Back To School: Κασετίνα χωρίς ράψιμο σε 10 λεπτά

Γεια σας!


Είμαι η Κατερίνα και καθώς σε λίγο ξεκινούν τα σχολεία σκέφτηκα να σας δείξω πώς να φτιάξετε μια πανεύκολη υφασμάτινη κασετίνα με φερμουάρ χωρίς ράψιμο σε μόλις 10' ΛΕΠΤΆ! Ναι, καλά διαβάσατε, σε 10' λεπτά!





-----



Υλικά που θα χρειαστείτε:


Ύφασμα

•Μολύβι

•Ψαλίδι υφασμάτων

•Φερμουάρ (όχι αόρατο!)

•Πιστόλι θερμόκολλας

•Στικς κόλλας σιλικόνης

•Σαπουνάκι για ύφασμα





ΒΉΜΑ 1:

Αρχικά, πάρτε το μεγαλύτερο σας μολύβι, ακουμπήστε το πάνω στο ύφασμα αφήνοντας κενό μπροστά και πίσω, και σημαδέψτε με το σαπούνι το σημείο όπου θα κόψετε. Αφήστε μεγάλο κενό πάνω και κάτω από το μολύβι (περίπου μια παλάμη στην κάθε πλευρά). Δεν χρειάζεται απαραίτητα το κομμάτι ύφασμα να βγει τετράγωνο. Αν θέλετε την κασετίνα πιο ψηλή, κόψτε πιο μακριά το πάνω και το κάτω ή πιο κοντά αν την θέλετε πιο κοντή. Κόψτε το κομμάτι με το ψαλίδι.  






ΒΉΜΑ 2:

Αφού κόψτε το κομμάτι ύφασμα, διπλώστε το στην μέση με την καλή μεριά προς τα μέσα.


Στην μια πλευρά του κομματιού απλώστε μια γραμμή θερμόκολλα και πατήστε μαζί τα δυο άκρα να κολλήσουν. Επαναλάβετε το ίδιο και στην άλλη πλευρά.



Γυρίστε το μέσα έξω.






ΒΉΜΑ 3:


Ανοίξτε την κασετίνα, απλώστε κόλλα ψηλά στο εσωτερικό γύρω γύρω στο ύφασμα και διπλώστε τις άκρες προς τα μέσα να κολλήσουν. Θα σας διευκολύνει στο να κολλήσετε το φερμουάρ. Πατήστε γερά για να μην υπάρχουν εξογκώματα.



Και τέλος, ανοίξτε το φερμουάρ (όχι αόρατο γιατί δεν θα ανοιγοκλείνει εύκολα, και ακόμα καλύτερα αν είναι πλαστικό! Έπαθα και έμαθα και σας μεταφέρω την εμπειρία μου.), το οποίο πρέπει να είναι λίγο πιο μακρύ από το άνοιγμα της κασετίνας, και σιγά σιγά απλώνεται κόλλα στο εσωτερικό του ανοίγματος και κολλάτε την πάνω πλευρά του φερμουάρ. Πατάτε γερά για να μην υπάρχουν εξογκώματα κόλλας. 
(Tip: Προσέξτε να είναι παράλληλα τα δυο άκρα του φερμουάρ για να μην βγει στραβό.)


-----



Και η κασετίνα σας είναι έτοιμη για χρήση!!




----


📚 Καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο!📚


----



Ελπίζουμε να σας άρεσε και αυτό το άρθρο!

 Ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξή σας!

 

Υ.Γ.: Τα δικαιώματα των κειμένων και κάποιες από τις εικόνες καλύπτονται νομικά! Αν χρειάζεστε κάποιο απόσπασμα από ένα άρθρο, επικοινωνήστε μαζί μας με ένα προσωπικό μήνυμα!

Copyrights: Katerina Kouki, Art & Stardust 2022

0 Σχόλια