Σπιτικές συνταγές: Κλαμπ σάντουιτς

Γεια σας!


Είμαι η Κατερίνα και για σήμερα σας έχω ετοιμάσει κάτι ζουμερό και λαχταριστό! Θα φτιάξουμε κλαμπ σάντουιτς αλλά...σπιτικό, με ένα μυστικό υλικό που θα το απογειώσει!



Πριν ξεκινήσουμε, να επισημάνω ότι καμία από τις παρακάτω εταιρείες δεν είναι χορηγός μας.


-----


Υλικά:


Ψωμί για τοστ "Χωριανό" Παπαδοπούλου
•Σκόρδο σκόνη "Επιλογή μου"
•Τυρί Γκούντα σε φέτες "Γαλαξίας"
•Φιλετο γαλοπούλας καπνιστό σε φέτες "Tostaki"
•Μπέικον Καπνιστό σε φέτες "My Gusto"
•Μαρούλι σαλάτας "Fafoutis"
•1 ντομάτα
•Κέτσαπ "My Gusto"
•Μουστάρδα "My Gusto"
•Μαγιονέζα "My Gusto"
•Λίγο ελαιόλαδο





Εκτέλεση:

Αρχικά, εάν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε το κλαμπ σάντουιτς σας με έναν ή δύο ορόφους. Αν θέλετε διόροφο, χρησιμοποιήστε 3 φέτες ψωμί για τοστ. Ξεκινάμε πλένοντας την ντομάτα και όσο μαρούλι θέλουμε μέσα στο σάντουιτς. Κόβουμε την ντομάτα σε φέτες. Αν έχετε φρυγανιέρα ή τοστιέρα, ψήστε ελαφρώς το ψωμί. (Αν όχι, ψήστε σε τηγάνι με λίγο λάδι ίσα να πάρει χρώμα η κάθε πλευρά.) Στην συνέχεια, τηγανίζουμε σε τηγάνι όσες φέτες μπέικον θέλουμε (δεν χρειάζεται λάδι ή βούτυρο) σε μέτρια φωτιά (για να να μην γίνει το χάος στην κουζίνα 😂😂). Αφού βγάλουμε το μπέικον, επιστρέφουμε στο ψωμί και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο (αν το ψήσατε στο τηγάνι, μην ρίξτε έξτρα) και φυσικά το μυστικό συστατικό το οποίο είναι το σκόρδο σκόνη! Έπειτα, προσθέτουμε σε όλες τις φέτες ψωμί συνδυασμό σως (είτε μαγιονέζα-κέτσαπ, είτε μουστάρδα-κέτσαπ, είτε και τα τρία. Ανάλογα τα γούστα. Εγώ συνδύασα μαγιονέζα-κέτσαπ αν και σας δείχνω το διόροφο του αδερφού μου.). Προσθέτουμε και τυρί και γαλοπούλα σε φέτες (όσα θέλετε) στα δύο από τα τρία ψωμιά. 


Προσθέτουμε την ντομάτα, το μαρούλι και το μπέικον στις δυο φέτες που βάζουμε όλα τα υλικά. Τέλος, τοποθετούμε την μια φέτα ψωμί με τα υλικά πάνω από την άλλη με τα υλικά, σκεπάζουμε με την κενή φέτα και τα στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα ή καλαμάκι από σουβλάκι.

(Τιπ: Για μεσογειακό κλαμπ σάντουιτς, μπορείτε να προσθέσετε μέσα ρίγανη, φέτα, ελιές φέτες, ψητό φιλέτο κοτόπουλο ή πανσέτα ψητή, ρόκα, κρεμμύδι, και για σως μπορείτε να βάλετε τζατζίκι ή σως ντομάτας.
Για ανατολίτικο ή vegetarian κλαμπ σάντουιτς, μπορείτε να βάλετε πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή, καραμελομένα κρεμμύδια, πιπέρι, σως μπάρμπεκιου, ταλαγάνι, μπούκοβο ή πιπεριές τσίλι ή μη καυτερές πιπεριές, ραδίκια. Αν θέλετε για μη vegetarian, μπορείτε να βάλετε και λίγο κιμά αν σας έχει περισσέψει.
Για Ασιατικό κλαμπ σάντουιτς, μπορείτε να βάλετε μανιτάρια και κοτόπουλο μαριναρισμένα με σόγια σως ή καπνιστό σολομό, (προαιρετικά και με κάθε επιφύλαξη 😂) λίγο wasabi, φασόλια σόγια, φύτρες, μικρά καλαμποκάκια και φέτες μπαμπού (κυκλοφορούν στο εμπόριο σε κονσέρβα).)


----



Και καλή σας όρεξη!

(Και καλή τύχη αν βάλετε Wasabi! Μην ξεχνιόμαστε!! 😂😂)





-----




Ελπίζουμε να σας άρεσε και αυτό το άρθρο!

 Ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξή σας!

 

Υ.Γ.: Τα δικαιώματα των κειμένων και κάποιες από τις εικόνες καλύπτονται νομικά! Αν χρειάζεστε κάποιο απόσπασμα από ένα άρθρο, επικοινωνήστε μαζί μας με ένα προσωπικό μήνυμα!

Copyrights: Katerina Kouki, Art & Stardust 2022

0 Σχόλια