Διαβάζοντας το καλοκαίρι...

 Γεια σας, 

είμαι η Γεωργία και όπως κάθε χρόνο, έτσι και σε αυτό το άρθρο θα δούμε τα βιβλία που επέλεξα να προσθέσω στη συλλογή μου και να διαβάσω στις καλοκαιρινές διακοπές.

Βιβλία για το καλοκαίρι.Το Μικρό Βιβλίο των Χρωμάτων.
Το πρώτο βιβλίο είναι, "Το Μικρό Βιβλίο των Χρωμάτων" ,  της  Karen Haller, απο τις εκδόσεις Διόπτρα. Το είχα βάλει στη λίστα με τις αγορές βιβλίων και έτσι το επέλεξα, ώστε να μάθω περισσότερα για τα χρώματα και την ψυχολογία. Επειδή ασχολούμαι με μακιγιάζ πάντα μου άρεσε να "παίζω" με τα χρώματα και να ψάχνω τι σημαίνει το καθένα στα συναισθήματα μας. Το συγκεκριμένο βιβλίο, μέσα απο την επιστημονική, ψυχολογική και συναισθηματική σημασία του χρώματος μας βοηθά να βρούμε το νόημα των χρωμάτων στην καθημερινότητα μας και γενικότερα στη ζωή μας. Ανυπομονώ να το διαβάσω το καλοκαίρι και να χρησιμοποιήσω μερικές συμβουλές.
Βιβλία για το καλοκαίρι. Η Κατάρα των Παλμιζάνο.

Το δεύτερο βιβλίο που επέλεξα είναι "Η Κατάρα των Παλμιζάνο", απο τον συγγραφέα Rafel Nadal και τις εκδόσεις Κλειδάριθμος. Ο συγγραφέας αυτός γράφει συχνά για την Ιταλία και την Ισπανία, κατά την περίοδο του φασισμού. Για αυτό το λόγο και το βιβλίο αυτό μας αναφέρει την ιστορία δυο οικογενειών στην Νότια Ιταλία. Είναι ένα μυθιστόρημα που μας μιλά για τη μοίρα και την αγάπη μέσα απο τις δυσκολίες της απώλειας και την καθημερινότητα των οικογενειών μετά τον πόλεμο.

Βιβλίο για το καλοκαίρι. Στο Κόκκινο και στο Γαλάζιο!

Το τρίτο βιβλίο είναι " Στο Κόκκινο και στο Γαλάζιο", απο τους συγγραφείς Γιάννη και Μαρίνα Αλεξάνδρου και τις εκδόσεις Λιβάνη. Είναι ένα βιβλίο που ήθελα να το πάρω αρκετό καιρό και για αυτό το λόγο το διάλεξα για τις καλοκαιρινές διακοπές. Όπως στα περισσότερα βιβλία τους, το βιβλίο αυτό μας ταξιδεύει στο σήμερα, αλλά και στο χτες. Ξεκινά με την καθημερινότητα των ηρώων στο σήμερα και μέσα απο την ιστορία μας πάει στο παρελθόν, των ναυτικών και των ιστιοφόρων. Είναι το κατάλληλο βιβλίο για να μας χαλαρώσει και να μας ταξιδέψει το καλοκαίρι.

 Βιβλίο για το καλοκαίρι. Οι Μεγάλοι Έρωτες δεν Φοράνε Νυφικό.

Τέλος, το τέταρτο βιβλίο που επέλεξα είναι "Οι Μεγάλοι Έρωτες δε Φοράνε Νυφικό", απο τη συγγραφέα Μήτση Βαλάκα και τις εκδόσεις Λιβάνη. Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζω την συγγραφέα και διάλεξα αυτό το βιβλίο για τον τίτλο του. Γιατί κάτι τέτοιο έχουμε περάσει αρκετοί. Το βιβλίο όμως μας αναφέρει την ιστορία αγάπης τριών γυναικών, παράλληλες ζωές που κάποια στιγμή συναντιούνται, με συμπτώσεις και απρόβλεπτα.  Ενώ όλοι οι ήρωες του βιβλίου αναζητούν την αγάπη και τον έρωτα.


Ελπίζουμε να σας άρεσε και αυτό το άρθρο!

 Ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξή σας!

 

Υ.Γ.: Τα δικαιώματα των κειμένων και κάποιες από τις εικόνες καλύπτονται νομικά! Αν χρειάζεστε κάποιο απόσπασμα από ένα άρθρο, επικοινωνήστε μαζί μας με ένα προσωπικό μήνυμα!


Copyrights: Georgia Tzortzatou, Art & Stardust

0 Σχόλια