Easter DIY: Πασχαλινό Κουνελάκι

Γεια σας!


Είμαι η Κατερίνα και σήμερα θα δούμε την τελευταία Πασχαλινή χειροτεχνία για φέτος! Θα φτιάξουμε λοιπόν ένα λούτρινο κουνελάκι το οποίο μπορεί να εξυπηρετήσει είτε ως Πασχαλινό διακοσμητικό είτε ως παιχνίδι για τους μικρούς μας φίλους!


Χειροτεχνία κουνελάκι.


------


Υλικά που θα χρειαστείτε:

Easter DIY: Υλικά για χειροτεχνία

•Λευκό συνθετικό γουνάκι

•Ψαλίδι για ύφασμα και ψαλιδάκι για κλωστές

•Άσπρη κλωστή και βελόνα

•Μαύρο κερωμένο κορδόνι και βελόνα με μεγάλο μάτι

•Ροζ τσόχα/φετρίνα

•Γέμιση πολυέστερ για μαξιλάρια

•Πιστόλι θερμόκολλας και στικ κόλλας

•Δυο κόκκινες χάντρες



-----




ΒΉΜΑ 1:

Κουνελάκι βήμα 1

Αρχικά κόψτε ένα στρογγυλό κομμάτι από το γουνάκι (ιδανικά όχι ολοστρόγγυλο, σαν μεγάλο αυγό) για το σώμα του κουνελιού. Υπολογίστε ότι το τελικό κομμάτι σαν μπάλα θα βγει περίπου μισό σε μέγεθος από το αρχικό κομμάτι, οπότε ανάλογα πόσο μεγάλο θέλετε το κουνέλι, κόψτε το κομμάτι στο διπλάσιο μέγεθος (διπλάσια διάμετρο). Έπειτα ράψτε περιμετρικά το γουνάκι αλλά μην κάνετε τελικό κόμπο.


Κουνελάκι κοιλίτσα

Αντ αυτού, σχηματίστε ένα πουγκάκι και γεμίστε το με γέμιση πολυέστερ ώστε να σχηματιστεί το σώμα και μετά ράψτε το κάτω μέρος να κλείσει καλά.


Κουνελάκι κεφάλι

Για το κεφάλι του κουνελιού, υπολογίστε να βγει το μισό (ίσως και λίγο μικρότερο αλλά όχι πολύ μικρότερο) από το μέγεθος του σώματος. Κόψτε το σχήμα σαν αυγό αλλά πιο μακρόστενο σε σχέση με το σώμα. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία όπως με το σώμα. Στην συνέχεια, ράψτε το κεφάλι στο σώμα. Είναι σημαντικό να αφήσετε κάποιο κενό στο κεφάλι για να φαίνεται ως ξεχωριστό και όχι μονοκόμματο με το σώμα. Αφήστε μεγαλύτερο κενό στην μπροστινή πλευρά.





ΒΉΜΑ 2:

Χειροτεχνία κουνελάκι βήμα 2

Για τα αυτιά, κόψτε δύο σχήματα όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Μην σας νοιάζει ιδιαίτερα το μέγεθος ακόμα αφού θα το δοκιμάσετε στην πορεία. Φροντίστε όμως να είναι σε μέγεθος κοντά στο κομμάτι του κεφαλιού.


Χειροτεχνία κουνελάκι αυτάκια ράψιμο

Πάρτε τώρα την θερμόκολλα και γυρίστε τις άκρες προς τα μέσα να σχηματιστεί το κάθε αυτί. Θα δημιουργηθεί μύτη στο πάνω μέρος οπότε στρογγυλέψτε το λίγο με το ψαλίδι.


Χειροτεχνία κουνελάκι αυτάκια γέμισμα

Κόψτε και ένα κομμάτι για το κέντρο του αυτιού από την τσόχα και κολλήστε το.


Χειροτεχνία κουνελάκι αυτάκια στο σώμα

Και τώρα όπως προείπα, αν το αυτί είναι πολύ μεγάλο για το κεφάλι, κόψτε από το κάτω μέρος όσο χρειάζεται. Μην κόψτε ευθεία. Δημιουργήστε μια καμπύλη (αντίθετη στο κάθε αυτί ώστε η μακρύτερη πλευρά να κολλήσει στην κορυφή του κεφαλιού και η κοντή πλευρά στο πίσω μέρος του λαιμού).





ΒΉΜΑ 3:

Χειροτεχνία κουνελάκι βήμα 3

Κολλήστε και τα δυο αυτάκια στο κεφάλι. Έπειτα, με την ίδια τεχνική όπως φτιάξατε το σώμα και το κεφάλι, φτιάξτε και μια μικρή ουρά και ράψτε την στο πίσω μέρος του σώματος. Ράψτε και τις χάντρες στα πλαϊνά του κεφαλιού για τα μάτια.


Χειροτεχνία κουνελάκι μάτια και μύτη

Τέλος, ράψτε και την μύτη με το μαύρο κορδόνι.



----


Και το Πασχαλινό Κουνελάκι είναι έτοιμο!

Πασχαλινή χειροτεχνία: Κουνελάκι



----


🐣🐇ΚΑΛΌ ΠΆΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΉ ΑΝΆΣΤΑΣΗ! 🐇🐣


----


Ελπίζουμε να σας άρεσε και αυτό το άρθρο!

 Ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξή σας!

 

Υ.Γ.: Τα δικαιώματα των κειμένων και κάποιες από τις εικόνες καλύπτονται νομικά! Αν χρειάζεστε κάποιο απόσπασμα από ένα άρθρο, επικοινωνήστε μαζί μας με ένα προσωπικό μήνυμα!

Copyrights: Katerina Kouki, Art & Stardust 2022

0 Σχόλια