Ταξιδεύοντας: Βουδαπέστη!

 Γεια σας, 

είμαι η Γεωργία και θα σας γράψω τα τρία αγαπημένα μου σημεία στη Βουδαπέστη.

Πρόσφατα ταξίδεψα σε αυτό το μαγικό μέρος και ήταν μια μοναδική εμπειρία, η οποία με κάνει να ανυπομονώ για το επόμενο ταξίδι.

Παρακάτω θα σας γράψω το top 3 απο τις τοποθεσίες που πρόλαβα να επισκεφτώ τις τρεις μέρες που βρέθηκα στη Βουδαπέστη. Κάποια σημεία μου άρεσαν περισσότερο και κάποια άλλα όχι, γενικά όμως ήταν ένα υπέροχο ταξίδι για μένα που άρχισα να ταξιδεύω ξανά στο εξωτερικό.

Budapest, Castle Buda!

Αρχικά το μέρος που μου άρεσε περισσότερο είναι το κάστρο της Βούδα. Ένα υπέροχο μέρος, που απο την πρώτη μέρα που έφτασα και το έβλεπα ανυπομονούσα να πάω. Το μεσημέρι έβλεπες όλες τις λεπτομέρειες του κάστρου και το βράδυ με τα φώτα ήταν ένα μαγικό σημείο, να πίνεις το ποτό σου στο Δούναβη και να το βλέπεις. Πέρασα την Αλυσιδωτή Γέφυρα και έφτασα στο τελεφερίκ. Για να ανέβεις πάνω στο κάστρο μπορείς με τα πόδια και τους πλακόστρωτους δρόμους ή με το τελεφερίκ, το οποίο είναι παλιό, αλλά συντηρημένο και ταιριάζει πολύ καλά με το χώρο γύρω του. 

Buda Castle!

Αφού έφτασα στο κάστρο έκανα μια μεγάλη βόλτα στο εξωτερικό χώρο, παρατηρώντας την αρχιτεκτονική και τη θέα. Περπατώντας σε ένα ξύλινο διάδρομο, έφτασα στην είσοδο του μουσείου, το οποίο δεν γνώριζα οτι υπάρχει, αν και είχα διαβάσει αρκετά άρθρα και πληροφορίες για το μέρος αυτό. 

Γενικά είτε ταξιδεύω στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό τα μουσεία για μένα είναι σημαντικός προορισμός και επισκέπτομαι όσα περισσότερα μπορώ, ανάλογα και με την ιστορία της τοποθεσίας που βρίσκομαι. Για το λόγο αυτό στο μουσείο της Βούδα, πέρασα ένα υπέροχο 3ωρο, γεμάτο γνώσεις, απο την αρχή της δημιουργίας της περιοχής μέχρι και τη νεότερη ιστορία. Είδα μοναδικά εκθέματα και διάβασα για αυτά και φωτογράφισα μερικά για να τα θυμάμαι, ενώ πήρα και αναμνηστικά απο το κατάστημα του μουσείου.

Δούναβης!

Το δεύτερο κομμάτι του ταξιδιού, το οποίο μου άρεσε πολύ ήταν "η βαρκάδα" στο Δούναβη. Μπορείτε να πάρετε ένα καράβι εστιατόριο και να απολαύσετε το φαγητό σας στο Δούναβη, ένα καράβι που σερβίρει μόνο ποτό ή το απλό πλοιάριο που σας κάνει μια μεγάλη βόλτα, ώστε να δείτε και να φωτογραφίσετε τα διάφορα σημαντικά σημεία. Η βόλτα αυτή αξίζει το απόγευμα και το βράδυ, ώστε να δείτε όλα τα ιστορικά κτήρια φωτισμένα και τις αντανακλάσεις τους μέσα στο ποτάμι. Όλο αυτό δημιουργεί μια μαγική ατμόσφαιρα και νιώθεις σαν να βρίσκεσαι σε όνειρο. Σας το προτείνω να το δοκιμάσετε.

Cat Cafe Budapest!

Το τρίτο σημείο που μου άρεσε αρκετά είναι το πιο όμορφο καφέ που επισκέφτηκα. (Και διαβάζοντας αυτή την πρόταση θα σκεφτήκατε το New York Cafe! Αλλά δεν είναι αυτό...).

Το καφέ αυτό είναι το "Cat Cafe Budapest". Για μένα που λατρεύω τις γάτες αυτός ήταν ο παράδεισος μου. Το αγαπημένο μου ρόφημα και οι γάτες δημιούργησαν το πιο όμορφο και χαλαρό κλίμα για μένα μετά απο μια μεγάλη βόλτα στην πόλη.

Είναι ένα ζεστό καφέ, σε δυο ορόφους, το οποίο έχει μέσα και μια μικρή βιτρίνα για να μπορείς να πάρεις δωράκια, ώστε να τους βοηθάς με τα έξοδα του καταστήματος και τη φροντίδα των γατιών. Στο μέρος αυτό πίνεις τον καφέ σου ή μπορείς να φας κάποιο γλυκό και ακριβώς δίπλα σου να κάθεται ένας καινούργιος τριχωτός φίλος σου. Φυσικά, σε κάθε γωνία έχει μικρά γατόδεντρα και μαξιλάρες, ώστε να κάθονται οι φίλοι μας και στον κεντρικό τοίχο του καφέ έχει ένα τεράστιο γατόδεντρο απο ξύλο και ύφασμα. 

Τα θετικά στο μαγαζί αυτό είναι οτι δεν επιτρέπεται η είσοδο σε πολύ μικρά παιδιά, για να μην ενοχλούν τις γάτες και οτι, αν και έχει ζωάκια, είναι απίστευτα καθαρό, χωρίς οσμές και χωρίς φασαρία. 

Αν λατρεύετε τις γάτες όπως εγώ, σας αρέσει ο καφές και θέλετε μια ήσυχη γωνιά για ξεκούραση σας προτείνω αυτό το μέρος, αλλιώς υπάρχουν πάρα πολλά καφέ, ανάλογα με το γούστο σας.

Όλα τα όμορφα σημεία σε αυτή την πόλη δεν χωράνε σε ένα άρθρο. Γράφοντας το, ήρθαν στο μυαλό μου και άλλα ωραία μέρη, όπως ο Ναός του Ματθαίου και το Παρατηρητήριο των Ψαράδων στη Βούδα, ο Ναός του Αγίου Στεφάνου, το πάρκο και ο ζωολογικό κήπος πίσω απο το Πάρκο των Ηρώων....

Ελπίζω να σας άρεσε και αυτό το άρθρο. Τα λέμε σύντομα.

Σας ευχαριστούμε για τη στήριξή σας. Γεια σας! 


Υ.Γ.: Τα δικαιώματα των κειμένων και κάποιες από τις εικόνες καλύπτονται νομικά! Αν χρειάζεστε κάποιο απόσπασμα από ένα άρθρο, επικοινωνήστε μαζί μας με ένα προσωπικό μήνυμα!

Copyrights: Georgia Tzortzatou, Art & Stardust 2023


0 Σχόλια