλάνκο και κάντε εφέ χιονιού πατώντας πάνω στα δεντράκια. Αφήστε τα λίγο να στεγνώσουν.







Βήμα 6:
Ας περάσουμε στην βάση των διακοσμητικών. Πάρτε ένα καλαμάκι μπαμπού και κόψτε δύο ίσα κομμάτια να χωράνε και τα τρία δεντράκια πάνω. Κολλήστε τα μεταξύ τους και περιμένετε λίγο να στεγνώσουν. Στην συνέχεια βάψτε εφέ στρωμένου χιονιού στο πάνω μέρος με κυματισμούς. Αλείψτε με κόλλα το σημείο του χιονιού και πασπαλίστε καλά με αλάτι. Επαναλάβετε το ίδιο βήμα και για την βάση του χιονάνθρωπου.


Για να κολλήσετε τα διακοσμητικά στις βάσεις, ξύστε λίγο το αλάτι στα σημεία που θέλετε και κολλήστε τα διακοσμητικά. Για τα δεντράκια, αλείψτε λίγο κόλλα στα φελιζόλ με το καλαμάκι μπαμπού και πασπαλίστε καλά με αλάτι.



Τέλος, πάρτε μικρά και αιχμηρά κομμάτια που περίσσεψαν από το φελιζόλ και κολλήστε τα στις βάσεις σαν σταλακτίτες για μία έξτρα όμορφη πινελιά.







Βήμα 7:

Αφού πλέον έχει στεγνώσει καλά η βάση του ημερολογίου, ξεκολλήστε την προσεκτικά από την λαδόκολλα. Μην τραβάτε απότομα γιατί μπορεί να κάνει τραβήγματα και θέλετε να κρατήσει το αρχικό σχήμα. Κόψτε δυο κομμάτια χαρτόνι και κολλήστε τα μαζί. Φροντίστε να είναι μικρότερα από την βάση του ημερολογίου. Γυρίστε την βάση ανάποδα και κολλήστε τα χαρτόνια κέντρο.


Έπειτα πάρτε το ψαλίδι και ανοίξτε δύο τρύπες στο πάνω μέρος. 


Με την βοήθεια της βελόνας περάστε ένα αρκετά μακρύ κομμάτι κορδέλα ή κορδόνι από την μία τρύπα και μετά από την άλλη φροντίζοντας τα δύο άκρα να είναι στην πίσω μεριά της βάσης.

Δέστε ένα κομπάκι και τελειώσατε με την βάση! Κολλήστε πάνω τον ημεροδείκτη της νέας χρονιάς και τα διακοσμητικά και το ημερολόγιό σας είναι έτοιμο να διακοσμήσει τον τοίχο σας το 2020!



----






----







                         Σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική χρονιά!





----


Ελπίζω να σας άρεσε αυτό το tutorial και να το βρείτε χρήσιμο! Περιμένω με ανυπομονησία να δω τις δικές σας πανέμορφες κατασκευές κάτω στα σχόλια! Αν έχετε απορίες μην διστάσετε να ρωτήσετε!

Ευχαριστούμε πολύ για την στήριξή σας!


---


Υ.Γ: Τα δικαιώματα των κειμένων και των εικόνων καλύπτονται νομικά! Αν χρειάζεστε κάποιο απόσπασμα από ένα άρθρο, επικοινωνήστε μαζί μας με ένα προσωπικό μήνυμα!


---


Copyrights: Katerina Kouki, Art & Stardust 2019

0 Σχόλια