Winter Books 2023-2024!

 Γεια σας, 

είμαι η Γεωργία και χαίρομαι που ήρθε ο χειμώνας, με το κρύο, τις βροχές, τα ζεστά ρούχα και ροφήματα και τη μυρωδιά ξύλου στον αέρα. 

Winter Books 2023-2024!
Μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα θα προσθέσω και τα βιβλία του χειμώνα. Είναι μερικά βιβλία που επέλεξα να διαβάσω αυτή την εποχή.
Στην Κορυφή του Ολύμπου, Πολυράκης, Ψυχογιός

Το πρώτο βιβλίο είναι "Στην Κορυφή του Ολύμπου", του Γιώργου Πολυράκη και τις εκδόσεις Ψυχογιός. Είναι ένα μυθιστόρημα, το οποίο επέλεξα, αφού διάβασα το οπισθόφυλλο του. Αναφέρεται σε έναν απαγορευμένο έρωτα, ο οποίος οδηγεί στα άκρα τους πρωταγωνιστές. Δεν αφήνουν τίποτα να σταθεί εμπόδιο στη σχέση τους και φτάνουν σε ένα καλά οργανωμένο έγκλημα, όπως πίστευαν. Οι ενοχές όμως δεν θα τους αφήσουν να χαρούν τη σχέση τους και τίποτα δεν θα μείνει κρυφό για πολύ, μπροστά στη Νέμεση, που υπάρχει παντού και βλέπει τα πάντα. Ανυπομονώ να το διαβάσω.

Όνειρο απο Μελάνι, εκδόσεις Διόπτρα!

Το δεύτερο βιβλίο είναι "Όνειρα απο Μελάνι", της Maria Reig και τις εκδόσεις Διόπτρα. Επιτέλους πήρα ένα βιβλίο που αναφέρεται στην αρχή του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και λίγο πριν την Δεύτερη Ισπανική Δημοκρατία. Η πρωταγωνίστρια  είναι μια δυναμική και ξεχωριστή γυναίκα της εποχής αυτής, η Ελίσα, η οποία προσπαθεί να γίνει δημοσιογράφος, αν και απαγορεύεται. Κάνει τον αγώνα της απέναντι στις προκαταλήψεις και τον τρόπο ζωής εκείνα τα χρόνια, για να πετύχει το στόχο της, όσο δύσκολο και αν είναι. Ανυπομονώ να διαβάσω αυτό το βιβλίο, γιατί βρίσκω αρκετά ενδιαφέρουσα την ιστορία που περιγράφει στο οπισθόφυλλο και πιστεύω οτι τονίζει τη δυναμικότητα της γυναίκας και την παρουσιάζει ως ισότιμο μέλος μιας κοινωνίας, ανά εποχή και όχι μόνο ως διακοσμητικό στοιχείο. 

Το Κτήνος, εκδόσεις Διόπτρα.

Το τρίτο βιβλίο είναι "Το Κτήνος", της Leticia Sierra και τις εκδόσεις Διόπτρα. Είναι ένα ακόμα ιδιαίτερο βιβλίο για μένα, γιατί σπάνια διαβάζω βιβλία απο αυτό το είδος, μυστηρίου- αστυνομικά. Και σε αυτό το βιβλίο μια γυναίκα είναι πρωταγωνίστρια, μια δημοσιογράφος, η οποία κάνει την έρευνα για ένα έγκλημα που έγινε στην μικρή πόλη που μένει. Το πτώμα ανήκει σε έναν άντρα, σημαντικό μέλος της τοπικής κοινωνίας και όλοι αναρωτιούνται αν είναι τυχαία δολοφονία ή εκδίκηση. Είναι μια έντονη υπόθεση για την μικρή περιοχή με πολλές ανατροπές, όσο προχωράει η έρευνα. Είμαι περίεργη να το διαβάσω, γιατί σπάνια μου αρέσουν βιβλία αυτού του είδους, όπως έγραψα και πιο πάνω..

Καταραμένη Γη, Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα.
Το τελευταίο βιβλίο είναι η "Καταραμένη Γη", του Juan Francisco Ferrandiz και τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα. Το συγκεκριμένο βιβλίο το επέλεξα επειδή είναι ιστορικό μυθιστόρημα και είναι το είδος που μου αρέσει και επιλέγω πιο συχνά. Με μια δεύτερη ματιά στο οπισθόφυλλο, όμως με προβληματίζει αυτή η ιστορία. Ο τόπος που διαδραματίζεται η ιστορία είναι η Βαρκελώνη του 9ου αιώνα. Ένας κατεστραμμένος τόπος, απο τους Σαρακηνούς και εγκαταλελειμμένος στη διαφθορά της αριστοκρατίας.  Στο μέρος αυτό, όμως, φτάνει ο επίσκοπος Φροδοϊ, ώστε να βοηθήσει, αν και αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, ίντρικες και προλήψεις. Είμαι περίεργη και προβληματισμένη όσον αφορά την ανάγνωση αυτού του βιβλίου, αν και σίγουρα θα το διαβάσω, ίσως προς το τέλος του χειμώνα.

Ελπίζω να σας άρεσε και αυτό το άρθρο και να σας έδωσα μερικές ιδέες για διάβασμα.

 Ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξή σας!

 

 

Υ.Γ.: Τα δικαιώματα των κειμένων και κάποιες από τις εικόνες καλύπτονται νομικά! Αν χρειάζεστε κάποιο απόσπασμα από ένα άρθρο, επικοινωνήστε μαζί μας με ένα προσωπικό μήνυμα!


0 Σχόλια