DIY Scrunchies

 Γεια σας!


Είμαι η Κατερίνα και σήμερα θα σας δείξω πώς να φτιάξετε τα υπέροχα scrunchies που όλοι έχουμε λατρέψει από πέρυσι που βγήκαν ξανά στην μόδα! Το συγκεκριμένο tutorial γίνεται και με ραπτομηχανή αλλά επειδή θέλω να το κάνετε όλοι ακόμα και αν δεν έχετε μηχανή, θα σας δείξω πώς ράβεται στο χέρι.


DIY λάστιχο για τα μαλλιά.


Αρχικά, τα scrunchies υπάρχουν τουλάχιστον τα τελευταία 10-15 χρόνια αλλά τα χρησιμοποιούσαμε κυρίως ως λάστιχο για τα μαλλιά. Απο πέρυσι όμως, κάτι η καραντίνα και το ότι ο κόσμος έψαχνε κάτι να κάνει, κάτι η μόδα που ως γνωστόν πάει συνεχώς τα μπρος πίσω, τα scrunchies επανήλθαν στην μόδα αλλά πλέον χρησιμοποιούνται και ως βραχιόλια για μικρούς και μεγάλους!


Πριν ξεκινήσουμε, να επισημάνω ότι αυτή η κατασκευή δεν συνιστάται για παιδιά καθώς στα υλικά συμπεριλαμβάνονται ψαλίδι, βελόνα και καρφίτσες!


----


Υλικά που θα χρειαστείτε:

Scrunchies Υλικά

•Πατρόν για το scrunchy (διαστάσεις 40εκ × 10εκ)

•Ύφασμα της αρεσκείας σας (χρησιμοποίησα βαμβακερή ποπλίνα)

•Κλωστή στο χρώμα του υφάσματος

•Βελόνα

•Καρφίτσες

•Λάστιχο ραπτικής (ότι πάχος θέλετε)

•Μεζούρα ή χάρακα

•Ψαλίδι



----


ΒΉΜΑ 1:

Scrunchies Step one!

Αρχικά, πάρτε το πατρόν και καρφιτσώστε το πανω στο ύφασμα. Φροντίστε το ύφασμα κάτω απο το πατρόν να είναι τεντωμένο χωρίς τσαλακωσιές για να μην χαλάσει το τελικό σχήμα. Αφού κόψτε την λωρίδα για το scrunchy αφήστε την στην άκρη.





ΒΉΜΑ 2:

Scrunchies Step two!

Μετρήστε με την μεζούρα ή τον χάρακα 20εκ στο λάστιχο (οι διαστάσεις μπορεί να διαφέρουν ανάλογα το πάχος του καρπού σας ή του παιδιού σας. Μετρήστε τις διαστάσεις του λάστιχου απευθείας στον καρπό συν 1 δάχτυλο κενό μεταξύ του λάστιχου και του καρπού συν 1εκ για την ραφή) και κόψτε το κομμάτι λάστιχο.


Βήμα Δεύτερο: Η κλωστή!

Έπειτα ράψτε τα δύο άκρα του λάστιχου ώστε να δημιουργηθεί το βραχιόλι που θα μπει στο εσωτερικό του scrunchy.





ΒΉΜΑ 3:

Scrunchies Step three!

Ας επιστρέψουμε στο ύφασμα! Πάρτε την λωρίδα, γυρίστε την από την ανάποδη και διπλώστε την στη μέση. Ενώστε τα δύο άκρα και καρφιτσώστε τα μαζί.


Οι άκρες στο ράψιμο για Scrunchies!

Ράψτε τις άκρες μαζί να ενωθούν.


Το λάστιχο για Scrunchies!

Στην συνέχεια, μαζέψτε το ύφασμα (κακή πλευρά προς τα έξω) και περάστε το λάστιχο στο κέντρο.


Τελική ραφή για Scrunchies!

Και τώρα το ας το πούμε λίγο πιο δύσκολο κομμάτι. Αφού απλώστε λίγο περιμετρικά το ύφασμα φροντίζοντας πάντα το λάστιχο να είναι στο κέντρο, έχοντας ως οδηγό την ραφή που κάνατε πριν γυρίστε τις άκρες/ξέφτια περιμετρικά του υφάσματος προς τα μέσα στην κακή πλευρά και στην πάνω και στην κάτω μεριά ώστε να δημιουργηθεί το scrunchy και καρφιτσώστε τις πλευρές μαζί. Φροντίστε οι δύο μεριές της ραφής να ακουμπήσουν ώστε να ραφτεί η λωρίδα ευθεία.


Τελικό σχέδιο Scrunchies!

Τέλος, ράψτε περιμετρικά με αόρατη ραφή.


----


Και το scrunchy σας είναι έτοιμο για να κάνετε τις πιο κομψές σας εμφανίσεις!


Scrunchies!


----






----



Ελπίζουμε να σας άρεσε αυτή η χειροτεχνία! Θα χαρούμε πολύ να διαβάσουμε τα σχόλια σας και να συζητήσουμε τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχετε. Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να βλέπετε τα τελευταία νέα μας. Κάντε μας ταγκ για να δούμε τις δικές σας κατασκευές!


Ευχαριστούμε πολύ για την στήριξή σας!



----



Υ.Γ: Τα δικαιώματα των κειμένων και κάποιες από τις εικόνες καλύπτονται νομικά! Αν χρειάζεστε κάποιο απόσπασμα από ένα άρθρο, Επικοινωνήστε μαζί μας με ένα προσωπικό μήνυμα!



Copyrights: Katerina Kouki, Art & Stardust 2021

1 Σχόλια