DIY: Makeup Brush Bag

Γεια σας!


Είμαι η Κατερίνα και για σήμερα σας έχω ετοιμάσει ένα ξεχωριστό άρθρο που σίγουρα θα το λατρέψετε είτε είστε Makeup Artist, λάτρεις του μακιγιάζ γενικότερα ή ακόμα και ζωγράφος! Θα φτιάξουμε μαζί μια Θήκη για Πινέλα η οποία τυλίγεται σε ρολό για εξοικονόμηση χώρου!



----


Υλικά που θα χρειαστείτε:



•Υφάσματα της επιλογής σας

•Κορδόνι

•Ψαλίδι υφασμάτων

•Καρφίτσες

•Κλωστή στο χρώμα των υφασμάτων και βελόνα

•Χάρακα και σαπουνάκι υφασμάτων



------




ΒΉΜΑ 1:

Αρχικά, κόψτε τρία πατρόν με τις διαστάσεις που αναγράφονται στην παραπάνω φωτογραφία. (Για 12 θήκες.)


Με το πρώτο πατρόν κόψτε 3 κομμάτια ύφασμα. Ένα από το εξωτερικό ύφασμα, ένα από το εσωτερικό ύφασμα και ένα από το ενδιάμεσο ύφασμα (αν δεν θέλετε τρίτο κομμάτι ύφασμα μπορείτε να βάλετε ίδιο χρώμα τσόχα, γέμιση μαξιλαριού απλωτή, φύλλο αφρολέξ ή ύφασμα non-woven). Το ίδιο και για το δεύτερο πατρόν αλλά φροντίστε το μπρος και πίσω ύφασμα να είναι το ίδιο. Για το τρίτο, κόψτε 2 κομμάτια μόνο από το ίδιο ύφασμα.




ΒΉΜΑ 2:


Καρφιτσώστε τα σετ των υφασμάτων μαζί. Για το πρώτο και το δεύτερο πατρόν, καρφιτσώστε τα υφάσματα με σειρά: εξωτερικό, εσωτερικό, ενδιάμεσο. Ράψτε το κάθε σετ και αφήστε ένα σημείο ανοιχτό για να γυρίστε το μέσα έξω. Για την βάση, αφήστε ανοιχτό το κέντρο από το ένα πλάι. Για να γυρίσουν σωστά το πρώτο και το δεύτερο πατρόν (βάση και σκέπαστρο, για να μην σας μπερδεύω), ανοίξτε το κενό/άραφτο σημείο από όπου βλέπετε μέσα τα τρία υφάσματα, βρείτε την πλευρά που βλέπετε το εξωτερικό και το εσωτερικό ύφασμα μόνο και γυρίστε αυτήν την πλευρά μέσα έξω ούτως ώστε το ενδιάμεσο ύφασμα να είναι στο κέντρο όταν τα γυρίσετε και να μην φαίνεται. 


Ο λόγος που σας είπα να αφήστε ανοιχτό το ένα πλάι της βάσης είναι γιατί τώρα πρέπει να βάλετε εκεί τις δυο άκρες από το κορδόνι αφού όμως πρώτα κάψτε τις άκρες ελαφρώς με έναν αναπτήρα για να μην ξεφτύσουν. Έπειτα ράψτε τα κενά με αόρατη ραφή για να κλείσουν.


Στην συνέχεια πάρτε την βάση, απλώστε την καλά να ισιώσουν τα υφάσματα, καρφιτσώστε γύρω γύρω και ράψτε εξωτερικά (θα βοηθήσει στο να βαστάει σχήμα η θήκη). Επαναλάβετε το ίδιο και στο σκέπαστρο και στην μια μεγάλη πλευρά των θηκών.





ΒΉΜΑ 3:

Πάρτε το σκέπαστρο και ράψτε το στο πάνω μέρος της θήκης στην εσωτερική πλευρά.



Προαιρετικά μπορείτε να κάνετε και αόρατη ραφή στο πάνω μέρος.






ΒΉΜΑ 4:

Τώρα πάρτε το κομμάτι για τις θήκες. Ενώστε την μία άκρη με την κάτω αριστερή, εσωτερική πλευρά της βάσης. Καρφιτσώστε τα μαζί και κάντε αόρατη ραφή.


Και τώρα περνάμε στο πιο δύσκολο κομμάτι. Ράψτε 1εκ πιο μέσα, ράβοντας και την βάση, προσεκτικά να μην ράψτε όμως το εξωτερικό ύφασμα της βάσης. (Θα σας φανεί δύσκολο στην αρχή αλλά μόλις βρείτε το κόλπο, θα γίνει πολύ πιο γρήγορο το ράψιμο. Στην αρχή όμως πάρτε τον χρόνο σας.) Επαναλάβετε την διαδικασία και στην άλλη πλευρά.


Τέλος, πάρτε το σαπουνάκι και τον χάρακα. Για να ράψτε τις θήκες των πινέλων, μετρήστε 3,5εκ πάνω στο κομμάτι των θηκών (και μέσα και έξω) και 2,7εκ πάνω στην βάση, ακριβώς κάτω από το κομμάτι των θηκών. Τραβήξτε κάθετες γραμμές για να ράψετε ευθεία και στην σωστή απόσταση πάνω στην βάση. Στην συνέχεια ενώστε τις κάτω γραμμές των θηκών με τις γραμμές της βάσης και καρφιτσώστε. Στο κάτω μέρος της κάθε θήκης ράψτε με αόρατη ραφή (μικρότερη βελονιά στην βάση και μεγαλύτερη στην θήκη ώστε να μαζέψει σωστά). Και μετά ράψτε κατά μήκος των γραμμών.




-----




Και η θήκη σας είναι έτοιμη!




----



Ελπίζουμε να σας άρεσε και αυτό το άρθρο!

 Ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξή σας!

 

Υ.Γ.: Τα δικαιώματα των κειμένων και κάποιες από τις εικόνες καλύπτονται νομικά! Αν χρειάζεστε κάποιο απόσπασμα από ένα άρθρο, επικοινωνήστε μαζί μας με ένα προσωπικό μήνυμα!

Copyrights: Katerina Kouki, Art & Stardust 2022

0 Σχόλια