DIY Θήκη για μαξιλάρι καναπέ με πλεξούδα

Γεια σας και πάλι!! Είμαι η Κατερίνα και για σήμερα σας ετοίμασα μια κατασκευή που σίγουρα πολλοί (όπως και εγώ άλλωστε) ψάχνετε αρκετά, ειδικά τώρα που φτάνουμε όλο και πιο κοντά στην Άνοιξη και είναι καιρός για μια ανανέωση στην διακόσμηση του σπιτιού μας


Μαξιράλι καναπέ!


Όλοι λοιπόν κάποτε αναρωτηθήκαμε τρία απλά αλλά σημαντικά πράγματα όπως: 


-Πώς ράβω θήκη για μαξιλάρι καναπέ;

Αν έχετε κάποιο ύφασμα στα χέρια σας, είτε με το μέτρο είτε από ένα παλιό ρούχο που δεν χρησιμοποιείτε πια, κλωστή, βελόνα, ψαλίδι, μερικά κουμπιά και φυσικά το μαξιλάρι, μπορείτε πολύ εύκολα να φτιάξετε μια θήκη όπως αυτή που θα σας δείξω παρακάτω.


-Πώς να ράψω θήκη για μαξιλάρι χωρίς ραπτομηχανή;

Δεν χρειάζεται ραπτομηχανή για να ράψετε μια μαξιλαροθήκη εκτός κι αν εσείς θέλετε να την χρησιμοποιήσετε για να ράψετε πιο γρήγορα. Παρακάτω θα δούμε πώς μπορείτε να ράψετε θήκη πολύ εύκολα και χωρίς ραπτομηχανή. Αν ξέρετε να κάνετε μια βασική ραφή με το χέρι, τότε το μόνο που χρειάζεστε είναι μεράκι και δημιουργικότητα!


-Πώς να φτιάξω θήκη για μαξιλάρι χωρίς ράψιμο;

Αυτή η ερώτηση προκύπτει πολύ συχνά καθώς υπάρχουν άνθρωποι που δεν ξέρουν να ράβουν καθόλου ή απλά δεν τους αρέσει. Ο τρόπος λοιπόν για να φτιάξετε θήκη για μαξιλάρι καναπέ χωρίς ράψιμο είναι με την χρήση θερμόκολλας το οποίο θα δούμε σε άλλο άρθρο. Η θερμόκολλα είναι πολύ σταθερή σε υφάσματα και δεν ξεκολλάει εύκολα (έως καθόλου ή με πολύ προσπάθεια) και φυσικά δεν ξεκολλάει στο πλύσιμο, καθιστώντας την έτσι ιδανική για τέτοιου είδους κατασκευές ή ακόμα και σε είδη ρουχισμού το οποίο επίσης θα δούμε σε άλλο άρθρο.


Πάμε λοιπόν να δούμε πώς να ράψουμε την θήκη μας χωρίς ραπτομηχανή χρησιμοποιώντας ένα πουλόβερ που δεν θέλουμε πλέον!


----


Υλικά που θα χρειαστείτε:


Θήκη για μαξιλάρι καναπέ, υλικά!

•Μαξιλάρι

•Πουλόβερ

•Ψαλίδι για υφάσματα

•Ψαλιδάκι για κλωστή

•Κλωστή στο χρώμα του πουλόβερ (ή του υφάσματος) και βελόνα

•3 κουμπιά



----



ΒΉΜΑ 1:

Βήμα πρώτο,μετρήσεις!

Απλώνουμε το πουλόβερ καλά σε μία επιφάνεια και βάζουμε το μαξιλάρι προς την κάτω μεριά, στο κέντρο.


Βήμα πρώτο, πως κόβουμε τη θήκη.

Κόβουμε γύρω από το μαξιλάρι αφήνοντας 1 εκατοστό περιθώριο ραφής (αν θέλετε να γίνει πιο στουμπωμένο μην αφήσετε περιθώριο. Λόγω του ότι το πουλόβερ έχει πλέξη, θα ανοίξει κι άλλο.). Στην συνέχεια γυρίστε και τα δυο κομμάτια ώστε η καλή μεριά να είναι μέσα (ώστε αφού ράψετε και γυρίστε το μέσα έξω, η καλή μεριά να έρθει απέξω και να κρυφτούν οι ραφές).





