Ταξιδεύοντας: Καμένα Βούρλα και Μενδενίτσα.

Γεια σας, 

είμαι η Γεωργία και για ακόμα μια φορά ταξιδέψαμε με το Art and Stardust. Για το τέλος του φθινοπώρου επιλέξαμε μια πολύ ήσυχη και χαλαρή εκδρομή, στα Καμένα Βούρλα και τη Μενδενίτσα.

Παραλία, Καμένα Βούρλα

Τα Καμένα Βούρλα είναι κοντά στην Αθήνα και καλός ταξιδιωτικός προορισμός χειμώνα και καλοκαίρι. Είναι παραθαλάσσιο μέρος και φημίζεται για τα λουτρά και τα γλυκά του. Πολλοί το επιλέγουν για διακοπές το καλοκαίρι, επειδή είναι ήσυχο μέρος και κατάλληλο για οικογένειες, αφού έχει τα απαραίτητα καταστήματα και μαγαζιά σε μικρές αποστάσεις. Το χειμώνα όμως είναι ένα όμορφο μέρος για ταξίδι λίγων ημερών και επίσκεψη στα λουτρά. 

Το εκμέκ της Κυρά Γιώτας!

Τα γλυκά που φτιάχνουν στα μαγαζιά της περιοχής φημίζονται για την γεύση τους και την ποιότητα τους και σε κάποια επίσκεψη σε αυτό το μέρος σας προτείνω να δοκιμάσετε σίγουρα έκμεκ και λουκουμάδες.

Τέλος, μια βόλτα στη θάλασσα είναι μια όμορφη επιλογή ή μπορείτε να πάτε στον Άγιο Κωνσταντίνο, ο οποίος είναι κοντά, ιδανικός για βόλτα. Επίσης, αρκετό ενδιαφέρον έχει το μνημείο του Λεωνίδα και των 300 Σπαρτιατών, αλλά και το Κέντρο Ενημέρωσης Θερμοπυλών, τα οποία βρίσκονται αρκετά κοντά στα Καμένα Βούρλα.

Μενδενίτσα, Κάστρο!

Το δεύτερο μέρος που κάναμε στάση, είναι η Μενδενίτσα. Ένα χωριό πάνω στο βουνό Καλλίδρομο και  σε υψόμετρο 560 μ. Ένα όμορφο και ήσυχο χωριό, στο οποίο μπορείτε να δείτε το φράγκικο κάστρο και την θέα, προς την πεδιάδα και τον Μαλιακό Κόλπο. 

Για κρασί στην Μενδενίτσα!

Μετά τη βόλτα στο χωριό μπορείτε να επιλέξετε μια ταβέρνα για φαγητό ή ένα καφέ για να ξεκουραστείτε. Τέτοια σημεία θα τα βρείτε στην πλατεία του χωριού.

Είναι ένα όμορφο μέρος για εκδρομή την άνοιξη, με το δροσερό αεράκι του βουνού και τα όμορφα χρώματα των λουλουδιών και το φθινόπωρο και το χειμώνα για να ξεκουραστείτε και να απολαύσετε το φαγητό και τον καφέ σας κοντά στην ξυλόσομπα.  

Ελπίζουμε να σας άρεσε και αυτό το άρθρο. Τα λέμε σύντομα.

Σας ευχαριστούμε για τη στήριξή σας. Γεια σας! 


Υ.Γ.: Τα δικαιώματα των κειμένων και κάποιες από τις εικόνες καλύπτονται νομικά! Αν χρειάζεστε κάποιο απόσπασμα από ένα άρθρο, επικοινωνήστε μαζί μας με ένα προσωπικό μήνυμα!

Copyrights: Georgia Tzortzatou, Art & Stardust 2023

0 Σχόλια