Harry Potter Month: Μαγικό...Δείπνο

Γεια σας!

Είμαστε η Κατερίνα και η Γεωργία, και για σήμερα έχουμε ετοιμάσει ένα διπλό άρθρο εμπνευσμένο από τον Μαγικό Χορό του Χόγκουαρτς από το τέταρτο βιβλίο της σειράς, Ο Χάρρυ Πότερ και το Κύπελο της Φωτιάς (Harry Potter and the Goblet of Fire)!

Ο Χάρρυ Πότερ και το Κύπελο της Φωτιάς

Και φυσικά, δεν μπορούσαν να λείπουν και κάποια Easter Eggs από το πρώτο βιβλίο, Ο Χάρρυ Πότερ και Η Φιλοσοφική Λίθος (Harry Potter and the Philosopher's Stone) όπως είναι το κοτόπουλο, το αίμα μονόκερου και τα ιπτάμενα γράμματα.

Ως κοιτώνα, επιλέξαμε φυσικά το Γκρίφιντορ (Gryffindor) ο οποίος είναι και ο κοιτώνας των πρωταγωνιστών.

Σας ετοιμάσαμε λοιπόν μια πρόταση είτε για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης, είτε της Αποκριάς (ακόμα και των Χριστουγέννων ή του Χάλοουϊν τολμούμε να πούμε) με απεριτίφ, κυρίως γεύμα και επιδόρπιο.

-----

Κατερίνα:
"Για το δικό μου κομμάτι του τραπεζιού, επέλεξα το απεριτίφ και το επιδόρπιο. Για το ντεκόρ επέλεξα παλιά ασημικά και μπρούτζινα σκεύη σε συνδυασμό με ένα διακοσμητικό μπαούλο και κεριά διαφόρων μεγεθών. Και φυσικά πρόσθεσα στην διακόσμηση λαμπάκια με γράμματα. Δεν έγραψα κάτι συγκεκριμένο αλλά εάν θέλετε μπορείτε να γράψετε διάφορες ευχές.

Βρώμη με σοκολάτα και φράουλα

Για το επιδόρπιο έφτιαξα δική μου συνταγή βρώμης με σοκολάτα και φράουλα. Έβαλα σε ένα κατσαρολάκι 1 1/2 κ.γ. νιφάδες βρώμης, μέτρησα γάλα μπουκαλιού με το μπολ (μικρό μπολ. Περίπου 2/4 της κούπας.) και πρόσθεσα και αυτό, έριξα 4 κομμάτια από την μικρή σοκολάτα υγείας Παυλίδη και 1/2 κ.γ. μαρμελάδα φράουλα. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, σβήστε το μάτι και σερβίρετε. Για γαρνίρισμα έκοψα μισό μαρσμέλοου σε λωρίδες ώστε να θυμίζουν γυμνοσάλιαγκες, κάτι το οποίο είναι επίσης σήμα κατατεθέν του Χάρρυ Πότερ. Και φυσικά το συνόδευσα με εξτρα μαρσμέλοους και χρωματιστά ζελεδάκια.

Κοκτέιλ "αίμα μονόκερου"

Για το απεριτίφ έφτιαξα κοκτέιλ Αίμα Μονόκερου με βρώσιμο γκλίτερ. Μπορείτε να βρείτε την συνταγή εδώ. "
 
-----
 
Γεωργία:
"Στο δικό μου κομμάτι για αυτό το άρθρο, επέλεξα το κυρίως γεύμα και για τη διακόσμηση διάλεξα ένα κηροπήγιο, μερικά κεριά, τα οποία τα άφησα κάπως σκονισμένα για να δείχνουν παλιά και κουκουνάρια, για να θυμίζει χειμώνα και να δείχνει πιο ζεστό και φιλικό το τραπέζι μέσα στο κάστρο.
 
Διάκοσμηση για δείπνο με κηροπήγιο

Για το κυρίως γεύμα που έφτιαξα διάλεξα  ψητό κοτόπουλο, ρύζι και σαλάτα. Ειδικά το κοτόπουλο το έχουμε δει σε πολλές σκηνές στις ταινίες του "Χάρρυ Πότερ" και πάνω στο τραπέζι πατάτες ή ρύζι, διάφορες σαλάτες και ψωμάκια.
Η έμπνευση μου είναι επίσης ο Ρον, τον οποίο βλέπουμε σε κάποια σκηνή να κρατά στο χέρι του και να τρώει ένα μπούτι κοτόπουλο.
Κυρίως Γεύμα με κοτόπουλο, ΄ρύζι και σαλάτα
 
Το καλύτερο σημείο όμως σε όλα αυτά που έφτιαξα, είναι το ρύζι. Είναι άγριο ρύζι με μυρωδικά και βασιλομανίταρα, το οποίο το φτιάχνω για πρώτη φορά και βγήκε αρκετά νόστιμο!"
 
Απολαύστε τις Απόκριες με οτι και αν έχετε επιλέξει να κάνετε και ζήστε τη στιγμή με λίγη μαγεία!
 
Ελπίζουμε να σας άρεσε και αυτό το άρθρο. Τα λέμε σύντομα...
Σας ευχαριστούμε για τη στήριξή σας.
 
 
 
Υ.Γ.: Τα δικαιώματα των κειμένων και κάποιες από τις εικόνες καλύπτονται νομικά! Αν χρειάζεστε κάποιο απόσπασμα από ένα άρθρο, επικοινωνήστε μαζί μας με ένα προσωπικό μήνυμα!

Copyrights: Katerina Kouki & Georgia Tzortzatou, Art & Stardust 2023

0 Σχόλια