Πάσχα 2024: Πώς επαναχρησιμοποιουμε τα κεριά της Αναστάσεως

Γεια σας!


Είμαι η Κατερίνα και μιας και έρχεται η Μεγάλη Εβδομάδα, σκέφτηκα να σας δείξω έναν όμορφο τρόπο να επαναχρησιμοποιήσετε τα κεριά της Αναστάσεως που έμειναν σε μια άκρη από την προηγούμενη χρονιά. Αν είστε και εσείς από αυτούς που δεν καταφέρνουν να τα κάψουν ολόκληρα, καθώς το έθιμο λέει ότι δεν πρέπει να τα πετάμε (σε αντίθεση με τα κεριά της Μεγάλης Παρασκευής που δεν πρέπει να μπαίνουν στο σπίτι αλλά να επιστρέφονται στην εκκλησία), σίγουρα θα τα έχετε δει να μένουν σε μιαν άκρη μέχρι να λυγίσουν από την ζέστη του καλοκαιριού. Υπάρχει λοιπόν ένας πολύ εύκολος τρόπος να ξαναχρησιμοποιηθούν, και γιατί όχι, να τα χρησιμοποιήσετε ξανά ακόμα και στην φετινή Ανάσταση αν δεν θέλετε να αγοράσετε άλλα.



-----



Υλικά που θα χρειαστείτε:


• Παλιά κεριά

• Βάζο ή γυαλινο ποτήρι

• Κορδέλα

• Σχοινί βαμβακερό ή λινάτσα (αν δεν έχετε έτοιμα φυτίλια)

• Διακοσμητικά (λουλούδι υφασμάτινο, αποξηραμένα λουλούδια, μεταλλικά στοιχεία ή ξύλινα στοιχεία)

• Πιστόλι θερμοκόλλησης και στικς κόλλας

• Χρώμα για κεριά ή χρώμα ζαχαροπλαστικής

• Μπρίκι (ιδανικά μόνο για τέτοιου είδους χρήση)

• Ξυλάκια μπαμπού για σουβλάκια

• Αρωματικό έλαιο





ΒΉΜΑ 1:

Ξεκινήστε διακοσμώντας το βάζο. Σιγουρευτείτε ότι είναι καθαρό και στεγνό. Φτιάξτε έναν μεγάλο φιόγκο με την κορδέλα και στην συνέχεια κολλήστε στον κόμπο το διακοσμητικό. Μπορείτε να τον ασφαλίσετε με κόλλα.


Ο πιο εύκολος τρόπος να στερεώστε το φυτίλι είναι με κόλλα και τα ξυλάκια μπαμπού. Προσθέστε λίγη θερμόκολλα στην μία άκρη από το φυτίλι και κολλήστε το στο κέντρο του πάτου. Αφού κολλήσει, ενώστε δυο ξυλάκια με λιγο σελοτέιπ ή θερμόκολλα και στερεώστε ανάμεσα τους το φυτίλι.




ΒΉΜΑ 2:


Κόψτε προσεκτικά το κάθε κερί σε μικρά κομμάτια και ρίξτε τα στο μπρίκι. Προσθέστε και το χρώμα. Για να γεμίσει ένα μεγάλο βάζο, θα χρειαστείτε 2-3 δόσεις κερί. Προσέξτε να μην υπάρχει κερί πάνω στο μπρίκι καθώς μπορεί να καταστρέψει την κεραμική εστία σας. Πάντα γεμίζετε το μπρίκι σε έναν πάγκο μακριά από το μάτι. 


Αφού λιώσει όλη η παραφίνη, αφήστε το λίγο στο πλάι να αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία του.


 Μετά από 2 λεπτά, ρίξτε το αρωματικό έλαιο.


Τέλος, χύστε προσεκτικά το λιωμένο κερί στο βάζο. Φροντίστε το φυτίλι να παραμείνει στο κέντρο. Περιμένετε έως ότου το βάζο κρυώσει καλά.



----



Και το "νέο" σας κερί, και πλέον αρωματικό, είναι έτοιμο να επαναχρησιμοποιηθεί! 


🥚 🐰 Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!! 🐰 🥚





----



Ελπίζουμε να σας άρεσε και αυτό το άρθρο! Μην διστάσετε να μας κάνετε tag στα social media με τις δικές σας δημιουργίες!

 Ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξή σας!

 

Υ.Γ.: Τα δικαιώματα των κειμένων και κάποιες από τις εικόνες καλύπτονται νομικά! Αν χρειάζεστε κάποιο απόσπασμα από ένα άρθρο, επικοινωνήστε μαζί μας με ένα προσωπικό μήνυμα!

Copyrights: Katerina Kouki, Art & Stardust 2024





0 Σχόλια