4 Τιπς Ραπτικής που θα σας λύσουν τα χέρια

Γεια σας!


Είμαι η Κατερίνα και σήμερα θα σας δείξω τέσσερα τιπς ραπτικής τα οποία θα σας διευκολύνουν και θα σας βοηθήσουν σε έκτακτες περιπτώσεις!






----



Τιπ 1:

Μικρά κουτάκια για καρφίτσες!

Πιθανότατα όλοι ξέρουμε τα κλασικά πλαστικά κουτάκια που υπάρχουν είτε μέσα στα παιδικά σοκολατένια αυγουλάκια είτε μέσα σε βαφές εμπορίου που περιέχουν γάντια. Τόνοι από τέτοια καταλήγουν κάθε μέρα στα σκουπίδια και συμβάλουν στην καταστροφή του περιβάλλοντος. Αντί λοιπόν να τα πετάμε, μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν ως δοχεία αποθήκευσης για καρφίτσες. Είναι κατά πολύ μικρότερα σε όγκο από τα κλασσικά κουτιά με καρφίτσες που παίρνουμε από το εμπόριο, εξοικονομόντας μας έτσι χώρο καθώς μπορούν να τοποθετηθούν παντού χωρίς να ενοχλούν, χωράνε μεγαλύτερες ποσότητες από ότι τα κλασσικά κουτιά καθώς αντίθετα με αυτά, εδώ οι καρφίτσες στέκονται μαζεμένες και τακτοποιημένες στην εντέλεια, και επίσης κρατάνε όλες τις καρφίτσες όρθιες με τα κεφάλια στην πάνω μεριά. Πείτε αντίο λοιπόν στα άσκοπα τρυπήματα προσπαθώντας να βγάλετε μια καρφίτσα.





Τιπ 2:

Τιπς ραπτικής,ψαλιδάκι!

Ένα πολυχρηστικό αν και υποτιμημένο αντικείμενο είναι το ψαλίδι νυχιών! Ναι, καλά διαβάσατε! Αυτά τα ψαλιδάκια έχουν πολύ λεπτές μύτες, πράγμα που τα καθιστά ιδανικά για ξήλωμα αλλά και για κόψιμο κλωστών. Αν δεν θέλετε να αγοράσετε άλλο εργαλείο για ξήλωμα, άλλο για να κόβεται κλωστές κλπ κλπ, ένα ψαλίδι νυχιών θα σας λύσει τα χέρια. Μπορείτε να το βρείτε στα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία, είτε με μεταλλική λαβή είτε με πλαστική και είναι πολύ οικονομικό.








Τιπ 3:

DIY κουτί αποθήκευσης!

Άλλο ένα ανακυκλώσιμο και υποτιμημένο αντικείμενο είναι το δοχείο μάσκας μαλλιών! Υπάρχουν είτε χρωματιστά είτε διάφανα! Το συγκεκριμένο ηταν διάφανο οπότε το έβαψα μόνη μου και το διακόσμησα. Αυτά τα κουτιά είναι αρκετά μεγάλα ώστε να μπορείτε να αποθηκεύετε διάφορα υλικά ραπτικής όπως κουβαρίστρες, νήματα, βελόνες, μεζούρα, ακόμα και το ψαλίδι που σας έδειξα πιο πάνω. Είναι ότι πρέπει αν θέλετε να ταξιδέψετε και να πάρετε μαζί σας τα απολύτως απαραίτητα της ραπτικής ή να αποθηκεύσετε κάποια έξτρα εργαλεία ραπτικής, είτε που μπορεί να αντιστοιχούν σε ένα συγκεκριμένο πρότζεκτ.





Τιπ 4:

Κουτιά αποθήκευσης ειδών ραπτικής!

Κουτί με είδη ραπτικής!

Τα πλαστικά κουτιά αποθήκευσης πολλών θέσεων είναι το Α και το Ω αν ασχολείστε με ραπτική ή κέντημα! Η κάθε θέση μεγαλώνει αν απλά αφαιρέσετε τα ενδιάμεσα διαχωριστικά. Είναι ιδανικά για εξοικονόμηση χώρου, για να βλέπετε το περιεχόμενο καθώς είναι διάφανα και φυσικά μπορείτε να βάλετε σχεδόν τα πάντα μέσα! Από χάντρες και πούλιες μέχρι βελόνες για χάντρες, εξαρτήματα ραπτομηχανής όπως κουβαρίστρες, βελόνες, πόδια κλπ, αλυσίδες, κουμπιά, υλικά κοσμημάτων, μέχρι και κοσμήματα και κάμποσα άλλα πράγματα! Βγαίνουν σε διάφορα μεγέθη και σχήματα με πολλές ή λίγες θέσεις και είναι πολύ οικονομικά.




----


Ελπίζω να σας άρεσε αυτό το άρθρο! Θα χαρώ πολύ να διαβάσω τα σχόλιά σας και να συζητήσουμε τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχετε!

Ευχαριστούμε πολύ για την στήριξή σας!



----



Υ.Γ: Τα δικαιώματα των κειμένων και κάποιες από τις εικόνες καλύπτονται νομικά! Αν χρειάζεστε κάποιο απόσπασμα από ένα άρθρο, επικοινωνήστε μαζί μας με ένα προσωπικό μήνυμα!



Copyrights: Katerina Kouki, Art & Stardust 2021

0 Σχόλια