5 Επαγγελματικοί Τρόποι Χρήσης Της Τεχνητής Νοημοσύνης

 Γεια σας!


Είμαι η Κατερίνα και σήμερα σας έχω ετοιμάσει ένα ιδιαίτερο άρθρο! Πλέον η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας. Σε κάποιους αρέσει, σε κάποιους όχι. Θέλοντας και μη όμως είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο αυτή τη στιγμή το οποίο μπορεί να μας βοηθήσει στην δουλειά μας σε καθημερινή βάση. 



Πώς μπορεί λοιπόν το ΑΙ να χρησιμοποιηθεί επαγγελματικά; Σήμερα λοιπόν θα σας δείξω 5 τρόπους να χρησιμοποιήσετε κάποια προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης επαγγελματικά.


------



1. Σχεδιασμός


Ίσως να θυμάστε το πρόγραμμα Midjourney που είχα αναφέρει και σε προηγούμενα άρθρα. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει μόνο το Midjourney για την συγκεκριμένη χρήση, όμως κατά την δική μου άποψη, είναι το καλύτερο που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή και από τα ευκολότερα στην χρήση (σε αντίθεση με το Stable Diffusion). Το Midjourney είναι ένα πρόγραμμα δημιουργίας εικόνων το οποίο πλέον δεν λειτουργεί μόνο μέσω discord αλλά και μέσω της ιστοσελίδας του. Ο τρόπος χρήσης του είναι πολύ απλός (κατά βάση). Περιγράφετε στο AI τι εικόνα θέλετε να δημιουργήσει και πολύ απλά...την δημιουργεί. Πώς μπορείτε λοιπόν να το χρησιμοποιήσετε επαγγελματικά; Υπάρχουν διάφοροι τρόποι. Μπορείτε είτε να δημιουργείται εικόνες για πώληση ως stock σε ιστοσελίδες όπως το Adobe Stock, Shutterstock, κλπ, μπορείτε να φτιάχνετε εξώφυλλα βιβλίων, κλπ. Μπορείτε επίσης να φτιάχνετε downloadable πόστερ για πώληση στο κατάστημα Etsy (δεν χρειάζεται να έχετε επιχείρηση, μπορείτε να πουλάτε και ως ιδιώτης).




2. ChatGPT


Το ChatGPT είναι μια κατηγορία από μόνο του καθώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με άπειρους επαγγελματικούς τρόπους. Το ChatGPT είναι στην πιο "ανθρώπινη" κατηγορία καθώς σας βοηθάει και το ίδιο το πρόγραμμα να κάνετε/κατανοήσετε πράγματα. Κάποιοι από τους τρόπους που θα μπορούσατε να το χρησιμοποιήσετε επαγγελματικά είναι για την σύνταξη κειμένων όπως άρθρα, ιστορίες, εκθέσεις κλπ. Μπορεί να σας προσφέρει γνώσεις που δύσκολα βρίσκεται χωρίς να ξοδέψετε χρόνια έρευνας.




3. Σχεδιασμός εσωτερικών και εξωτερικών χώρων


Υπάρχουν αυτή τη στιγμή κάποια προγράμματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο (ιδιαίτερα ως εφαρμογές σε Play Store και App Store) τα οποία σχεδιάζουν τον χώρο σου με μια απλή φωτογραφία. Δηλαδή εσύ απλώς τραβάς μια φωτογραφία τον χώρο όπου θες να ανακαινίσεις, αλλάξεις, ανανεώσεις, κλπ, την ανεβάζεις στο πρόγραμμα και το AI διαβάζει την φωτογραφία και σχεδιάζει (πάντα με μια μικρή απόκλιση) τον νέο χώρο είτε με δικές σου επιλογές χρωμάτων και υφών είτε με δικές του. Αυτά τα προγράμματα δεν είναι μόνο χρήσιμα για χομπίστες ή ανθρώπους που θέλουν μια ανανέωση αλλά είναι και ένα χρήσιμο εργαλείο για επαγγελματίες διακοσμητές καθώς μπορείς να δώσεις μια γρήγορη εικόνα στον πελάτη για εκτίμηση και κοστολόγηση.




4. Επεξεργασία εικόνας


Ναι, το AI έχει πλέον ενταχθεί ΚΑΙ στην επεξεργασία εικόνας, σε γνωστά προγράμματα όπως το Photoshop και το Pixlr. Από αφαίρεση φόντου, αλλαγή φόντου έως και πρόσθεση αντικειμένων με την χρήση του λάσου, κλπ. Ακριβώς όπως και στο Midjourney, επιλέγετε την περιοχή της εικόνας που θέλετε, γράφεται μια σύντομη περιγραφή του τι θέλετε να προσθέσει ή να αλλάξει το AI (με το λεγόμενο prompt), και το AI το κάνει αυτόματα. Ένα πολύ χρήσιμο και ισχυρό εργαλείο για επαγγελματίες του χώρου της φωτογραφίας αλλά και για ζωγράφους και γραφίστες.




5. Βίντεο


Πλέον το AI είναι σε θέση να φτιάχνει και βίντεο με πολύ μεγάλη επιτυχία. Είτε με την χρήση περιγραφής (prompt) είτε με την χρήση φωτογραφίας (image to video). Υπάρχουν διάφορα τέτοια προγράμματα στο διαδίκτυο τα οποία ερευνώ διεξοδικά τον τελευταίο 1-1μιση χρόνο και πλέον μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι μερικά από τα καλύτερα που κυκλοφορούν είναι το Dream της LumaLabs, το Runway και το Pikalabs. Αν είστε YouTuber ή επαγγελματίας του χώρου των βίντεο και χρειάζεστε κάποια footages της επιλογής σας (καθώς ξέρετε πόσο δύσκολα βρίσκονται ακριβώς όπως τα θέλουμε), αυτά τα προγράμματα (και σε συνδυασμό με το Midjourney) μπορούν να σας λύσουν τα χέρια.




-------





Ελπίζουμε να σας άρεσε και αυτό το άρθρο!

 Ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξή σας!

 

Υ.Γ.: Τα δικαιώματα των κειμένων και κάποιες από τις εικόνες καλύπτονται νομικά! Αν χρειάζεστε κάποιο απόσπασμα από ένα άρθρο, επικοινωνήστε μαζί μας με ένα προσωπικό μήνυμα!

Copyrights: Katerina Kouki, Art & Stardust 2024

0 Σχόλια