DIY Γούρι Κολοκύθα

Γεια σας!


Είμαι η Κατερίνα και σήμερα θα σας δείξω πώς φτιάχνουμε πανεύκολα τις περιβόητες κολοκύθες γούρια! Είναι ένα υπέροχο διακοσμητικό και για το Χάλοουϊν που τα τελευταία χρόνια γιορτάζεται και στην Ελλάδα, αλλά και σαν γούρι για το νέο έτος!



Θα ξεφύγουμε λοιπόν από τις συνηθισμένες πλέον κλασσικές υφασμάτινες κολοκύθες και θα φτιάξουμε κολοκύθα με δαντέλα!


-----


Υλικά:


Δαντέλα ύφασμα (ελαστική)

•Φόδρα (βαμβακερό ύφασμα ή σατέν)

•Ενα χοντρό κομμάτι ύφασμα για το κοτσάνι ή στικ κανέλας

•Γέμιση πολυέστερ

•Ψαλίδι

•Πιστόλι θερμόκολλας και στικς

•Λαδόκολλα

•Κλωστή και μεγάλη βελόνα

•Κορδέλα

•Βερνίκι νυχιών χρυσό ή ασημί

•Καρφίτσες




-----






ΒΉΜΑ 1:

Αρχικά, με ένα χαρτί Α4 φτιάξτε το πατρόν της κολοκύθας σε διαστάσεις 33cm × 16cm. Τοποθετήστε το πατρόν στην δαντέλα και στην φόδρα και κόψτε το κάθε ύφασμα.






ΒΉΜΑ 2:

Αφού τα κόψετε, καρφιτσώστε το ένα πάνω στο άλλο. Ενώστε τις δύο μικρότερες πλευρές με την πλευρά της δαντέλας να είναι μέσα και ράψτε τες μαζί.


Αφού ράψτε μαζί τις μικρές πλευρές, γυρίστε το μέσα έξω. Στην συνέχεια, ράψτε την κάθε μεγάλη πλευρά γύρω γύρω αλλά μην κάνετε κλείσιμο.


Γυρίστε τα άκρα προς την εσωτερική μεριά, σφίξτε καλά την κλωστή να κλείσει σαν πουγκί και κάντε τελικό κόμπο.


Γεμίστε το πουγκί με γέμιση πολυεστέρα και επαναλάβετε το ίδιο κλείσιμο και στην πανω μεριά ώστε να δημιουργηθεί μια μπάλα.






ΒΉΜΑ 3:


Και τώρα ώρα να του δώσουμε το κλασσικό σχήμα κολοκύθας. Χρησιμοποιήστε διπλή κλωστή ή νήμα στο χρώμα του υφάσματος. Ξεκινήστε από το ένα κέντρο της μπάλας. Τραβήξτε σφιχτά την κλωστή ή το νήμα και πηγαίνετε στην κάτω μεριά της μπάλας. Περάστε την βελόνα από το ένα κέντρο και βγάλτε την από το άλλο. Επαναλάβετε την ίδια κίνηση έως ότου η μπάλα χωριστεί σε 6-7 ίσα τμήματα σαν κομμάτια πίτσας.



Έπειτα πάρτε το χοντρό ύφασμα. Κόψτε ένα κομμάτι 6cm × 2cm. Ρολάρετε το κομμάτι και κολλήστε το με θερμοκολλα ώστε να δημιουργηθεί το κοτσάνι. Εναλλακτικά κόψτε ένα στικ κανέλας 2cm



Βάλτε θερμόκολλα στην μία άκρη του κοτσανιού και κολλήστε το στο κέντρο της κολοκύθας. Αφού κρυώσει η κόλλα, δέστε την κορδέλα φιόγκο στο κοτσάνι.



Για το 2023, αν δεν έχετε έτοιμο μεταλλικό κρεμαστό, πάρτε την λαδόκολλα και με την θερμόκολλα γράψτε 2023. Αφού κρυώσει καλά, βάψτε το με το βερνίκι νυχιών. Μπορείτε είτε να κάνετε θηλιά για να γίνει κρεμαστό είτε όχι και απλά να το κολλήσετε στην κολοκύθα. Για να μην ξεφτύσουν οι άκρες από το κοτσάνι και την κορδέλα, καλύψτε τα με λίγο απο το βερνίκι νυχιών για μια όμορφη και πρακτική πινελιά.





----




Και η κολοκύθα είναι έτοιμη!




-----



Μπορείτε να δείτε και το αντίστοιχο βίντεο στο κανάλι μας στο YouTube για πιο αναλυτικά βήματα για την κατασκευή κολοκύθας με γουνάκι.




----



Ελπίζουμε να σας άρεσε και αυτό το άρθρο!

 Ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξή σας!

 

Υ.Γ.: Τα δικαιώματα των κειμένων και κάποιες από τις εικόνες καλύπτονται νομικά! Αν χρειάζεστε κάποιο απόσπασμα από ένα άρθρο, επικοινωνήστε μαζί μας με ένα προσωπικό μήνυμα!

Copyrights: Katerina Kouki, Art & Stardust 2022






0 Σχόλια