είμαι η Γεωργία και θα σας δείξω πως να κάνετε σχέδια σε κολοκύθα, αλλά και την συνταγή για την δική μου κολοκυθόπιτα!
Αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο στην αμερικάνικη γιορτή του Halloween (Χάλουγουιν).
Κατά το οποίο τα πνεύματα βγαίνουν στην επιφάνεια της γης και κυνηγούν τους ανθρώπους για να μπουν μέσα τους και με αυτό τον τρόπο να επιστρέψουν ξανά. Για το λόγο αυτό οι άνθρωποι φορούν στολές και κάνουν φασαρία, με πάρτι και μουσική, ώστε να τρομάξουν τα πνεύματα και να φύγουν.
Το Halloween (Χάλογουιν)είναι την τελευταία μέρα του Οκτωβρίου και την επομένη της γιορτής είναι των Αγίων Πάντων, για τους καθολικούς. Είναι μια ειδωλολατρική γιορτή και δεν συμφωνούν αρκετοί με αυτή αν και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει αρκετά αποδεκτή.
Οπότε πάμε να δούμε πως θα κάνουμε τα σχέδια της κολοκύθας και στο τέλος του άρθρου την κολοκυθόπιτα μας!
Κατασκευή:
Υλικά:
1)Κολοκύθα
2)Μαχαίρι
3)Κουτάλι
4)Ψαλίδι
5)Στολίδια, για παράδειγμα, γυαλιά, αξεσουάρ μαλλιών,περούκες,μαντίλια κ.α.
6)Λαμπάκια ή κερί
Εκτέλεση:
1)Κόβουμε το καπάκι της κολοκύθας, στο μέρος που είναι το κοτσάνι.
2)Αδειάζουμε την κολοκύθα απο τα κουκούτσια και την ψίχα.
3)Βρίσκουμε ένα καλό σημείο και χαράζουμε προσεχτικά τα μάτια, τη μύτη και το στόμα. Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε κάποιο άλλο σχέδιο εκτός απο πρόσωπο.
4)Αφού
τα καθαρίσουμε καλά και οι τρύπες είναι ανοιχτές, τοποθετούμε τα
στολίδια που θέλουμε. Στη δική μας κολοκύθα βάλαμε πούλιες και ένα καπέλο-στέκα μάγισσας.
5)Τέλος, βάζουμε μέσα κερί ή λαμπάκια
Το αποτέλεσμα είναι...............................
Η συνταγή για πίτα είναι:
Υλικά:
1)Χωριάτικο φύλλο ρολό
2) Ψίχα απο 1 Κολοκύθα
3) 1 Πιπεριά
4)Μαϊντανός
5)Άνηθος
6) Σάλτσα και πολτό
7)Φέτα (ή ανθότυρο)
8)Φρέσκο κρεμμύδι
9)Αλάτι,πιπέρι,σκόνη λαχανικών
Εκτέλεση:
1)Αφού έχουμε καθαρίσει την κολοκύθα και έχουμε κρατήσει το υλικό που θέλουμε την σοτάρουμε με την πιπεριά και το φρέσκο κρεμμύδι.
2)Σιγά σιγά προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον άνηθο
3)Προσθέτουμε τη σάλτσα, με αλάτι, πιπέρι και σκόνη λαχανικών και περιμένουμε να βράσει.
4)Το κατεβάζουμε απο τη κουζίνα, το αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε μέσα στο μείγμα τη φέτα.
5)Απλώνουμε τα φύλλα στο ταψί για βάση, προσθέτουμε τη γέμιση και απο πάνω τα τελευταία φύλλα για κάλυψη.
6)Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Και το αποτέλεσμα είναι......................
Ελπίζουμε να σας άρεσε και αυτό το άρθρο!
Copyrights: Georgia Tzortzatou, Art & Stardust 2020
0 Σχόλια