ΒΉΜΑ 2:

Βήμα δεύτερο, καρφίτσες.

Καρφιτσώστε γύρω γύρω τις άκρες αλλά αφήστε ανοιχτή την κάτω μεριά (το κάτω μέρος του πουλόβερ) όπου βρίσκεται το κλείσιμο της πλέξης.


Βήμα δεύτερο, το ράψιμο.

Αφού ράψτε τις καρφιτσωμένες πλευρές, γυρίστε το μέσα έξω.





ΒΉΜΑ 3:

Βήμα τρίτο, αρχή της πλεξούδας.

Ώρα να δουλέψουμε το κλείσιμο της θήκης. Ας ξεκινήσουμε με τις κουμπότρυπες. Στην πλευρά που αφήσατε ανοιχτή κόψτε με το ψαλιδάκι τρεις τρύπες στο μέγεθος των κουμπιών που επιλέξατε. Για να ασφαλίσετε το νήμα γύρω από το κόψιμο, ράψτε γύρω γύρω, τυλίγοντας τις άκρες μέσα στην ραφή. Αφού τελειώσετε, τεντώστε το άνοιγμα της θήκης πιάνοντας το από τις δυο γωνίες και ράψτε το κάθε κουμπί αντικριστά της κάθε τρύπας (στην εσωτερική πλευρά της θήκης).





ΒΉΜΑ 4:

Βήμα τέταρτο, τα κομμάτια της πλεξούδας.

Και τώρα ας φτιάξουμε την πλεξούδα. Αν το μαξιλάρι σας είναι μικρότερο από το πουλόβερ, θα έχουν μείνει οι πλαϊνές ραφές του πουλόβερ. Κόψτε λοιπόν αυτές τις λωρίδες. Αν εξέχουν μύτες στην μια άκρη, κόψτε τις. Στην συνέχεια κόψτε τις λωρίδες στην μέση ώστε να έχετε τώρα 4 λωρίδες.


Βήμα τέταρτο το ράψιμο της πλεξούδας!

Πάρτε την κάθε λωρίδα, τυλίξτε τις άκρες προς τα μέσα και ράψτε τις όπως φαίνεται στην φωτογραφία.


Βήμα τέταρτο, όλες οι λωρίδες μαζί.

Στην συνέχεια, ενώστε μαζί της άκρες από τις λωρίδες και ράψτε τες μαζί στο πάνω μέρος μόνο.


Βήμα τέταρτο, αόρατη ραφή.

Τώρα, πάρτε τις λωρίδες και ράψτε το ενωμένο σημείο στο πάνω μέρος της μαξιλαροθήκης με αόρατη ραφή.


Βήμα τέταρτο, ένωση.

Γυρίστε τις λωρίδες από την άλλη πλευρά ώστε να κρυφτούν οι άκρες τους.



Για να φτιάξετε την τετραπλή πλεξούδα, παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο από το https://www.redtedart.com

Και τέλος, αφού φτιάξετε την πλεξούδα ράψτε μαζί τις άκρες πάλι και ράψτε τες και αυτές με αόρατη ραφή στην άλλη πλευρά της θήκης (ανάλογα το μάκρος της πλεξούδας, ράψτε την σε όποιο σημείο θέλετε. Εγώ επέλεξα την μία πάνω γωνία της θήκης.).


----


Και η θήκη είναι έτοιμη να αλλάξει στυλ στον χώρο σας!


Αποτέλεσμα για τη θήκη μαξιλαριού καναπέ!




 Ελπίζουμε να σας άρεσε και αυτό το άρθρο!

 Ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξή σας!

 

 

Υ.Γ.: Τα δικαιώματα των κειμένων και κάποιες από τις εικόνες καλύπτονται νομικά! Αν χρειάζεστε κάποιο απόσπασμα από ένα άρθρο, επικοινωνήστε μαζί μας με ένα προσωπικό μήνυμα!

Copyrights: Katerina Kouki, Art & Stardust 2021

0 Σχόλια