DIY Miniature Oyster Sea Diorama Necklace

Γεια σας!


Είμαι η Κατερίνα και σήμερα σας έχω ετοιμάσει ένα καλοκαιρινό άρθρο! Τι λαχταράμε όλοι το καλοκαίρι; Μα φυσικά την θάλασσα! Ας δούμε λοιπόν πώς μπορούμε να την κουβαλάμε μαζί μας χειμώνα καλοκαίρι με έναν ξεχωριστό τρόπο! Θα σας δείξω λοιπόν πώς να φτιάξετε ένα κομμάτι θάλασσας ως διόραμα μινιατούρα μέσα σε ένα στρείδι.



Αρχικά να επισημάνουμε ότι αυτό το άρθρο δεν υποστηρίζεται από σπόνσορα.


----


Υλικά που θα χρειαστείτε:


•Cien Beauty Calcium Builder Base Coat

•Cien Beauty Glossy Gel Look Top Coat 100

•Born Holo Mirror Glitter Powder 

•Θαλασσινά διακοσμητικά νυχιών

•Πινέλο

•Μικρά κοχύλια

•Χοντρή βελόνα ή πινέζα ή καρφίτσα με μπίλια με πολύ αιχμηρή μύτη

•Μυτοτσίμπιδο

•Αλυσίδα

•Κρίκος

•Στρείδι

•Δίχτυ διακόσμησης

•Σκληρό τούλι

•Άμμο

•Τσιμπιδάκι

•Μικρές πέρλες



----




ΒΉΜΑ 1:

Αρχικά, αν το κοχύλι σας είναι μαζεμένο από την θάλασσα και όχι αγοραστό, καθαρίστε το με ξύδι. Γεμίστε ένα μπολ με λευκό ξύδι μέχρι που να καλυφθεί ολόκληρο το κοχύλι και αφήστε το μέσα για περίπου 20-30 λεπτά. Στην συνέχεια, ξεπλύνετε το κοχύλι με νερό και σαπούνι και τρίψτε καλά την επιφάνεια του με μια σκληρή οδοντόβουρτσα να φύγουν οι βρωμιές και να αναδειχθεί το φυσικό του χρώμα. Στην συνέχεια, σκουπίστε το και αφήστε το στην άκρη να στεγνώσει καλά μέχρι να ξασπρίσει.




ΒΉΜΑ 2:

Αφού το κοχύλι ξασπρίσει, περάστε το όλο με το βερνίκι Glossy Gel Look Top Coat 100 και αφήστε το να στεγνώσει το πολύ για 1 λεπτό (σημαντικό).


Ώρα για μια έξτρα δόση μαγείας! Ο λόγος που σας είπα να αφήστε το βερνίκι να στεγνώσει το πολύ για 1 λεπτό είναι γιατί για αυτό το βήμα θέλουμε να είναι αρκετά στεγνό ώστε να μην κολλάει το πινέλο αλλά να βαστάει ελαφρώς υγρασία ώστε να κολλήσει πάνω το Holo Glitter Powder. Μπορείτε να το βρείτε εδώ: https://bornpretty.com/products/holo-glitter-powder?ref=gLrZ02Sb Περάστε λοιπόν όλο το κοχύλι με την ολογραφική σκόνη της Born Pretty την οποία έχω ερωτευτεί, πραγματικά! Είναι ο ορισμός της μαγείας στις DIY κατασκευές μου πλέον και, αν και τελειώνει, σύντομα θα πάρω και άλλη. Έπειτα, τρίψτε ελαφρώς την επιφάνεια με το δάχτυλο σας να φύγει η περίσσεια σκόνη.




ΒΉΜΑ 2:

Πάρτε τώρα το Calcium Builder. Ο λόγος που το επέλεξα είναι το εφέ νερού που δίνει, και λόγω των φυσαλίδων αλλά και λόγω χρώματος. Απλώστε μια γενναία ποσότητα στο κέντρο του κοχυλιού. Φανταστείτε τα σημεία όπου θα καθόταν το νερό αν ήταν μέσα στο κοχύλι και απλώστε εκεί το βερνίκι.


Και τώρα, όσο είναι ακόμα ρευστό το βερνίκι, ρίξτε λίγη άμμο. Πιέστε ελαφρά τους κόκκους άμμου με το δάχτυλο σας να μπουν μέσα στο βερνίκι και αφήστε το να στεγνώσει. Στην συνέχεια, ρίξτε μπόλικο Calcium Builder από πάνω, πάντα ακολουθώντας τις καμπύλες του κοχυλιού για φυσικό αποτέλεσμα. 





ΒΉΜΑ 3:

Και τώρα πάρτε το δίχτυ διακόσμησης (μπορείτε να το βρείτε εδώ: https://mpomponieracenter.gr/proionta/diakosmisi/ifasmata-stolismou/diafora-eidi/rolo-dichti-chontro-30-ekatoston0527119.html ) και κόψτε μικρά κομματάκια για να φτιάξετε τα άσπρα κοράλλια.


