Βιβλίο και Φθινόπωρο!

 Γεια σας,

είμαι η Γεωργία και με αυτό το άρθρο ετοιμαζόμαστε για το φθινόπωρο και την επιστροφή στο σχολείο.

Θα σας δείξω τα βιβλία που επέλεξα για το φθινόπωρο, όπως κάνουμε κάθε χρόνο. 

Βιβλίο το φθινόπωρο.

Αυτή τη φορά αποφάσισα να αλλάξω το είδος των βιβλίων που διαβάζω και έτσι μετά απο αρκετό ψάξιμο επέλεξα τα παρακάτω. Όσα βιβλία επέλεξα έχουν μέσα και ιστορικά στοιχεία, αν και είναι μυθιστορήματα, περιπέτειες, που δημιουργούν αγωνία.

Βιβλίο του φθινοπώρου. Origin. Dan Brown.
Το πρώτο βιβλίο είναι το "Origin", απο τον συγγραφέα Dan Brown και τις εκδόσεις Ψυχογιός. Είναι το πρώτο βιβλίο που επιλέγω απο τον συγγραφέα και είμαι σε αναζήτηση και αγορά και των άλλων βιβλίων. Δεν είμαι σίγουρη αν θα προλάβω να το διαβάσω το φθινόπωρο, αν και είναι αυτός ο στόχος μου. Τα γεγονότα στο βιβλίο διαδραματίζονται στο Μπιλμπάο της Ισπανίας και πρωταγωνιστής είναι ο Ρόμπερτ Λάνγκντον, καθηγητής συμβολογίας και θρησκευτικής εικονολογίας στο Χάρβαρντ, ο οποίος επισκέπτεται το Μουσείο Γκούγκενχαϊμ για να παρακολουθήσει την ανακοίνωση μιας σημαντικής ανακάλυψης απο τον παλιό του μαθητή Έντμοντ Κιρς. Η παρουσίαση όμως εξελίσσεται σε χάος και ο Λάνγκντον μαζί με την διευθύντρια του μουσείου, Άμπρα Βιδάλ αναγκάζονται να δραπετεύσουν και σε αυτό το σημείο ξεκινά η περιπέτεια.
Βιβλίο του φθινοπώρου. Το Χειρόγραφο του Αριστοτέλη.

Το δεύτερο βιβλίο είναι "Το Χειρόγραφο Του Αριστοτέλη", απο την συγγραφέα Sharon Kaye και τις εκδόσεις Λιβάνη. Είναι ένα μυθιστόρημα που βασίζεται σε έρευνα και αυτό το βλέπουμε στον πρόλογο και τον επίλογο του βιβλίου. Είναι το πρώτο βιβλίο απο μια τριλογία, αν και τα επόμενα βιβλία δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα. Τα γεγονότα του βιβλίου διαδραματίζονται στο Βατικανό και την Νέα Υόρκη. Μετά την κλοπή πέντε σημαντικών ιστορικών κυλίνδρων απο το Βατικανό, ο καρδινάλιος Τζουζέπε Τορέλι, ζητά βοήθεια απο τον επιθεωρητή Ντομένικο Κόντι να τους αναζητήσει και να τους επιστρέψει. Στην Νέα Υόρκη η διευθύντρια  ενός ινστιτούτου ερευνών Ντέινα Μακάρτερ δέχεται μια επίσκεψη απο έναν άγνωστο άντρα, ο οποίος έχει στην κατοχή ένα σημαντικό χειρόγραφο. Αφού ο Κόντι ανακαλύψει την Μακάρτερ, συνεργάζονται για να ανακαλύψουν τι συμβαίνει με τους κυλίνδρους.

Βιβλίο του φθινοπώρου. Η Ασπίδα της Σπάρτης.

Το τρίτο βιβλίο είναι το "Η Ασπίδα της Σπάρτης", απο τον συγγραφέα Valerio Massimo Manfredi και τις εκδόσεις Λιβάνη. Είναι ένα μυθιστόρημα με γρήγορη πλοκή και αρκετά ιστορικά στοιχεία απο την Αρχαία Ελλάδα. Στο βιβλίο αυτό διαβάζουμε την ιστορία μιας οικογένειας απο την Σπάρτη, η οποία, λόγο ενός νόμου της εποχής πρέπει να εγκαταλείψει το ένα της παιδί. Το παιδί αυτό όμως σώζεται απο έναν βοσκό. Μέσα απο την ιστορία τους μαθαίνουμε πολλά ιστορικά στοιχεία της Περσικής Αυτοκρατορίας και των ελληνικών πόλεων-κρατών, αλλά διαβάζουμε και μια πολύ καλή περιπέτεια.

Βιβλίο του φθινοπώρου. Μινώταυρος.

Τέλος, το τέταρτο βιβλίο είναι το "Μινώταυρος", απο τον συγγραφέα Phillip W. Simpson και τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα. Είναι μια εκδοχή του μύθου του Μινώταυρου απο τον συγγραφέα. Ένα βιβλίο με συναρπαστική πλοκή, που δημιουργεί αγωνία και ανήκει στην λογοτεχνία του φανταστικού. Το μυθιστόρημα μας αναφέρει την ιστορία του Αστερίωνα, όπως την έχει καταγράψει ο Ρωμαίος ποιητής Οβιδίος και ξεκινά απο τα παιδικά του χρόνια, αλλά και όλη του τη ζωή στην Κρήτη, μέχρι όλα όσα συνέβησαν πραγματικά στο λαβύρινθο.

Σίγουρα το φθινόπωρο θα επιλέξω να προσθέσω και άλλα βιβλία στη συλλογή μου και να τα διαβάσω, οπότε ίσως δείτε και άλλο άρθρο με βιβλία.

Ελπίζω να σας άρεσε και αυτό το άρθρο και να σας έδωσα μερικές ιδέες για διάβασμα.

 Ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξή σας!

 

 

Υ.Γ.: Τα δικαιώματα των κειμένων και κάποιες από τις εικόνες καλύπτονται νομικά! Αν χρειάζεστε κάποιο απόσπασμα από ένα άρθρο, επικοινωνήστε μαζί μας με ένα προσωπικό μήνυμα!


Copyrights: Georgia Tzortzatou, Art & Stardust

0 Σχόλια