DIY Κολοκύθα Γούρι 2024

Γεια σας!


Είμαι η Κατερίνα και επέστρεψε το αγαπημένο μας άρθρο της χρονιάς, Κολοκύθες Γούρια, καθώς πλέον έχει καθιερωθεί το "έθιμο" της κολοκύθας ως γούρι για την νέα χρονιά στην Ελλάδα. Έτσι λοιπόν, σας δείχνουμε πώς να φτιάξετε την πιο εύκολη και μυρωδάτη κολοκύθα φέτος τις γιορτές!


Η χειροτεχνία δεν είναι κατάλληλη για παιδιά κατω των 10 ετών καθώς υπάρχει κίνδυνος να εισπνεύσει τα κομμάτια φελιζόλ. Επίσης στα υλικά συμπεριλαμβάνεται κόλλα κυανοακρυλικής ένωσης και κοπίδι. Για την προστασία σας, συνιστάται η χρήση μάσκας.


----


ΥΛΙΚΆ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΊΤΕ:


• Μπάλα από φελιζόλ

• Κόλλα στιγμής

• Νήμα (όσο πιο χοντρό τόσο πιο γρήγορη και εύκολη η κολοκύθα)

• Κοπίδι

• Διακοσμητικές μισές πέρλες ή στρας με επίπεδη πλάτη

• Κορδέλα

• Στικ κανέλας

• Μαρκαδόρο

• Μολύβι



----



ΒΉΜΑ 1:


Αρχικά, σημαδέψτε δύο παράλληλους κύκλους στην πάνω και κάτω πλευρά της μπάλας, και έπειτα κόψτε με το κοπίδι. Μπορείτε να κάνετε το σχήμα πιο λείο κόβοντας ελαφρά τις γωνίες που θα δημιουργηθούν περιμετρικά των κύκλων.



Ανοίξτε μία μεγάλη τρύπα στο κέντρο των δύο κύκλων για να περνάει από μέσα το νήμα. Ανάλογα το πάχος του νήματος που έχετε επιλέξει, αυξήστε και την διάμετρο της τρύπας. (Πχ: Για νήμα πάχους 4-5mm, συνιστάται τρύπα διαμέτρου 2,5cm. Η αναλογία ποικίλει ανάλογα και το μέγεθος της μπάλας που έχετε επιλέξει.)



Τυλίξτε το νήμα σφιχτά γύρω από την μπάλα προσθέτοντας λίγη κόλλα στιγμής ανά διαστήματα ώστε να βαστάει σταθερό το νήμα. (Προσοχή: Μην ρίξετε μεγάλη ποσότητα κόλλας στιγμής καθώς λιώνει το φελιζόλ. Μια μικρή ποσότητα αρκεί.) Για την διευκόλυνση σας, προτείνουμε την χρήση μεγάλης βελόνας ή σακοράφας, ανάλογα το μέγεθος της μπάλας. Αφού τελειώσετε, προσθέστε λίγη κόλλα στην μια άκρη του στικ κανέλας ώστε να το ασφαλίσει στην θέση του και μπήξτε το στην μέση. Αν χρειαστεί, σπάστε το στικ στην μέση. (Τιπ: Αν θέλετε, μπορείτε να περάσετε το νήμα πρώτα μέσα από λιωμένο αρωματικό κερί για έξτρα Χριστουγεννιάτικο άρωμα ή να το ποτίσετε στο τέλος με αιθέριο έλαιο. Μπορείτε ανά διαστήματα να ρίχνετε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο και μέσα στο στικ κανέλας.)





ΒΉΜΑ 2:


Ώρα για την διακόσμηση της κολοκύθας! Πάρτε πρώτα την κορδέλα, φτιάξτε έναν φιόγκο και κολλήστε τον στο πανω μέρος. Έπειτα, προσθέστε λίγη κόλλα διάσπαρτα στην κολοκύθα και στο κέντρο του φιόγκου και κολλήστε πέρλες ή στρας. Και τέλος, μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο μεταλλικό στοιχείο του 2024 είτε να το γράψετε μόνοι σας με λίγη κόλλα και μερικά μπιλάκια από το φελιζόλ.




----



Και η κολοκύθα είναι έτοιμη να φέρει γούρι στην νέα χρονιά! 




----



🎄🎄Σας ευχόμαστε ΚΑΛΆ ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ με υγεία και χαρά!! 🎄🎄



----



Ελπίζουμε να σας άρεσε και αυτό το άρθρο!

 Ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξή σας!

 

Υ.Γ.: Τα δικαιώματα των κειμένων και κάποιες από τις εικόνες καλύπτονται νομικά! Αν χρειάζεστε κάποιο απόσπασμα από ένα άρθρο, επικοινωνήστε μαζί μας με ένα προσωπικό μήνυμα!

Copyrights: Katerina Kouki, Art & Stardust 2023


0 Σχόλια