Ταξιδεύοντας: Κάπου στην Εύβοια!

 Γεια σας,

είμαι η Γεωργία και η νέα χρονιά μας βρήκε κάπου στην Εύβοια. 

Πιο συγκεκριμένα στη παραλία Χιλιαδού, στο όρος Δίρφυ, στη Στενή και για το τέλος μια χαλαρή βόλτα στη Χαλκίδα.

Είναι δυνατόν ένα μέρος να συνδυάζει καλοκαίρι, χειμώνα, άνοιξη και φθινόπωρο σε μια μέρα;

Και όμως είναι...

Εύβοια Παραλία Χιλιαδού

Αρχικά μπαίνουμε στο καλοκαίρι με μια βόλτα στην Παραλία της Χιλιάδους. Μπορεί να μην έχει κόσμο την εποχή που πήγαμε, αλλά η παραλία ήταν πανέμορφη και η θάλασσα ζεστή. Είναι ένα μαγικό μέρος με γαλαζοπράσινα νερά, βράχια, σπηλιές και τρεχούμενο νερό απο το βουνό που φτάνει στη θάλασσα. Μοναδική τοποθεσία για βόλτα, κατάλληλη για όλες τις εποχές. Αν θέλετε κόσμο μπορείτε να επισκεφτείτε το μέρος καλύτερα το καλοκαίρι.

Εύβοια, Όρος Δίρφυ!

Στη συνέχεια μπήκαμε στο χειμώνα. Μια στάση στη χιονισμένη Δίρφυ! Το βουνό ντυμένο στα λευκά μας περίμενε για παιχνίδια και φωτογραφίες. Η αλήθεια είναι πως το χάρηκα περισσότερο απο όλα σε αυτή την εκδρομή. Λατρεύω το χιόνι και το βουνό και είχα μια μικρή ελπίδα να το βρω χιονισμένο...έτσι και έγινε. Ήταν το καλύτερο κομμάτι στην εκδρομή για μένα.

Εύβοια, Στενή

Όπως προχωράμε, φτάνουμε στην άνοιξη και στην Στενή. Έναν παραδοσιακό οικισμό, μέσα στο δάσος, δίπλα στο ποτάμι. Κάθεσαι σε ένα απο τα όμορφα μαγαζιά που έχει για καφέ ή για φαγητό και ακούς το τρεχούμενο νερό, ενώ κοιτάς την φωτιά στο τζάκι να τρεμοπαίζει και να γεμίζει τον χώρο ζέστη και χαλάρωση.

Εύβοια, Χαλκίδα

Τέλος, πάμε στο φθινόπωρο. Μια τελευταία στάση στη Χαλκίδα, για βόλτα στην παραλία και τσάι, για να ξεκουραστούμε και να ζεσταθούμε πριν την επιστροφή στην Αθήνα. Είναι ένα ακόμα μέρος κοντά στην Αθήνα, το οποίο είναι όμορφο όλες τις εποχές του χρόνου. Έχει ωραία μαγαζιά με φαγητό και καφέ, καταστήματα για δώρα και αναμνηστικά και είναι πραγματικά μια μεγάλη, αλλά ήσυχη πόλη, που αξίζει τον χρόνο σας, για μια εκδρομή.

Ελπίζουμε να σας άρεσε και αυτό το άρθρο. Τα λέμε σύντομα.

Σας ευχαριστούμε για τη στήριξή σας. Γεια σας! 


Υ.Γ.: Τα δικαιώματα των κειμένων και κάποιες από τις εικόνες καλύπτονται νομικά! Αν χρειάζεστε κάποιο απόσπασμα από ένα άρθρο, επικοινωνήστε μαζί μας με ένα προσωπικό μήνυμα!

Copyrights: Georgia Tzortzatou, Art & Stardust 2024

0 Σχόλια