Ταξιδεύοντας: Λουτρά Πόζαρ και Βεργίνα.

 Γεια σας!

Είμαι η Γεωργία και σε αυτό το άρθρο θα σας γράψω για ένα ταξίδι, το οποίο είχα βάλει στόχο τα τελευταία δυο χρόνια και επιτέλους το κατάφερα.

Αρχικά θα σας μιλήσω για τα Λουτρά Πόζαρ και το Μουσείο της Βεργίνας, το παλιό με τους Τάφους, γιατί υπάρχει και το καινούργιο λίγο πιο έξω απο την περιοχή. Στο δεύτερο άρθρο θα σας γράψω για την αγαπημένη μου Νάουσα και την ΄Έδεσσα, αλλά και το Λιτόχωρο, στο οποίο κάναμε μια μικρή στάση.

Χειμερινά μέρη περισσότερο, αλλά και το καλοκαίρι δείχνουν ένα άλλο πρόσωπο, με τα τρεχούμενα νερά να δημιουργούν τη δροσιά που χρειαζόμαστε. Φυσικά το φθινόπωρο βλέπουμε τα όμορφα χρώματα της εποχής πάνω και κάτω απο τα δέντρα και την άνοιξη, που εμείς πήγαμε απολαύσαμε τα μέρη αυτά με τη μυρωδιά και τα χρώματα των λουλουδιών. Λίγο μουντή εποχή όμως, γιατί είχαμε για παρέα στον ουρανό σύννεφα και λίγη βροχή.

Πρώτη στάση, Αριδαία!
Η βάση μας για τις εκδρομές μας είναι η Αριδαία. Μείναμε σε ένα όμορφο ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης, κοντά στην πλατεία. Αρκετά βολικό σημείο για να μπορούν να γίνουν οι εκδρομές.
I love Pozar!

Η πρώτη στάση έγινε στα Λουτρά Πόζαρ, Λουτρά Αριδαίας ή  Λουτρά. Ένα υπέροχο μέρος με ιαματικές πηγές, που βοηθούν στην θεραπεία διάφορων προβλημάτων σωματικών, αλλά και ψυχικών θα προσθέσω εγώ. Μια τοποθεσία που έχει επισκέπτες όλο το χρόνο απο όλο τον κόσμο, ειδικότερα όμως, Σέρβους και Βούλγαρους, οι οποίοι έρχονται σαν μια απλή εκδρομή μόνο για τα λουτρά.

Πλέον η είσοδος στις πηγές είναι με πληρωμή, αλλά μικρό ποσό, έχει και πιο μικρές χωρίς χρήματα, έχει πισίνα με το νερό αυτό και στο μέρος βρίσκονται και ξενοδοχεία και εγκαταστάσεις με υπηρεσίες σπα και ιδιωτικά λουτρά, στα οποία κλείνεις ραντεβού και είναι λίγο πιο ακριβά.

Καταρράκτες Λουτρά Πόζαρ

Στον χώρο αυτό υπάρχει εστιατόριο για όποιον θέλει ένα γεύμα και ένα καφέ, για αναψυκτικό, ρόφημα, καφέ ή γλυκό.

Αγορές απο Λουτρά Πόζαρ 
Επίσης, στην είσοδο, πριν φτάσουμε στα Λουτρά έχει μαγαζάκια με παραδοσιακά προϊόντα, όπως κρασιά, λικέρ, βότανα και τις διάσημες κόκκινες και μαύρες φακές που έχουν στην περιοχή. Αυτό το σημείο ήταν το αγαπημένο μου, γιατί λατρεύω αυτά τα προϊόντα και πάντα αγοράζω κάτι για το σπίτι.

Τέλος, θα κλείσω αυτό το άρθρο με το Μουσείο της Βεργίνας και τους Βασιλικούς Τάφους.

Μουσείο της Βεργίνας
Αρκετοί επισκέπτες το λατρεύουν και το θεωρούν ένα θαύμα των ανασκαφών και των ανακαλύψεων, απο το οποίο μπορείς να πάρεις αρκετές γνώσεις για τη ζωή των ανθρώπων της εποχής, να δεις τους τάφους και τα στοιχεία που βρέθηκαν μέσα σε αυτούς, αλλά και τον Τάφο του Φιλίππου Β, απο τα πιο σημαντικά μνημεία στην Ελλάδα. 

Το μουσείο αυτό είναι μια μεγάλη πηγή γνώσης και αξίζει σαν εμπειρία, αλλά δεν αξίζει τόσο τα χρήματα στην είσοδο και όλη αυτή τη φήμη που έχει πάρει τόσα χρόνια. 

Εκθέματα του Μουσείου της Βεργίνας 
Ο φωτισμός δεν είναι καθόλου καλός, σε σημείο να σε κουράζει και να σε ζαλίζει και ειδικά εγώ που θέλω να διαβάζω τις πινακίδες με τις πληροφορίες των εκθεμάτων κουράστηκα πάρα πολύ. 

Δεν νομίζω να το επιλέξω ξανά σε επόμενο ταξίδι και εύχομαι το νέο μουσείο να είναι καλύτερο.

Ελπίζω να σας άρεσε αυτό το άρθρο και το ταξίδι. Τα λέμε σύντομα. 

Σας ευχαριστούμε για τη στήριξή σας. Γεια σας!

 

Υ.Γ.: Τα δικαιώματα των κειμένων και κάποιες από τις εικόνες καλύπτονται νομικά! Αν χρειάζεστε κάποιο απόσπασμα από ένα άρθρο, επικοινωνήστε μαζί μας με ένα προσωπικό μήνυμα!

Copyrights: Georgia Tzortzatou, Art & Stardust 2023

0 Σχόλια