Back to School: Ντύσιμο Τετραδίου-Βιβλίου

Γεια σας!

Είμαι η Κατερίνα και ως τελευταία σχολική (και μη) χειροτεχνία για φέτος θα σας δείξω πώς μπορείτε να φτιάξετε μια υφασμάτινη θήκη τετραδίου με περισσευούμενα υφάσματα (scrap fabrics) που θα το κάνει να ξεχωρίσει!


Η κατασκευή είναι κατάλληλη και για παιδιά ΑΛΛΆ υπό την επίβλεψη ενηλίκου καθώς στα υλικά συμπεριλαμβάνονται βινυλική κόλλα, ψαλίδι, βελόνα, καρφίτσες και μικρά αντικείμενα που μπορεί να καταποθούν.


----


Υλικά:


•Κόλλα χειροτεχνίας
•Ψαλίδι
•Κλωστή
•Βελόνα
•Ύφασμα
•Χρυσόσκονη
•Ύφασμα τσόχα
•Τετράδιο
•Καρφίτσες
•Μολύβι (ΗΒ και πάνω)
•Μικρά διακοσμητικά της αρεσκείας σας
•Λίγη λαδόκολλα/αντικολλητικό χαρτί ψησίματος


----


Βήμα 1:

Αρχικά, πάρτε μπροστά σας το ύφασμα που θα ντύσει το βιβλίο σας. Διπλώστε το τεντωμένο στην μέση και ακουμπήστε πάνω το τετράδιο. Κόψτε στα πλαϊνά και στην μεριά όπου ανοίγει το τετράδιο αφήνοντας 1 εκατοστό κενό στα πλαϊνά και όσο θέλετε στην μπροστινή μεριά (το μεγαλύτερο κενό σας επιτρέπει να τοποθετήσετε και χαρτιά ανάμεσα και ταυτόχρονα βαστά σταθερή την θήκη).



Στην συνέχεια, γυρίστε το ύφασμα με την κακή του πλευρά προς τα έξω και διπλώστε τα "αφτιά" εσωτερικά στο εξώφυλλο του τετραδίου, και στην μπρος και στην πίσω μεριά.



Καρφιτσώστε μαζί τα αφτιά στην κάθε πλευρά ξεχωριστά (μπρος και πίσω).



Ράψτε στα σημεία που καρφιτσώσατε.




Αφού ράψτε όλα τα σημεία, τεντώστε το ύφασμα στην άλλη άκρη του τετραδίου, και αν χρειάζεται, ράψτε ότι περισσεύει ώστε να παραμείνει τεντωμένο το ύφασμα (προσοχή να μην κρατά ανοιχτό το τετράδιο).



Έπειτα, διπλώστε τις ραμμένες άκρες από τα αφτιά προς την εσωτερική πλευρά της θήκης (προς την κακή πλευρά η οποία θα είναι εσωτερικά) και καρφιτσώστε.



Γυρίστε και τις υπόλοιπες άκρες ολόκληρης της θήκης προς την ίδια μεριά και καρφιτσώστε.



Γυρίστε τα αφτιά στην καλή μεριά του υφάσματος και ράψτε ότι καρφιτσώσατε κατά μήκος, προσεκτικά να μην ράψτε και τα αφτιά.



Επαναλάβετε και στην άλλη μεριά.



Στην συνέχεια, γυρίστε πάλι τα αφτιά προς τα έξω, διπλώστε τις άκρες προς τα έξω και καρφιτσώστε.



Ράψτε κατά μήκος, γυρίστε τα αφτιά στην σωστή μεριά και η θήκη είναι έτοιμη! Σε αυτό το σημείο θα ήταν καλό να την σιδερώσετε.




Βήμα 2:


Ώρα να περάσουμε στα διακοσμητικά! Πάρτε την τσόχα, σχεδιάστε φθινοπωρινά φύλλα σε διάφορα μεγέθη με το μολύβι και κόψτε τα. Εγώ επέλεξα τα φύλλα Ιαπωνικού Κόκκινου Σφένδαμου.



Τοποθετήστε τα διακοσμητικά εκεί που θέλετε να μπουν ώστε να βρείτε την κατάλληλη θέση πριν τα κολλήσετε.



Έπειτα, γυρίστε ένα ένα τα φύλλα και με μια καρφίτσα απλώστε κόλλα στην επιφάνειά τους. Αν θέλετε τα φύλλα να φαίνονται πιο φυσικά/ρεαλιστικά, απλώστε την κόλλα όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Και τέλος, τοποθετήστε την λαδόκολλα κάτω από το ύφασμα και κολλήστε τα φύλλα στην κατάλληλη θέση. Κολλήστε και τα υπόλοιπα διακοσμητικά εκτός από τις χάντρες.






Βήμα 3: (Προαιρετικό)



Αν θέλετε να αποφύγετε τις πολλές λεπτομέρειες τότε προσπεράστε αυτό το βήμα. Αν όμως θέλετε να δώστε αυτόν τον έξτρα ρεαλισμό στα φύλλα τότε πάρτε πάλι την καρφίτσα και την κόλλα και σχεδιάστε τα νεύρα των φύλλων. Όσο πιο λεπτά, τόσο το καλύτερο. Απλώστε πρώτα την χρυσή χρυσόσκονη πάνω από την κόλλα, και αφού στεγνώσει, τινάξτε καλά το ύφασμα να φύγει η περίσσια χρυσόσκονη. Έπειτα, βάλτε πάλι κόλλα αραιά στο σημείο όπου ενώνονται τα νεύρα μεταξύ τους και απλώστε από πάνω κόκκινη χρυσόσκονη. Αφού στεγνώσει η κόλλα, τινάξτε πάλι.





Βήμα 4:


Τέλος, ράψτε τις χάντρες ακριβώς πάνω από την ένωση των νεύρων των φύλλων.



----



Και η θήκη σας είναι έτοιμη να διακοσμήσει το τετράδιο ή το βιβλίο σας (ή του παιδιού σας)!




----


Ελπίζω να σας άρεσε αυτή η κατασκευή! Θα χαρώ πολύ να διαβάσω τα σχόλιά σας και να συζητήσουμε τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχετε!


Ευχαριστούμε πολύ για την στήριξή σας!


----


Υ.Γ: Τα δικαιώματα των κειμένων και κάποιες από τις εικόνες καλύπτονται νομικά! Αν χρειάζεστε κάποιο απόσπασμα από ένα άρθρο, επικοινωνήστε μαζί μας με ένα προσωπικό μήνυμα!



Copyrights: Katerina Kouki, Art & Stardust 2020

0 Σχόλια