Μοντέρνες Πριγκίπισσες Disney - Μέρος 2ο

Γεια σας!


Είμαστε οι Κατερίνα και Γεωργία και για σήμερα σας έχουμε ετοιμάσει το 2ο μέρος της σειράς προτάσεων μοντέρνου ντυσίματος εμπνευσμένο από αγαπημένους μας χαρακτήρες της Disney!

Το πρώτο άρθρο μπορείτε να το δείτε εδώ: Μοντέρνες Πριγκίπισσες:μέρος 1ο!


Για σήμερα λοιπόν επιλέξαμε την Ποκαχόντας (Pocahontas) και την Μουλάν (Mulan)! Και οι δύο χαρακτήρες αντιπροσωπεύουν δυο πανέμορφους πολιτισμούς και μέσα από αυτές τις φωτογραφίσεις ερευνήσαμε και γνωρίσαμε ακόμα περισσότερο την κουλτούρα τους και τα έθιμά τους!




----



Γεωργία:

Στο δεύτερο μέρος της σειράς, διάλεξα να δουλέψω με την Ποκαχόντας. Είναι η αγαπημένη μου Πριγκίπισσα, γιατί είναι συνδεδεμένη με τη φύση, τα δέντρα, τον άερα, το νερό και τη γη, ένα κομμάτι που λατρεύω και εγώ αφού ταξιδεύω συχνά για να φτάσω όσο πιο κοντά στη φύση. Επίσης, είναι μια ακόμα πριγκίπισσα από διαφορετικό πολιτισμό και με το άρθρο αυτό έψαξα και έμαθα πολλά για τους ινδιάνους, από το παρελθόν μέχρι σήμερα.




Τα ρούχα που διάλεξα για να φέρω αυτή την πριγκίπισσα στο "σήμερα" είναι ένα μπορντό σκούρο φόρεμα και ένα γούνινο γιλέκο σε καφέ-μπεζ. Το συνδύασα με χρυσά σκουλαρίκια σε σχήμα φύλλων και ένα βραχιόλι και αυτό με παρόμοιο χρώμα και σχέδιο. Τα παπούτσια που διάλεξα για αυτό το σετ είναι καφέ μπότες, μέχρι το γόνατο.




Η Ποκαχόντας ως μια πριγκίπισσα που ζει μέσα στη φύση δεν χρησιμοποιεί προϊόντα μακιγιάζ, εκτός από χρώματα που φτιάχνει από φυτά, φρούτα και λαχανικά, τα οποία δίνουν ένα φυσικό, απαλό αποτέλεσμα.






Έτσι λοιπόν τα μαλλιά τα έκανα ίσια με ένα λάδι περιποίησης σε μικρή ποσότητα και για το μακιγιάζ επέλεξα χρώματα της γης, σε καφέ, μπεζ και λίγο πράσινο στο κάτω βλέφαρο. Τα χείλη επέλεξα να τα κάνω πιο σκούρα.










Κατερίνα:

Για το δεύτερο μέρος επέλεξα την Μουλάν για τους λόγους ότι αγαπώ την Κίνα και την Ιαπωνία και επίσης είναι μία δυναμική χαρακτήρας εξοπλισμένη με τεράστια ψυχική δύναμη και θάρρος και μπορεί να κάνει τα πάντα για να προστατέψει την τιμή της οικογένειάς της



Αυτή τη φορά έκανα μία μίξη και επέλεξα το μωβ hanfu (παραδοσιακή κινεζική ενδυμασία) της από το Mulan 2 και μακιγιάζ και χτένισμα εμπνευσμένο από την πρώτη ταινία.



Για το ντύσιμο συνδύασα ένα μώβ φόρεμα με φαρδιά μανίκια, μαύρο γυαλιστερό κολάν και μαύρες γόβες, και για αξεσουάρ επέλεξα μια ροζ-βερικοκί σιφόν εσάρπα και μία πρόχειρη χάρτινη βεντάλια την οποία έφτιαξα μόνη μου ως prop.



Για κόσμημα επέλεξα ένα κολιέ με μωβ λουριά και στρογγυλό φίλντισι με κύκλους διαφόρων μεγεθών και χρωμάτων. Για τα νύχια επέλεξα ένα ροζ-βερικοκί βερνίκι με nail art άνθη κερασιάς.




Για το μακιγιάζ έπαιξα με μωβ, κόκκινη και πράσινη απόχρωση στα μάτια με έντονο eyeliner σε όλο το πανω βλέφαρο και στην εσωτερική γωνία, και για τα χείλη συνδύασα τριανταφυλλί βάση με κόκκινο κραγιόν και έντονο ρούζ στα μάγουλα. Για χτένισμα επέλεξα ένα half up - half down look με ένα ασημί ολογραφικό λουλούδι ως διακοσμητικό στο πάνω μέρος.



----






----


Ελπίζουμε να σας άρεσε και αυτό το άρθρο!

 Ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξή σας!

 


Υ.Γ.: Τα δικαιώματα των κειμένων και κάποιες από τις εικόνες καλύπτονται νομικά! Αν χρειάζεστε κάποιο απόσπασμα από ένα άρθρο, επικοινωνήστε μαζί μας με ένα προσωπικό μήνυμα!


Copyrights: Georgia Tzortzatou & Katerina Kouki, Art & Stardust 2021

0 Σχόλια