Τήνος:Χειμώνα και καλοκαίρι!

Γεια σας,

είμαι η Γεωργία και στο άρθρο αυτό θα σας μιλήσω για τις διακοπές μας στο νησί της Τήνου. Εκτός απο τον Ναό Της Παναγίας που είναι το πιο γνωστό κομμάτι στο μέρος αυτό, το νησί έχει και άλλα υπέροχα μέρη για επίσκεψη. Έχει όμορφες παραλίες, ωραία χωριά με σοκάκια ιδανικά για ψώνια και καλό φαγητό, αλλά και αξιοθέατα.
Τήνος! 

Στο νησί επισκεφτήκαμε 4 παραλίες και 4 τοποθεσίες με ιδιαίτερα στοιχεία.
 
Σοκάκι στην Τήνο!
Η πρώτη παραλία ήταν τα Κιόνια, αρκετά κοντά στο λιμάνι, για όσους δεν θέλουν να πάνε πιο μακριά. Η επόμενη παραλία είναι τα Καλύβια, με υπέροχα νερά, αλλά αρκετά κρύα. Την ίδια μέρα με την επίσκεψη μας στα Καλύβια πήγαμε στο παραθαλάσσιο χωριό Άγιος Ρομανός. Η παραλία αυτή είναι κατάλληλη για οικογένειες, αφού έχει καθαρά νερά και ρηχά, ιδανικά για μικρά παιδιά. Τέλος, πήγαμε στην Παχιά Άμμο, πανέμορφη παραλία αν και σκαρφαλώσαμε για να φτάσουμε, ίσως ήταν και ο λόγος που τη χαρήκαμε περισσότερο και αποτελεί για μας την καλύτερη παραλία του νησιού που επισκεφτήκαμε.
Παραλία Καλύβια Τήνου!
Οι τέσσερις τοποθεσίες που είδαμε κατά τη διαμονή μας στην Τήνο είναι το λιμάνι και η Χώρα, το πιο κεντρικό μέρος του νησιού, εκεί περπατήσαμε στα σοκάκια, αγοράσαμε  μερικά σουβενίρ και φάγαμε φαγητά και γλυκά. Το επόμενο μέρος που είδαμε ηταν ένα παράξενο χωριό που βρίσκεται πάνω στο βουνό και μοιάζει σαν να είναι στο διάστημα. Έχει γύρω γύρω μεγάλες στρογγυλές πέτρες που κάνουν το τοπίο μοναδικό. Το χωριό αυτό είναι ο Βωλάξ και είναι γνωστό για έναν ακόμα λόγο, την καλαθοπλεχτική.
 Κάπου στη διαδρομή για το χωριό Πύργος είδαμε ένα περίεργο κτίσμα, που μας έκανε εντύπωση και αμέσως σταματήσαμε για να το βγάλουμε φωτογραφία, επίσης στην ίδια διαδρομή περάσαμε απο το χωριό Υστέρνια, αρκετά διάσημο μέρος, αφού είναι απο τα μεγαλύτερα χωριά στο νησί.Φημίζεται για το καλό φαγητό, τα παραδοσιακά νησιώτικα σπίτια, αλλά και την υπέροχη θέα που έχει στην θάλασσα.
 Έξω απο τη Χώρα Τήνου!
 Τέλος, το δικό μας αγαπημένο χωριό είναι ο Πύργος. 
Σοκάκι στον Πύργο Τήνου!
 
 Πανέμορφα σοκάκια, με τα παραδοσιακά σπίτια και χρώματα του Αιγαίου, φημίζεται για τη Σχολή Μαρμαροτεχνίας και τα πανέμορφα μαρμάρινα γλυπτά, το Μουσείο Τήνιων Καλλιτεχνών και το Σπίτι-Μουσείο του Γιαννούλη Χαλεπά.
Μουσείο στον Πύργο Τήνου!
 
Επίσης, είναι γνωστό μέρος για το γαλακτομπούρεκο του, το οποίο δοκιμάσαμε και σίγουρα θα μας λείψει!
Γαλακτομπούρεκο στην Τήνο!
Σας προτείνουμε το νησί σίγουρα για καλοκαιρινές διακοπές, αλλά και το χειμώνα αν θέλετε να χαλαρώσετε απο την φασαρία της πόλης. Λόγο του Ναού Της Παναγίας πολλά καταστήματα και μαγαζιά είναι ανοιχτά και αυτή την εποχή.
Καλά να περνάτε!


  Ελπίζουμε να σας άρεσε και αυτό το άρθρο!
 Ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξή σας!


-------------------------------------------------------------------


Υ.Γ.: Τα δικαιώματα των κειμένων και κάποιες από τις εικόνες καλύπτονται νομικά! Αν χρειάζεστε κάποιο απόσπασμα από ένα άρθρο, επικοινωνήστε μαζί μας με ένα προσωπικό μήνυμα!


Copyrights: Georgia Tzortzatou, Art & Stardust 2020


0 Σχόλια