Βάλαμε την Τεχνητή Νοημοσύνη να προβλέψει τις τάσεις μόδας του 2024!

Γεια σας και καλή χρονιά!


Είμαι η Κατερίνα και καθώς μπήκε το 2024, αποφάσισα να τεστάρω για ακόμα μια φορά την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI). 


Ζητήσαμε λοιπόν από το πρόγραμμα Midjourney (version 6) να προβλέψει τις τάσεις της μόδας για το 2024! Το αποτέλεσμα μας εξέπληξε!



------



Το καρό παραμένει στην μόδα, έρχεται όμως με ανανεωμένο αέρα καθώς κάνει την εμφάνιση του σε συνδυασμό με φλοράλ λεπτομέρειες (patches) για Άνοιξη-Καλοκαίρι σε συνδυασμό με αξεσουάρ συνθετικού δέρματος.

Επικρατεί ένας συνδυασμός φλογερών κόκκινων αποχρώσεων και μπλε denim ακόμα και για Φθινόπωρο-Χειμώνα. Η συγκεκριμένη εικόνα διχάζει καθώς φέτος θα μπορούσαμε να δούμε είτε ψηλόμεσα καρό τζιν είτε βινύλ καπιτονέ, κάτι το οποίο θα ήταν εξίσου ενδιαφέρον.

Από την άλλη, αν επιλεγεί το φλοράλ ως κυρίαρχο, δεν είναι καθόλου απίθανο να επικρατήσει το καρό ως λεπτομέρεια, ιδιαίτερα σε φούστες, παντελόνια, αξεσουάρ. Αλλά και πάλι επικρατεί το τεχνητό δέρμα και το βινύλ σε παπούτσια και ζώνες (ιδιαίτερα σε μαύρο). Τα blazers ίσως παραμείνουν για ακόμα μια χρονιά στην μόδα αλλά δεν είναι απίθανο να επικρατήσει το ασύμμετρο κόψιμο και να πάρουν μορφή κιμονό.

Το φλοράλ σε συνδυασμό με έντονες μονοχρωμίες ενδέχεται να διατηρηθεί και στις επίσημες ενδυμασίες. Διόλου απίθανο να δούμε έντονα την επιλογή του στο φετινό Met Gala.

Σε μια πιο κάζουαλ τάση, το βινύλ επικρατεί ως κυρίαρχο σε έντονες πορτοκαλί, πράσινες και κόκκινες αποχρώσεις, και φυσικά επιστρέφει το street style με τα torn παντελόνια. Μια ακόμα τάση που θα επικρατήσει είναι οι κορσέδες πάνω από πουκάμισο σε συνδυασμό με μεγάλες υφασμάτινες ζώνες σε στυλ obi, διατηρώντας έτσι το κιμονό στυλ που προανέφερα. Τα παλτά σχεδόν φτάνουν στο πάτωμα και επίσης αποκτούν φαρδιά μανίκια σε στυλ κιμονό. Τα άρβυλα παραμένουν στην μόδα σε συνδυασμό με βινύλ.

Κάτι που δεν περίμενα να δω είναι το boho safari look που από ότι φαίνεται θα κάνει την εμφάνιση του την Άνοιξη με παρκά ή oversized πουκάμισα, μεγάλα καουμπόικα καπέλα, αξεσουάρ συνθετικού δέρματος και τζιν σορτς με έντονο γύρισμα στο κάτω μέρος.


------


Εσείς τι από αυτά πιστεύετε ότι θα επικρατήσει?


------


Ελπίζουμε να σας άρεσε και αυτό το άρθρο!

 Ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξή σας!

 

Υ.Γ.: Τα δικαιώματα των κειμένων και κάποιες από τις εικόνες καλύπτονται νομικά! Αν χρειάζεστε κάποιο απόσπασμα από ένα άρθρο, επικοινωνήστε μαζί μας με ένα προσωπικό μήνυμα!

Copyrights: Katerina Kouki, Art & Stardust 2024

0 Σχόλια