Ταξιδεύοντας: Λίμνη Δόξα, στο Φενεό!

 Γεια σας!

Είμαι η Γεωργία και σας έχω ένα ακόμα άρθρο για ταξίδι. Απο τον τίτλο του άρθρου, όσοι  ξέρουν το μέρος, καταλαβαίνουν πως θα μιλήσουμε για καλοκαιρινές διακοπές στο βουνό.
 

Είναι λίγο δύσκολο να βρείτε καταλύματα, αλλά αν υπάρχει κάπου κοντά παραθαλάσσιο μέρος θα σας βολέψει να ανεβαίνετε στο βουνό και να περνάτε τη μέρα σας εκεί. Αν βρείτε όμως, κατάλυμα, σίγουρα θα είναι οργανωμένο κατάλληλα και για το καλοκαίρι και μπορεί να έχει και πισίνα.
 

Λίμνη Δόξα,Φενεός, Θέα.

Στο ταξίδι αυτό λοιπόν, εμείς επιλέξαμε να μείνουμε σε ένα μέρος κοντά στο Κιάτο. Απο κει εκτός απο το μπάνιο στην θάλασσα και τα ταβερνάκια, ανεβαίναμε στο βουνό, προς τα Τρίκαλα Κορινθίας, την Ζήρεια και τέλος την Λίμνη Δόξα στο Φενεό για πεζοπορίες, φωτογραφίες και χαλάρωση.

Θάλασσα Δερβένι. 


Την πρώτη μέρα μείναμε για λίγες ώρες στη θάλασσα. Πήραμε μερικά πράγματα απο ένα κατάστημα και ξεκινήσαμε την εκδρομή μας το μεσημέρι για το βουνό.

Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου.Φενεός.Είσοδος.

Την δεύτερη μέρα ο στόχος ήταν η Λίμνη Δόξα στο Φενεό και το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου. Στην λίμνη έχει τύχει να πάω πολλές φορές, αλλά στο μοναστήρι όχι, έτσι ήταν μια καλή ευκαιρία να το επισκεφτούμε.

Λίμνη Δόξα στο Φενεό, Κόρινθος.

Για την λίμνη δεν θα σας πω πολλά... ίσα ίσα θα σας πω ότι είναι ένα παραμυθένιο μέρος, με τα υπέροχα, καθαρά νερά της λίμνης, το πράσινο των δέντρων και το βουνό γύρω- γύρω. Είναι ο αγαπημένος μου προορισμός για όλες τις εποχές. Μπορείτε να περπατήσετε γύρω απο τη λίμνη ή να καθίσετε σε κάποια σημεία που έχει τραπεζάκια ή να κάνετε πικ νικ.

Να προσθέσω σε αυτό το κομμάτι πως δεν ανάβουμε φωτιά για κανένα λόγο και τα φαγητά που έχουμε μαζί μας είναι έτοιμα και δεν αφήνουμε τα σκουπίδια μας στο χώρο.

Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου, Φενεός.Εσωτερικά.

Τέλος, στο μοναστήρι η επίσκεψη ήταν μια υπέροχη εμπειρία. Άξιζε την διαδρομή και το χρόνο, αφού το είδαμε για πρώτη φορά και είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με ένα μοναχό και να μάθουμε διάφορα ενδιαφέροντα πράγματα για το μέρος. Το αγαπημένο μας κομμάτι ήταν η θέα στη λίμνη και το μοναδικό γλυκό τριαντάφυλλο που δοκιμάσαμε, το οποίο φτιάχνουν στο μοναστήρι. Σας προτείνουμε σίγουρα να το επισκεφτείτε, όποια εποχή και να πάτε.

Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου, Φενεός

 Ελπίζουμε να σας άρεσε και αυτό το άρθρο!

 Ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξή σας!

 

Υ.Γ.: Τα δικαιώματα των κειμένων και κάποιες από τις εικόνες καλύπτονται νομικά! Αν χρειάζεστε κάποιο απόσπασμα από ένα άρθρο, επικοινωνήστε μαζί μας με ένα προσωπικό μήνυμα!


Copyrights: Georgia Tzortzatou, Art & Stardust

0 Σχόλια