Ταξιδεύοντας: Ύδρα!

 Γεια σας,

είμαι η Γεωργία και λίγο πριν μπει το φθινόπωρο πήγαμε μια μικρή εκδρομή στην Ύδρα.

Η αλήθεια είναι πως είχα πάει ξανά αρκετά χρόνια πριν για μια μικρή βόλτα στο λιμάνι.

Λιμάνι στην Ύδρα
Σε αυτό το ταξίδι πήγαμε με πούλμαν μέχρι το Μετόχι και μετά με μικρό πλοίο περάσαμε απέναντι στην Ύδρα. Η εμπειρία στο μικρό πλοίο ήταν μοναδική, μπορείς να κάτσει μέσα ή έξω και στα δυο σημεία έχει απίστευτη θέα στη θάλασσα. Το δρομολόγιο είναι περίπου μισή ώρα και έχει μικρό κόστος μετακίνησης.

Ιστορικά σημεία Ύδρας

Αφού φτάσαμε στην Ύδρα, επιλέξαμε να επισκεφτούμε κάποια ιστορικά σημεία, όπως τα Κανόνια, το ρολόι, αλλά και τα μουσεία της περιοχής. Σε αυτό το σημείο να προσθέσω πως τα μουσεία είναι ακριβά, ειδικά για μια οικογένεια και πλέον απαγορευτικά για κάποιον που αγαπάει την μόρφωση και την γνώση της ιστορίας ενός τόπου και αυτό το έχω συναντήσει και σε άλλα μέρη στην Ελλάδα.  

Αφού τελειώσαμε με τα ιστορικά σημεία, κάναμε μια μεγάλη βόλτα στα σοκάκια και στο λιμάνι, ενώ επιλέξαμε και τα αναμνηστικά που θέλαμε απο τα τουριστικά καταστήματα. 

Όσο είχαμε χρόνο, επιλέξαμε να κάνουμε το μπάνιο μας στη θάλασσα. Διαλέξαμε ένα σημείο με βράχια και μικρή παραλία με βότσαλα κοντά στο λιμάνι. Μια ωραία επιλογή για να δείτε παραλίες στο νησί είναι το θαλάσσιο ταξί που σας μεταφέρει και σας αφήνει σε διάφορα σημεία και με συμφωνία έρχεται και σας παίρνει για να σας γυρίσει στο λιμάνι, την ώρα που θέλετε. Σε αυτές τις παραλίες είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας κάποιο σνακ και νερό.

Βόλτα στην Ύδρα

Τέλος, καθίσαμε για φαγητό και παγωτό στο λιμάνι, μέχρι να έρθει το μικρό πλοίο και να μας μεταφέρει στο Μετόχι και το πούλμαν.

Στο μέλλον, θα επισκεφτούμε ξανά το νησί, για να κάνουμε τη βόλτα με το θαλάσσιο ταξί.

Ελπίζουμε να σας άρεσε και αυτό το άρθρο. Τα λέμε σύντομα. 

Σας ευχαριστούμε για τη στήριξή σας. Γεια σας!


Υ.Γ.: Τα δικαιώματα των κειμένων και κάποιες από τις εικόνες καλύπτονται νομικά! Αν χρειάζεστε κάποιο απόσπασμα από ένα άρθρο, επικοινωνήστε μαζί μας με ένα προσωπικό μήνυμα!

Copyrights: Georgia Tzortzatou, Art & Stardust 2024

0 Σχόλια