Υλικά:
1)1 π.κ. λάδι
2)2 π.κ. ζάχαρη
3)1 π.κ. νερό
4)1 π.κ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
5)1 κ.γ. σκόνη κανέλα
6)2 βαζάκια βανίλια
7)1 φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
8)1 π.κ. καρύδια
και 9)σταφίδες
Για να σερβίρουμε βάζουμε άχνη ζάχαρη ή σουσάμι, αν το επιθυμούμε.
Σκεύη:
Π.κ. = ποτήρι κρασιού, κ.γ.= κουταλάκι του γλυκού, μίξερ χειρός, μεγάλο κουτάλι, σουρωτήρι με μικρές τρύπες.
Εκτέλεση:
1)Βάζουμε στο μπολ μας το λάδι και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά και σιγά σιγά προσθέτουμε το νερό και το φρέσκο χυμό πορτοκάλι.
2)Ανακατεύουμε ξανά και προσθέτουμε τη φαρίνα, αφού την κοσκινίζουμε με ένα σουρωτήρι με πιο μικρές τρύπες.
3)Αφού γίνει μια αφράτη ζύμη προσθέτουμε τη σκόνη κανέλας και τη βανίλια.Ανακατεύουμε για ακόμα μια φορά.
4)Στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες.Ανακατεύουμε ξανά, όχι με το μίξερ μας, αλλά με το μεγάλο κουτάλι.
5)Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 50 λεπτά στους 180oC!Στον δικό μου φούρνο πήρε 1 ώρα!
Μόλις κρυώσει στολίζουμε με άχνη ζάχαρη ή το σουσάμι.
Ελπίζουμε
να σας άρεσε και αυτό το άρθρο!
Ευχαριστούμε πολύ για την στήριξή σας!
Copyrights: Georgia Tzortzatou, Art & Stardust 2020
0 Σχόλια