DIY: Φθινοπωρινό Κρεμαστό Βρεφικής Κούνιας

Γεια σας!

Είμαι η Κατερίνα και σήμερα θα φτιάξουμε κάτι καινούργιο στο Art & Stardust! Μας αρέσει να απευθυνόμαστε σε όλες τις ηλικίες και φυσικά δεν γινόταν να αφήσουμε απέξω τα μωράκια μας! Γι αυτό και σήμερα θα σας δείξω πώς να φτιάξετε ένα Φθινοπωρινό κρεμαστό κούνιας για το μωράκι σας (και όχι μόνο)!





Η κατασκευή είναι κατάλληλη και για παιδιά ΑΛΛΆ υπό την επίβλεψη ενηλίκου καθώς στα υλικά συμπεριλαμβάνονται βινυλική κόλλα, ψαλίδι και μικρά αντικείμενα που μπορεί να καταποθούν.


-----


Υλικά:


•Κόλλα χειροτεχνίας
•Ψαλίδι
•Ξύλινα διακοσμητικά για scrapbooking
•Λίγη γέμιση μαξιλαριού (προαιρετικό)
•Μαρκαδόρος
•Περισσευούμενα υφάσματα
•Μεταλλικός δαχτύλιος ή στεφάνι κεντήματος
•Νήματα κεντήματος (πορτοκαλί και μαύρο)
•Νήμα πλεξίματος με πομ-πον


----


Βήμα 1:

Ξεκινήστε σχεδιάζοντας το πρόσωπο από το αλεπουδάκι με τον μαρκαδόρο πάνω στην τσόχα και στην συνέχεια κόψτε το. 


Επαναλάβετε το ίδιο σε δυάδες ανάλογα με το πόσα αλεπουδάκια θέλετε να έχει πάνω το κρεμαστό σας.


Πάρτε μπροστά σας μία μία την κάθε δυάδα και απλώστε κόλλα στην μία πλευρά. Σε αυτό το σημείο μπορείτε είτε να βάλετε λίγη γέμιση στο κέντρο ή να την βάλετε αφού κολλήσετε την πάνω μεριά από το αλεπουδάκι (προτεινόμενο για ευκολία).


Στην συνέχεια, περάστε στο κέντρο το νήμα το οποίο το έχετε κόψει στο επιθυμητό μάκρος και κολλήστε και την άλλη πλευρά από το αλεπουδάκι. Αν δεν το γεμίσατε πριν, αφήστε ανοιχτή την κάτω πλευρά, γεμίστε και τέλος κολλήστε και την κάτω πλευρά. Αφήστε το στην άκρη να στεγνώσει.




Βήμα 2:

Έπειτα, με το άσπρο ύφασμα κόψτε δύο "σταγόνες" για τα μάγουλα της αλεπούς και κολλήστε τα στην μία πλευρά. Κόψτε ότι περισσεύει στο κάτω μέρος. Αν υπάρχει κενό στην "μουσούδα" κολλήστε ένα κομματάκι άσπρο.



Κόψτε δυο μικρά τριγωνάκια για τα αυτιά και κολλήστε και αυτά στο αλεπουδάκι. Τέλος, κάντε κομπάκια με το μαύρο νήμα και κολλήστε τα στα μάτια και στην μύτη.



Έπειτα, αν έχετε διακοσμητικό με τρύπες, δέστε το στην άκρη του νήματος και κολλήστε τα υπόλοιπα διακοσμητικά στο νήμα. Αφήστε κενό το πάνω μέρος ώστε να δεθεί στον δακτύλιο. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία ανάλογα πόσα κρεμαστά θέλετε.
(Tip: Ασφαλίστε τα κομπάκια με λίγη κόλλα.)



Βήμα 3:

Δέστε τις πάνω άκρες των κρεμαστών στον μεταλλικό δακτύλιο ή στο στεφάνι κεντήματος.



Έπειτα, δέστε σταυρό στο πάνω μέρος ώστε να κεντραριστεί η θηλιά από όπου θα κρέμεται το κρεμαστό. Αν θέλετε να του δώσετε ωραίο σχήμα, κάντε και ένα τετράγωνο. Φροντίστε το νήμα να τελειώνει στο κέντρο και κάντε μια γερή θηλιά.



Τέλος, κολλήστε το νήμα πομ-πον περιμετρικά στον δακτύλιο για να φαίνεται πιο όμορφο το κρεμαστό.


----


Και το κρεμαστό είναι έτοιμο να διακοσμήσει την κούνια του μωρού σας και να το νανουρίσει!



----


Ελπίζω να σας άρεσε αυτή η κατασκευή! Θα χαρώ πολύ να διαβάσω τα σχόλιά σας και να συζητήσουμε τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχετε!


Ευχαριστούμε πολύ για την στήριξή σας!


----


Υ.Γ: Τα δικαιώματα των κειμένων και κάποιες από τις εικόνες καλύπτονται νομικά! Αν χρειάζεστε κάποιο απόσπασμα από ένα άρθρο, επικοινωνήστε μαζί μας με ένα προσωπικό μήνυμα!



Copyrights: Katerina Kouki, Art & Stardust 2020

0 Σχόλια