Halloween: Οι Χαρτορίχτρες

Γεια σας!


Είμαστε οι Κατερίνα και Γεωργία και για σήμερα που είναι το Χάλοουϊν επιστρέψαμε με ένα σπέσιαλ διπλό άρθρο! Το φετινό μας concept είναι μια μίξη του Αμερικανικού Χάλοουϊν και της Μικρασιατικής κουλτούρας! Εμπνευσμένες λοιπόν από την πολυαγαπημένη μας σειρά του 1993 "Χόκους Πόκους: Οι τρεις μάγισσες" (Hocus Pocus) φτιάξαμε την δική μας εκδοχή μαγισσών. Ντυθήκαμε, βαφτήκαμε, λιώσαμε στο γέλιο και σας παρουσιάζουμε λοιπόν τις "Χαρτορίχτρες"! Ας δούμε πρώτα την μικρή ιστορία τους ως ποίημα το οποίο γράψαμε πρόταση πρόταση εναλλάξ.


Διπλή Halloween: Οι Χαρτορίχτρες!



----


Κάθε πρωί η Κλο Κλο πήγαινε στο δάσος για να βρει την Κλαπς Κλαπς να γράφει σε ένα δέντρο SOS.

Ένα σπουργίτι είδε το μήνυμα της Κλαπς Κλαπς και τη ρώτησε "Τίνος εισι' συ;;".

Και αυτή απάντησε, "Συγγενής της Κλο Κλο από το σπίτι το πράσινο που δεν πατάει κανείς.

Γιατι βρίσκεται σε αποκλεισμό από τον μάγο τον σκοτεινό που είναι πολύ κακός.

Και μεταμορφώνει τα αυτοκίνητα σε σως. Κυνηγάει τις μάγισσες στο δάσος κι αυτός...

Και βρήκα στα χαρτιά πως για να ηττηθεί πρέπει να φάει πολύ!"

Και ξάφνου έρχεται και η Κλο Κλο, "Βοήθεια!", φωνάζει.

Και η Κλαπς Κλαπς τα κλάματα πάλι βάζει...

Και λέει τότε το σπουργίτι, "Τι έπαθες, Κλο Κλο;"

"Ένιωσα μεγάλο φόβο για τον μάγο τον κακό!"

Και το σπουργίτι απαντά, "Θα φτιάξω φωλιά στα μαλλιά σου, και όταν θα κοιμηθεί ο μάγος,...

η Κλαπς Κλαπς θα έρθει μαζί με τον γάτο που είναι χαζός και θα κλέψουμε το μαγικό του καπέλο,...

για να γλυτώσουμε όλοι από αυτό το κακό!"

Και έτσι του κλέψανε το καπέλο τελικά και ο μάγος έγινε μύγα και πέταξε σε μέρη μακρινά.

Και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα και χορταστικά!


----


Ας δούμε λοιπόν τώρα και το τεχνικό κομμάτι αυτής της φωτογράφισης!


Κατερίνα:

Για το φετινό Χάλοουϊν εμπνεύστηκα πολύ από την χαρακτήρα Ουίνιφρεντ Σάντερσον (Winifred Sanderson) της Μπέτι Μίντλερ (Bette Midler) από την ταινία. Το στυλ της ως σύνολο παραπέμπει σε ποντικό/αρουραίο και γι αυτό τον λόγο αποφάσισα και εγώ να χρησιμοποιήσω κάποιο χαρακτηριστικό που να παραπέμπει στην φύση. Έτσι επέλεξα να φτιάξω μια φωλιά πουλιών στην κορυφή του κεφαλιού μου και φυσικά κράτησα το χαρακτηριστικό σχήμα στο κραγιόν. Ένα από τα κατατεθέν χαρακτηριστικά του Χάλοουϊν πλέον είναι το μακιγιάζ με ιστό αράχνης και φέτος σκέφτηκα να το επιδιώξω. Μου άρεσε πολύ το αποτέλεσμα.

