Η Εκδρομή της Κυριακής!

 Γεια σας,

είμαι η Γεωργία και σε αυτό το άρθρο θα σας μιλήσω για την αγαπημένη μου εκδρομή. Είναι σε ένα πανέμορφο μέρος, αρκετά κοντά στην Αθήνα, αλλά χωρίς να το επηρεάζει το καυσαέριο και η βαβούρα της πόλης.
Το μέρος αυτό είναι η Πάρνηθα!
Για να επισκεφτείτε αυτό το μέρος μπορείτε να πάρετε το αυτοκίνητο σας και να κάνετε μικρές στάσεις, για να δείτε τη θέα, το Πάρκο των Ψυχών και το Σανατόριο, το εκκλησάκι λίγο πιο πάνω και τα δυο καταφύγια που υπάρχουν πάνω στο βουνό, ενώ απο την άλλη πλευρά του βουνού υπάρχει μοναστήρι και πηγές με τρεχούμενο νερό. Επίσης, μπορείτε να ανεβείτε με το τελεφερίκ και με μια μικρή πεζοπορική διαδρομή να φτάσετε σε διάφορα σημεία που σας έχω αναφέρει.

Στο άρθρο αυτο θα σας δείξω μερικές φωτογραφίες απο το βουνό και το καταφύγιο Μπάφι που είναι το αγαπημένο μου μέρος για ηρεμία, καλό φαγητό, σνακ και καφέ, ξεκούραση και συζήτηση. Το οποίο οργανώνει και πολλές δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες, όπως πεζοπορικές διαδρομές ημέρα και νύχτα κατάλληλες για όλους. Επίσης, υπάρχουν χώροι διανυκτέρευσης, αν και είναι καλό να έχετε επικοινωνήσει μαζί τους για να κλείσετε το χώρο που σας ενδιαφέρει. Αυτό δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα, αλλά ελπίζω κάποια στιγμή!

Και ξεκινάμε την εκδρομή μας με ένα μονοπάτι! Με ομίχλη που έχει συχνά το βουνό και είναι υπέροχο θέαμα για φωτογραφίες και πεζοπορικές περιπέτειες.

Πεζοπορικό μονοπάτι.
Φτάνουμε στο "Πάρκο των Ψυχών", ένα πάρκο που δημιουργήθηκε με γλυπτά απο δέντρα που μας δείχνουν τα συναισθήματα που είχαν οι ανθρώποι όσο ζούσαν στο Σανατόριο, το οποίο είναι απέναντι απο αυτό το υπαίθριο μουσείο. Και στα δυο μέρη μπορείτε να πάτε με τα πόδια, αν και στο Σανατόριο δεν επιτρέπεται να μπείτε μέσα στο κτίριο.

Πάρνηθα: Πάρκο των Ψυχών.

Λίγο πιο πάνω και αφού περάσετε το εκκλησάκι, το οποίο δεν είναι ανοιχτό, θα δείτε αυτά τα δέντρα και τη διασταύρωση που πάει προς τα δυο καταφύγια. Νομίζω οτι είναι απο τα πιο γνωστά μέρη για στάση και αρκετοί σταματούν εδώ για ξεκούραση, φωτογραφίες, πικ νικ και χαλάρωση.

Στάση για πικ νικ και ξεκούραση!

Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής μπορείτε να δείτε αλεπούδες, σαύρες και ελάφια. Βέβαια πρόσφατα έμαθα οτι εμφανίστηκε και λύκος στο βουνό. Αυτό που θα σας αναφέρω σίγουρα είναι "ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΕΛΑΦΙΑ" και γενικά τα ζώα του βουνού, γιατί καταφέρνουν να βρουν την τροφή τους και εμείς αν τα ταΐσουμε διάφορες τροφές μπορεί να τους προκαλέσουμε προβλήματα μέχρι και να τα σκοτώσουμε. Φυσικά μπορείτε να δείτε μερικά απο κοντά και να τα φωτογραφίσετε.

Ζώα στην Πάρνηθα!
Και φτάνουμε στο Ορεινό Καταφύγιο Μπάφι! Ώρα για ξεκούραση κοντά στο τζάκι ή στον πανέμορφο εξωτερικό χώρο που έχει. Στο μέρος αυτό μπορείτε να βρείτε υπέροχες πίτες, γλυκά, καφέ, τσάι και ζεστή σοκολάτα. Εγώ συνήθως επιλέγω τα μακαρόνια με κιμά που ξέρω οτι είναι τέλεια!

Φαγητό στο Καταφύγιο!

Μετά το φαγητό παίρνω τον καφέ μου και κάθομαι σε μια γωνία με θέα, ενώ έχει ξεκινήσει και μια καλή συζήτηση.

Ξεκούραση στο  Καταφύγιο Μπάφι!
Μετά απο μια γεμάτη μέρα στο βουνό είμαστε έτοιμοι για την επιστροφή, με πολλές εικόνες και αναμνήσεις!

 

 

Ελπίζουμε να σας άρεσε και αυτό το άρθρο!

 Ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξή σας!


Υ.Γ.: Τα δικαιώματα των κειμένων και κάποιες από τις εικόνες καλύπτονται νομικά! Αν χρειάζεστε κάποιο απόσπασμα από ένα άρθρο, επικοινωνήστε μαζί μας με ένα προσωπικό μήνυμα!


Copyrights: Georgia Tzortzatou, Art & Stardust 2021





2 Σχόλια