Ταξιδεύοντας: Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, Στεμνίτσα, Δημητσάνα.

 Γεια σας,

είμαι η Γεωργία και θα σας γράψω για την εκδρομή μας στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, την Στεμνίτσα και τη Δημητσάνα. 

Αφού μπήκε η άνοιξη, έχουμε ετοιμάσει ένα πλήρες πρόγραμμα για εκδρομές μέχρι να φύγουμε για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Δημητσάνα-Μουσείο Υδροκίνησης

Τα μέρη που θα αναφέρουμε σε αυτό το άρθρο είναι απο τα αγαπημένα μας και ειδικά το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης ήταν απο τα καλύτερα κομμάτια της εκδρομής. Μια μοναδική εμπειρία, στον όμορφο χώρου του μουσείου και πολλές γνώσεις που πήραμε απο κει. Σας προτείνουμε σίγουρα να το επισκεφτείτε και να μελετήσετε τις επιγραφές και να δείτε όλα τα όμορφα σημεία που υπάρχουν στην τοποθεσία αυτή.

Δημητσάνα-Μουσείο Υδροκίνησης

 Μέτα την επίσκεψή μας στο μουσείο, φύγαμε για την Στεμνίτσα. Κάναμε μια μικρή βόλτα στο μέρος αυτό, αγοράσαμε μερικά παραδοσιακά προϊόντα και καθίσαμε στο αγαπημένο μας παραδοσιακό καφενείο. Το πιο παλιό και το πιο όμορφο στην Στεμνίτσα, τη "Γερουσία".

Σοκάκι στη Στεμνίτσα

 Η Στεμνίτσα είναι ο προορισμός που θα θέλαμε να επισκεφτούμε ξανά και να μείνουμε εκεί ώστε να περπατήσουμε στα σοκάκια της, να φάμε παραδοσιακά φαγητά και να φωτογραφίσουμε τα πιο όμορφα σημεία της. Ίσως κάνουμε άλλη μια εκδρομή σε αυτό το μέρος.

Παραδοσιακό καφενείο

 Τέλος, επισκεφτήκαμε τη Δημητσάνα για βόλτα και φαγητό. Έχει πολλά μαγαζιά για καφέ και φαγητό, όπως και μικρά καταστήματα για να πάρετε παραδοσιακά προϊόντα. Η Δημητσάνα μας κούρασε λίγο, λόγο κόσμου, είναι πιο μεγάλη απο την Στεμνίτσα και μοιάζει με κεντρικό χωριό της περιοχής. 

Θέα στη Δημητσάνα

 Βρήκαμε νόστιμο και καλό φαγητό σε λογικές τιμές και πριν φύγουμε ήπιαμε τον καφέ μας, με θέα τον κάμπο.

Αναμνηστικά και παραδοσιακά

 Ο στόχος μας είναι το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης και η Στεμνίτσα, οπότε θα κανονίσουμε ένα ταξίδι ακόμα σε αυτά τα δύο. Αν και για την επόμενη φορά, σκεφτόμαστε το πεζοπορικό μονοπάτι που ενώνει αυτά τα μέρη.

Ελπίζουμε να σας άρεσε και αυτό το άρθρο. Τα λέμε σύντομα στο επόμενο άρθρο μας.

Σας ευχαριστούμε για τη στήριξή σας! Γεια σας!


Υ.Γ.: Τα δικαιώματα των κειμένων και κάποιες από τις εικόνες καλύπτονται νομικά! Αν χρειάζεστε κάποιο απόσπασμα από ένα άρθρο, επικοινωνήστε μαζί μας με ένα προσωπικό μήνυμα!

Copyrights: Katerina Kouki & Georgia Tzortzatou, Art & Stardust 2023

0 Σχόλια