Κινέζικο φαγητό στην Ελλάδα...

 Γεια σας,

είμαι η Γεωργία και μαζί με τη βοήθεια της Κατερίνας, θα σας γράψω μια συνταγή για ρυζομακάρονα (noodles) με κοτόπουλο.

Σε συζήτηση που είχαμε της είπα οτι μου αρέσει πολύ η ξένη κουζίνα, όπως το κινέζικο, το σούσι, το μεξικάνικο φαγητό και οι ρώσικες σούπες και εκείνη μου πρότεινε μια πολύ καλή συνταγή για κινέζικο φαγητό. Οπότε πήρα τα υλικά, μπήκα στην κουζίνα μου και την έφτιαξα. 

Της δυο πρώτες φορές δεν μου πέτυχε όσο καλά ήθελα, αλλά την τελευταία φορά που το έφτιαξα βγήκε απίστευτο το αποτέλεσμα.

Τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι:

1) Ρυζομακάρονα (noodles)

2) Κοτόπουλο στήθος

3) Πιπεριές σε 3 χρώματα

4) Σκόρδο 

5) Κρεμμύδι

6) Σόγια σος

7) Σουσάμι

8) Λάδι, αλάτι και πιπέρι.

Κινέζικο φαγητό στην Ελλάδα!
 Εκτέλεση:

Α) Πλένουμε όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε κομματάκια. Παίρνουμε και το κοτόπουλο και το κόβουμε και αυτό σε πιο μικρά κομμάτια.

Β) Ρίχνουμε λάδι στο βαθύ τηγάνι ή wok και μόλις κάψει ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο να πάρει λίγο χρώμα, προσθέτουμε τις πιπεριές, το σκόρδο και το κρεμμύδι.

Γ) Αφού πάρουν χρώμα ρίχνουμε μέσα νερό, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν για μισή ώρα. (Ο χρόνος βρασμού και ψησίματος εξαρτάται απο την κουζίνα σας.)

Δ) Μόλις είναι έτοιμα προσθέτουμε μέσα τα ρυζομακάρονα (noodles) και τα αφήνουμε να βράσουν και αυτά για 7 με 8 λεπτά.

Ε) Λίγο πριν τα βγάλουμε απο την ζέστη, προσθέτουμε τη σόγια σος και το σουσάμι και ανακατεύουμε με προσοχή, ώστε να μην σπάσουν τα ρυζομακάρονα.

Τέλος, δυο μυστικά για αυτή τη συνταγή είναι αν θέλουμε να "δέσουμε" την σος βάζουμε μέσα στο φαγητό λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε καλά, ώστε να μην μείνουν κομματάκια ή αν θέλουμε να βγει λιγότερο αλμυρό βάζουμε μέσα λίγο μέλι.

Ελπίζω να σας αρέσει και αυτή η συνταγή. 

Σας ευχαριστούμε για τη στήριξή σας. Γεια σας!

Υ.Γ.: Τα δικαιώματα των κειμένων και κάποιες από τις εικόνες καλύπτονται νομικά! Αν χρειάζεστε κάποιο απόσπασμα από ένα άρθρο, επικοινωνήστε μαζί μας με ένα προσωπικό μήνυμα!

Copyrights: Georgia Tzortzatou, Art & Stardust 2023


0 Σχόλια