Γεια σας!
Είμαι η Κατερίνα και σήμερα σας έχω ετοιμάσει κάτι αλλιώτικο, healthy και πεντανόστιμο! Θέλω να σας παρουσιάσω το Μουσακφλέ της Ρένας (Rene Mousakfle)! Μία αυθεντική συνταγή η οποία είμαι σίγουρη ότι θα κάνει πάταγο!
Το Μουσακφλέ είναι ανακάλυψη της μητέρας μου (εξ ου και το "Ρένα"). Η ονομασία δε, δική μου επινόηση. Το Μουσακφλέ λέγεται έτσι επειδή το συγκεκριμένο φαγητό είναι μία μίξη μουσακά και σουφλέ.
Σήμερα λοιπόν θα σας δείξω πώς να το φτιάξετε και εσείς! Είναι ελαφρύ φαγητό, detox λόγο λαχανικών και έχει την απόλυτη γεύση!
----
Υλικά:
•3 μελιτσάνες φλάσκιες (μεσαίες)
•1 μέτριο κρεμμύδι
•1/2 κιλό τυρί Regato
•5 κουταλιές της σούπας υγρό βιτάμ
•1 κρέμα γάλακτος 35%
•2 κούπες γάλα
•αλάτι
----
Εκτέλεση:
Παίρνουμε τις μελιτζάνες και τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε 4 κομμάτια πλατιά και μετά το κάθε κομμάτι σε μικρότερα. Τις τοποθετούμε στον πάτο του ταψιού να το καλύψουν, παίρνουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε ροδέλες, ρίχνουμε αλάτι. Μετά ρίχνουμε το βιτάμ υγρό. Στην συνέχεια απλώνουμε από πάνω το Regato, μετά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Το τοποθετούμε στην πρώτη θέση του φούρνου και ψήνουμε στο πάνω κάτω στους 180° μέχρι να ροδίσει το τυρί.
Είμαι η Κατερίνα και σήμερα σας έχω ετοιμάσει κάτι αλλιώτικο, healthy και πεντανόστιμο! Θέλω να σας παρουσιάσω το Μουσακφλέ της Ρένας (Rene Mousakfle)! Μία αυθεντική συνταγή η οποία είμαι σίγουρη ότι θα κάνει πάταγο!
Το Μουσακφλέ είναι ανακάλυψη της μητέρας μου (εξ ου και το "Ρένα"). Η ονομασία δε, δική μου επινόηση. Το Μουσακφλέ λέγεται έτσι επειδή το συγκεκριμένο φαγητό είναι μία μίξη μουσακά και σουφλέ.
Σήμερα λοιπόν θα σας δείξω πώς να το φτιάξετε και εσείς! Είναι ελαφρύ φαγητό, detox λόγο λαχανικών και έχει την απόλυτη γεύση!
----
Υλικά:
•3 μελιτσάνες φλάσκιες (μεσαίες)
•1 μέτριο κρεμμύδι
•1/2 κιλό τυρί Regato
•5 κουταλιές της σούπας υγρό βιτάμ
•1 κρέμα γάλακτος 35%
•2 κούπες γάλα
•αλάτι
----
Εκτέλεση:
Παίρνουμε τις μελιτζάνες και τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε 4 κομμάτια πλατιά και μετά το κάθε κομμάτι σε μικρότερα. Τις τοποθετούμε στον πάτο του ταψιού να το καλύψουν, παίρνουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε ροδέλες, ρίχνουμε αλάτι. Μετά ρίχνουμε το βιτάμ υγρό. Στην συνέχεια απλώνουμε από πάνω το Regato, μετά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Το τοποθετούμε στην πρώτη θέση του φούρνου και ψήνουμε στο πάνω κάτω στους 180° μέχρι να ροδίσει το τυρί.
Καλή σας όρεξη!
-----
Ελπίζω να σας άρεσε αυτή η συνταγή! Θα χαρώ πολύ να διαβάσω τα σχόλιά σας, να συζητήσουμε τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχετε και να δω πώς φτιάξατε το Μουσακφλέ!
Ευχαριστούμε πολύ για την στήριξή σας!
----
Υ.Γ: Τα δικαιώματα των κειμένων και κάποιες από τις εικόνες καλύπτονται νομικά! Αν χρειάζεστε κάποιο απόσπασμα από ένα άρθρο, επικοινωνήστε μαζί μας με ένα προσωπικό μήνυμα!
Copyrights: Katerina Kouki, Art & Stardust 2020
0 Σχόλια