DIY: Old Pot Upcycling

Γεια σας!


Είμαι η Κατερίνα και σήμερα θα σας δείξω πώς μπορείτε απλά και γρήγορα να ανανεώσετε μία παλιά πήλινη βάση γλάστρας για τα παχύφυτά σας (και όχι μόνο)!



Να επισημάνω ότι αυτή η κατασκευή είναι ακατάλληλη για μικρά παιδιά καθώς στα υλικά συμπεριλαμβάνονται πιστόλι θερμόκολλας και βαφή σπρέι.



----



Υλικά που θα χρειαστείτε:


Ακρυλικό σπρέι (χρησιμοποίησα το COSMOSLAC Premium Acrylic Spray COPPER R309)

• Παλιά πήλινη βάση γλάστρας

• Δαντέλα

• Γάντια λάτεξ

• Πιστόλι θερμόκολλας και στικς κόλλα



----



ΒΉΜΑ 1:

Φοράμε τα γάντια και βάφουμε την πήλινη βάση με το σπρέι σε εξωτερικό χώρο. Για να κάνει σχέδια, αφού βάψουμε μία καλή στρώση, ψεκάζουμε από σχετικά μικρή απόσταση ώστε να σχηματιστούν κύκλοι και αφήνουμε να στάξει το χρώμα προς τα κάτω. Τοποθετούμε σε εφημερίδα ή οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια ώστε να μην βάψει τριγύρω μέχρι να στεγνώσει. Δεν βάφουμε τον πάτο.




ΒΉΜΑ 2:

Αφού στεγνώσει καλά η βάση γλάστρας, παίρνουμε το πιστόλι θερμόκολλας και την δαντέλα. Προσθέτουμε σιγά σιγά κόλλα σε ένα δύο σημεία και κολλάμε διαδοχικά την δαντέλα. Μην το παρακάνετε με την ποσότητα κόλλας καθώς θα περάσει μέσα από την δαντέλα. Φροντίστε απλά να κολλήσει σε μερικά σημεία η δαντέλα ώστε να μην κουνάει.

Τιπ: Αν κολλήσει στραβά η δαντέλα, μην την τραβήξετε γιατί θα φύγει το χρώμα από κάτω μαζί με την κόλλα. Αντ' αυτού, ακουμπήστε την μύτη του πιστολιού πάνω στην κόλλα πάνω από την δαντέλα και μόλις λιώσει λίγο η κόλλα, τότε ξεκολλήστε ελαφρά την δαντέλα και ισιώστε την.


Αφού φτάσετε πάλι στην αρχή της δαντέλα κόψτε οτι περισσεύει.


----


Τέλος, τοποθετήστε το γλαστράκι μέσα και διακοσμήστε όμορφα τον χώρο σας!





----


Ελπίζουμε να σας άρεσε αυτή η χειροτεχνία! Θα χαρούμε πολύ να διαβάσουμε τα σχόλια σας και να συζητήσουμε τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχετε. Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να βλέπετε τα τελευταία νέα μας. Κάντε μας ταγκ για να δούμε τις δικές σας κατασκευές!


Ευχαριστούμε πολύ για την στήριξή σας!



----



Υ.Γ: Τα δικαιώματα των κειμένων και κάποιες από τις εικόνες καλύπτονται νομικά! Αν χρειάζεστε κάποιο απόσπασμα από ένα άρθρο, Επικοινωνήστε μαζί μας με ένα προσωπικό μήνυμα!



Copyrights: Katerina Kouki, Art & Stardust 2021

0 Σχόλια