Upcycling Made Simple: Bag

Γεια σας!

Είμαι η Κατερίνα και σήμερα θα σας δείξω πώς μπορείτε απλά και όμορφα να μετατρέψετε ένα παλιό ή που μπορεί να μην σας κάνει πια σορτσάκι σε μια πρωτότυπη και μοντέρνα τσάντα ώμου!

Γι αυτό το άρθρο επέλεξα ένα κοραλλί σορτσάκι με δαντέλα το οποίο δεν μου κάνει πλέον αλλά δεν ήθελα και να το δώσω γιατί μου αρέσει πολύ (ως γνωστή πλέον λάτρης της δαντέλας) έτσι σκέφτηκα να το μεταποιήσω σε κάτι χρήσιμο και όμορφο!





-------



Υλικά που θα χρειαστείτε:



•Ένα σορτς με το κορδόνι του (ή μια κορδέλα αν δεν έχει κορδόνι)
•Καρφίτσες
•Κλωστή στο χρώμα του σορτς και βελόνα
•2 κόπιτσες κουμπιά ή ένα φερμουάρ ή ένα μαγνητικό κουμπί
•Ένα διακοσμητικό της αρεσκείας σας που να ράβεται



----



ΒΉΜΑ 1:
Απλώστε καλά το σορτσάκι και ενώστε τις άκρες από τα μπατζάκια με καρφίτσες ώστε να είναι σταθερά όσο θα ράβεται.














ΒΉΜΑ 2:

Στην συνέχεια, ράψτε με αόρατη ραφή έως την γωνία του καβάλου. Επαναλάβετε και στο δεύτερο μπατζάκι.

Αν το σορτς είναι κοντό, για να μην εξέχει άσχημα ο καβάλος γυρίστε τον εσωτερικά και ενώστε τις δυο πλευρές με καρφίτσες. Έπειτα ράψτε με αόρατη ραφή πάλι. 
Αν θέλετε να κρατήσει το σχήμα σορτς για να έχει το κάτι διαφορετικό, σπρώξτε τον καβάλο όσο μέσα χρειάζεται μέχρι να πάρει το κατάλληλο σχήμα και μετά καρφιτσώστε και ράψτε.




ΒΉΜΑ 3:
Στην συνέχεια, ράψτε το λουρί εσωτερικά στα δύο πλαϊνά του σορτς πάνω στο λάστιχο σε ευθεία με την ραφή. Ράψτε και τις κόπιτσες στο λάστιχο εσωτερικά και στις δύο μεριές.














Τέλος, ράψτε ελαφρώς το μπροστινό μερος όπου είναι οι τρύπες από το κορδόνι και για να τις καλύψτε, ράψτε από πάνω το διακοσμητικό που επιλέξατε.














Και η νέα σας τσάντα είναι έτοιμη για χρήση!










------



Ελπίζω να σας άρεσε αυτή την κατασκευή! Θα χαρώ πολύ να διαβάσω τα σχόλιά σας, να συζητήσουμε τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχετε και να δω τις δικές σας κατασκευές!

Ευχαριστούμε πολύ για την στήριξή σας!


----

Υ.Γ: Τα δικαιώματα των κειμένων και κάποιες από τις εικόνες καλύπτονται νομικά! Αν χρειάζεστε κάποιο απόσπασμα από ένα άρθρο, επικοινωνήστε μαζί μας με ένα προσωπικό μήνυμα!

Copyrights: Katerina Kouki, Art & Stardust 2020

0 Σχόλια