Back to School: Tips and Tricks

Γεια σας!


Είμαι η Κατερίνα, και μιας και ξεκίνησαν τα σχολεία, σήμερα θα σας μερικά τιπς που θα βοηθήσουν και τους μαθητές αλλά και τους γονείς για μια καλύτερη σχολική χρονιά!



-----


Σχολική Τσάντα:

         Η σωστή επιλογή σχολικής τσάντας ίσως ακούγεται σαν εποχιακή "ρουτίνα" για τους περισσότερους γονείς, κάτι που δεν ισχύει καθώς πλέον τα σχολικά βιβλία έχουν αυξηθεί τόσο πολύ που ουσιαστικά η τσάντα και το βάρος της καταστρέφει την εύπλαστη σπονδυλική στήλη των παιδιών, κάτι που προκαλεί μελλοντικά κακή στάση του σώματος και παθήσεις όπως η κύφωση (στην περίπτωση σακιδίου πλάτης).

          Μια σωστή σχολική τσάντα, πρέπει όχι μόνο να είναι ανθεκτική στο βάρος αλλά και να είναι φτιαγμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να μην πέφτει όλο το βάρος εξ ολοκλήρου στους ώμους του παιδιού. Καλό θα ήταν λοιπόν να επιλέξετε μια τσάντα με αγκράφα που δένει και στην μέση του παιδιού και να φροντίσετε να είναι καλά σφιγμένα τα χερούλια στους ώμους ώστε να μην "κρεμάει" και η πίεση να μεταφέρεται όσο το δυνατόν ψηλότερα.

          Μια ακόμα καλύτερη επιλογή όμως είναι η τσάντες με ροδάκια. Θυμίζουν βαλίτσες ταξιδίου και είναι πολύ πιο ξεκούραστες για τα παιδιά στην μεταφορά, ειδικά εάν πηγαίνουν μόνα τους (με τα πόδια) στο σχολείο ή στο φροντιστήριο.




Μολίβια/Στυλό:

          Άλλη μια πονεμένη ιστορία από τα παιδικά μας χρόνια είναι τα μολύβια και τα στυλό. Ρίξτε μια ματιά στο μεσαίο δάχτυλο του κυρίαρχου χεριού σας και θα καταλάβετε τον λόγο. 

          Παρόλο που τα μολύβια και τα στυλό είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις όλων των εποχών, είναι ταυτόχρονα και εξίσου "κακά" για ένα μικρό μέρος της υγείας του παιδιού καθώς η παρατεταμένη έντονη πίεση της ξύλινης ή πλαστικής επιφάνειας τους δημιουργεί τον γνωστό σε όλους μας κάλο στο πλάι της κλείδωσης πάνω από το νύχι του μεσαίου δαχτύλου.

          Ένας τρόπος για να ελαχιστοποιηθεί όσο γίνεται το πρόβλημα είναι να τοποθετήσετε μια λαβή σιλικόνης ή καουτσούκ στο σημείο όπου το παιδί βαστάει το μολύβι ώστε να είναι πιο μαλακή η επιφάνεια. Καλό θα ήταν να συμβουλεύσεται το παιδί να μην πιέζει με δύναμη το μολύβι όταν γράφει, και για να το βοηθήσετε σε αυτό, επιλέξτε μολύβια με μεγαλύτερη σκληρότητα από 1Β και πάνω. 



-----


Σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά!


-----


Ελπίζουμε να σας άρεσε και αυτό το άρθρο!

 Ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξή σας!

 

Υ.Γ.: Τα δικαιώματα των κειμένων και κάποιες από τις εικόνες καλύπτονται νομικά! Αν χρειάζεστε κάποιο απόσπασμα από ένα άρθρο, επικοινωνήστε μαζί μας με ένα προσωπικό μήνυμα!

Copyrights: Katerina Kouki, Art & Stardust 2023

0 Σχόλια