Πορτρέτο Χαρτορίχτρες Κατερίνα!

Για το ντύσιμο επέλεξα ένα ανατολίτικο καφτάνι με λαχούρια για να παραπέμπει στο κλασσικό στυλ που συναντάμε στις χαρτορίχτρες, σε συνδυασμό με ένα αραχνοΰφαντο σάλι στους ώμους και άλλο ένα δεμένο στην μέση μου. Και φυσικά δεν θα έλειπαν με τίποτα τα άπλετα χαϊμαλιά όπως κολιέ με μεγάλες αλυσίδες και χάντρες, βραχιόλια και μπόλικα δαχτυλίδια.

Ενδυμασία για Halloween!

Για το σκηνικό των φωτογραφιών έπαιξα με αρκετά ριχτάρια και μαντήλια σε έντονες αποχρώσεις του Χάλοουϊν όπως μπλε, μωβ, πορτοκαλί, χρυσό και καφέ. Για διακόσμηση χρησιμοποίησα κουκουνάρια, μερικούς ξύλινους ελέφαντες, μια κοσμηματοθήκη μπαούλο, ένα τσίγκινο κανατάκι αντίκα, κεριά ρεσό και φυσικά μια τράπουλα για να συμπληρωθεί το καρέ!

Τελική για Halloween!





Γεωργία:

Η έμπνευση μου για το φετινό Χάλοουϊν είναι οι ρετρό μάγισσες που γνωρίζουμε από τις παλιές ταινίες και σειρές, Μάγισσες παλαιότερων δεκαετιών. Φυσικά με βοήθησε αρκετά και η ταινία "Hocus Pocus", της δεκαετίας του '90. Για το μακιγιάζ διάλεξα έντονα χρώματα και έκανα μια ελιά στο άνω χείλος, χαρακτηριστικό που βλέπουμε σε πολλές μάγισσες. Στα μάτια το μακιγιάζ έγινε κάπως πρόχειρα, για να δείχνει ταλαιπωρημένο, ενώ και το κραγιόν στα χείλη έχει μπει στραβά.

Χάλογουιν 2021!
Στη συνέχεια, για το ντύσιμο διάλεξα μια απλή μπλούζα και ένα παντελόνι και βρήκα στην ντουλάπα μου ένα κιμονό, σαν ρόμπα, το οποίο ταίριαζε αρκετά με το θέμα του Χάλοουϊν που έχουμε διαλέξει. Το σύνολο ολοκληρώθηκε με μακριά κολιέ, χοντρά βραχιόλια και μια κορδέλα στα μαλλιά που μοιάζει με τσεμπέρι.

Halloween ρούχα!

Για το σκηνικό στη φωτογράφιση, χρησιμοποίησα παλιά μαντήλια που δεν φοράω πια, σε φθινοπωρινά χρώματα όπως σε πορτοκαλί και μπλε. Πρόσθεσα κουκουνάρια, παλιά ξύλινα και μεταλλικά διακοσμητικά, κεριά και ολοκλήρωσα στο σκηνικό με την τράπουλα, βασικό στοιχείο για μια μάγισσα.

Τελική δεύτερη φωτογραφία!


----



Ελπίζουμε να σας άρεσε αυτό το άρθρο και να γελάσατε όπως και εμείς! Θα χαρούμε πολύ να διαβάσουμε τα σχόλια σας και να συζητήσουμε τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχετε. Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να βλέπετε τα τελευταία νέα μας.

Ευχαριστούμε πολύ για την στήριξή σας!


----



Υ.Γ: Τα δικαιώματα των κειμένων και κάποιες από τις εικόνες καλύπτονται νομικά! Αν χρειάζεστε κάποιο απόσπασμα από ένα άρθρο, Επικοινωνήστε μαζί μας με ένα προσωπικό μήνυμα!



Copyrights: Katerina Kouki & Georgia Tzortzatou, Art & Stardust 2021


0 Σχόλια