Πάρτε το μεγαλύτερο κομμάτι για βάση και στην συνέχεια εφαρμόστε το Glossy Gel Look Top Coat σε διάφορα σημεία και με το τσιμπιδάκι κολλήστε τα κομματάκια. Αφήστε το να στεγνώσει καλά και να σκληρύνει.



Εφαρμόστε λίγο βερνίκι σε ένα σημείο του κοχυλιού, τοποθετήστε το κοράλλι και αφήστε το να στεγνώσει και να κολλήσει.


 
Έπειτα απλώστε πάλι Calcium Builder στο "νερό" και ρίξτε μέσα μερικές περλίτσες.



Ρίξτε μέσα και ένα κοχυλάκι.



Ρίξτε μέσα και έναν μικρό αστερία ή κοχύλι ή οτιδήποτε άλλο θέλετε από τα διακοσμητικά νυχιών. Και στην συνέχεια προσθέστε πάλι Calcium Builder προσεκτικά να μην σκεπάσει το μικρό κοχύλι και τις πέρλες αλλά να μπει στο εσωτερικό του μικρού κοχυλιού.







ΒΉΜΑ 4:


Και τώρα το κομβικό σημείο! Η τρύπα! Αν δεν υπάρχει ήδη κάποια φυσική τρύπα στο κοχύλι, μην πανικοβάλλεστε γιατί το να την ανοίξετε εσείς είναι αστείο από την στιγμή που θα καταλάβετε τον τρόπο. Αν θέλετε μπορείτε να το κάνετε πριν ξεκινήσετε το κόσμημα αλλά αν το κάνετε σε αυτό το σημείο, θα έχετε ένα γερό κίνητρο για να κινηθείτε προσεκτικά. Πάρτε λοιπόν την μεγάλη βελόνα ή πινέζα ή καρφίτσα με μπίλια. Είναι ΠΟΛΎ σημαντικό το να είναι όσο αιχμηρή πάει! Όσο πιο αιχμηρή, τόσο μικρότερος ο κίνδυνος να σπάσει το κοχύλι. Βρείτε λοιπόν στο κοχύλι σας ένα σημείο μέτριο. Δηλαδή ούτε πολύ λεπτό ούτε πολύ χοντρό. Όσο πιο λεπτό, τόσο πιο εύθραυστο, και όσο πιο χοντρό, τόσο το δυσκολότερο να ανοίξει η τρύπα με το χέρι χωρίς τρυπάνι.



Πιάστε λοιπόν καλά, με σταθερή λαβή, το κοχύλι. Είναι σημαντικό να βαστάτε καλά κοντά στο σημείο της τρύπας ώστε να είναι σταθερό το κοχύλι. Μην βάζετε όμως πολύ πίεση γιατί κινδυνεύει να σπάσει το κοχύλι. Με την βελόνα δημιουργήστε μια πολύ μικρή τρυπούλα στο σημείο που θέλετε να γίνει η τρύπα. Αυτή η τρυπούλα θα βοηθήσει στην σταθερότητα της βελόνας. Και τώρα, αφού βαστάτε καλά το κοχύλι (στον αέρα! Σημαντικό!), κάντε την τρύπα πιέζοντας την βελόνα και ταυτόχρονα περιστρέφοντάς την. Αν βαστάτε το κοχύλι κοντά στην τρύπα, αντικρούεται ουσιαστικά την πίεση που ασκείται με την βελόνα και έτσι μειώνεται τις πιθανότητες να σπάσει το κοχύλι. Αν κάνετε την διαδικασία σωστά, θα σας πάρει από 1 έως 3 λεπτά, ανάλογα το πάχος του σημείου. Αν θέλετε την τρύπα πιο μεγάλη από το πάχος της βελόνας, απλά περιστρέψτε την βελόνα με μεγαλύτερες κινήσεις αφού την ανοίξετε.



Αν θέλετε περισσότερο χρώμα στο διόραμα σας, μπορείτε να φτιάξετε κι άλλα κοράλλια με σκληρό τούλι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως τα λευκά. Και τέλος, περάστε έναν κρίκο από την τρύπα και μια αλυσίδα και το κολιέ σας είναι έτοιμο!


-----







-----




Ελπίζουμε να σας άρεσε και αυτό το άρθρο!

 Ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξή σας!

 

Υ.Γ.: Τα δικαιώματα των κειμένων και κάποιες από τις εικόνες καλύπτονται νομικά! Αν χρειάζεστε κάποιο απόσπασμα από ένα άρθρο, επικοινωνήστε μαζί μας με ένα προσωπικό μήνυμα!

Copyrights: Katerina Kouki, Art & Stardust 2022

0 Σχόλια