Η Παύλιανη το Καλοκαίρι!

Γεια σας,

είμαι η Γεωργία και σε αυτό το άρθρο θα σας προτείνω ένα πολύ όμορφο μέρος για εκδρομή το χειμώνα, αλλά και το καλοκαίρι. Το μέρος αυτό είναι το Πάρκο της Παύλιανης, στους πρόποδες της Οίτης

Για να επιλέξουμε να επισκεφτούμε αυτό το μέρος μας βοήθησε η αρκετή ζέστη της πόλης, η φασαρία στις παραλίες, όπου επιλέγουν οι περισσότεροι το καλοκαίρι και η αγάπη μας για το βουνό, όλες τις εποχές του χρόνου.

Το Πάρκο της Παύλιανης είναι ένας υπέροχος προορισμός για περπάτημα, γυμναστική και παιχνίδια, ενώ στα χωριά γύρω απο το πάρκο θα βρείτε και καλό φαγητό σε ταβέρνες ή όμορφα μέρη για να πιείτε τον καφέ σας. Εμείς βέβαια, επιλέξαμε να φάμε στην Λειβαδιά, για να είμαστε λίγο πιο κοντά στην Αθήνα.

 Ας δούμε μερικές φωτογραφίες απο το μέρος και ελπίζουμε να πάμε ξανά σύντομα...

 Στην είσοδο του πάρκου θα βρείτε την πιο διάσημη κατασκευή του, που είναι η γέφυρα πιάνο, που παίζει μουσική, αφού προχωρήσετε λίγο θα δείτε και άλλες ζωγραφίες (όπως αυτή στη φωτογραφία) που βρίσκονται πάνω στους τοίχους του Μουσείου Υδροκίνησης, το οποίο χωρίζεται σε 4 χώρους, το νερόμυλο, το νεροπρίονο, τα μαντάμια και τη νεροτριβή.

Γάτα,ποντίκι στην Παύλιανη!

 Αφού έχετε ξεκινήσει την πεζοπορία σας για την εξερεύνηση του πάρκου θα δείτε πολλές κατασκευές απο ξύλο, αιώρες για να ξαπλώσετε και κούνιες, άλλες σε μεγάλο ύψος πάνω απο το ποτάμι και άλλες με πιο εύκολη πρόσβαση. Θα δείτε ξεχωριστά θεματικά τμήματα, όπως το γυμναστήριο, το μεγάλο ξύλινο ποδοσφαιράκι και φυσικά το δικό μου αγαπημένο μέρος που είναι οι ξύλινες ξαπλώστρες και εκεί αν έχετε θάρρος μπορείτε να βουτίξετε και στο ποτάμι!

Ξύλινα βηματάκια στην Παύλιανη!
 Σε όλη την διαδρομή θα βρείτε ταμπέλες με οδηγιές για το πάρκο, χιουμορίστες πινακίδες και μερικές απο αυτές γραμμένες με ωραίο τρόπο μπορούν να μας μάθουν διάφορα πράγματα για το δάσος και τα ζώα που ζουν σε αυτό.

Αλεπού στο Πάρκο της Παύλιανης!

Εκτός απο την πεζοπορία, οι δραστηριότητες και τα παιχνίδια είναι πάρα πολλά, απο τους μικρότερους επισκέπτες του πάρκους μέχρι και τους πιο μεγάλους, όλοι μπορούν να τα δοκιμάσουν. Αφού έχουν διαβάσει τις οδηγίες. 

Επίσης, αυτό που μας άρεσε πολύ στο πάρκο ήταν η καθαριότητα. οπότε αν σκέφτεστε να πάτε να έχετε μια σακούλα μαζί σας για τα σκουπίδια σας!

Παιχνίδι στην Παύλιανη!

Τέλος, βρεθήκαμε στη Λειβαδιά για φαγητό, γιατί γνωρίζουμε οτι η περιοχή φημίζεται για τους μεζέδες και τα ψητά της. Πριν ξεκινήσουμε για την επιστροφή στην Αθήνα φάγαμε και το παγωτό μας!

Φαγητό στη Λειβαδιά!

Φαγητό στη Λειβαδιά!


Ελπίζουμε να σας άρεσε και αυτό το άρθρο!

 Ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξή σας!

 


Υ.Γ.: Τα δικαιώματα των κειμένων και κάποιες από τις εικόνες καλύπτονται νομικά! Αν χρειάζεστε κάποιο απόσπασμα από ένα άρθρο, επικοινωνήστε μαζί μας με ένα προσωπικό μήνυμα!


Copyrights: Georgia Tzortzatou, Art & Stardust 2021


0 Σχόλια