Επίσκεψη στην Ακρόπολη και το Μουσείο!

 Γεια σας, 

είμαι η Γεωργία και στο άρθρο αυτό θα δείτε μερικές φωτογραφίες απο την Ακρόπολη της Αθήνας, αλλά και το Αρχαιολογικό Μουσείο, όπως και τη γνώμη μου για αυτά τα μέρη.

Είχα επισκεφτεί την Ακρόπολη στο παρελθόν, αρκετές φορές, είτε ως μια απλή επίσκεψη είτε με ξεναγό για να μάθω αναλυτικά την ιστορία και τα μέρη. Το καινούργιο μουσείο όμως δεν το είχα δει και έτσι βρήκα χρόνο πριν λίγες μέρες να τα δω και τα δυο.

Μουσείο της Ακρόπολης!
Μουσείο της Ακρόπολης

Αρχικά πήγα στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Η γνώμη μου όμως ήταν αρνητική. Ήταν μια ωραία εμπειρία και σαν κάτοικος των Αθηνών δεν ήταν σωστό να μην το επισκεφτώ, αλλά σε σχέση με άλλα μουσεία της Ελλάδας που έχω πάει, δεν μου άρεσε. 

Μουσείο της Ακρόπολης. Κατάλογος!
Μουσείο της Ακρόπολης

Αρχικά, θα σας πω για τα θετικά του, που είναι η ασφάλεια και η καθαριότητα του χώρου, το ευγενικό προσωπικό που βοηθάει στην περιήγηση στο χώρο, αλλά και σε απορίες για την ιστορία, όπως και τα καταστήματα με αναμνηστικά και βιβλία που έχει μέσα, αλλά και το εστιατόριο.

Μουσείο της Ακρόπολης!
Κάτω απο το Μουσείο της Ακρόπολης

 Απο την άλλη πλευρά όμως, δεν μου άρεσε καθόλου η ταξινόμηση του χώρου, γιατί δεν ήταν σε σειρά τα ευρήματα και σίγουρα έχασα πολλά σημεία που δεν είδα, με ενόχλησε που σημαντικά κομμάτια δεν ήταν μέσα σε προθήκες και αυτό πιστεύω είναι ο λόγος που τα βλέπουμε "κακοποιημένα". Επίσης, δεν μου άρεσε, που πολλά αγάλματα και κομμάτια απο την Ακρόπολη, είχαν φτιαχτεί με γύψο, ως πιστά αντίγραφα και δεν ταίριαζαν καθόλου με τα υπόλοιπα αληθινά, οπότε και φαίνονταν ξένα. Σίγουρα αυτό έγινε γιατί κάποια βρίσκονται ακόμα πάνω στην Ακρόπολη, είτε είναι σε άλλα μουσεία.

Ακρόπολη. Ερέχθειο!
Ακρόπολη, Ερέχθειο

Στη συνέχεια, επισκέφτηκα την Ακρόπολη. Τα προηγούμενα χρόνια. όταν πήγαινα και έφευγα ήμουν πάντα χαρούμενη και περήφανη. Αυτή τη φορά όμως, απογοητεύτηκα. Στην Ακρόπολη έχουν μείνει λίγα μνημεία στη θέση τους και αυτά σαν παρατημένα εδώ και εκεί.
Ακρόπολη, Ηρώδειο!
Ακρόπολη, Ηρώδειο.

Μοιάζει σαν εργοτάξιο περισσότερο απο τις άλλες φορές που την είχα δει, γιατί έχουν τοποθετήσει τσιμέντο, κάτι που δεν ταιριάζει στο χώρο και τον κάνει να χάνει την ενέργεια του, έχουν σκάψει και τρυπήσει μνημεία για να βάλουν σωλήνες και φώτα παντού και τέλος, γερανούς και σκαλωσιές σε πολλά σημεία. Σίγουρα κάποια έργα γίνονται για να παραμείνουν στη θέση τους τα μνημεία, αλλά και για την ασφάλεια στο χώρο, όμως η υπερβολική ανθρώπινη παρέμβαση δεν δείχνει ωραία στα μάτια ενός επισκέπτη.

 

 Σας προτείνω να επισκεφτείτε αυτούς τους χώρους, για να δείτε και εσείς όλα αυτά που σας περιγράφω και θα χαρώ να μου πείτε τη γνώμη σας και να το συζητήσουμε!

 

  Ελπίζουμε να σας άρεσε και αυτό το άρθρο!

 Ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξή σας!

 

Υ.Γ.: Τα δικαιώματα των κειμένων και κάποιες από τις εικόνες καλύπτονται νομικά! Αν χρειάζεστε κάποιο απόσπασμα από ένα άρθρο, επικοινωνήστε μαζί μας με ένα προσωπικό μήνυμα!


Copyrights: Georgia Tzortzatou, Art & Stardust

 

0 Σχόλια