Ταξιδεύοντας: Φράγμα Λάδωνα και Δήμητρα.

 Γεια σας,

είμαι η Γεωργία και για ακόμα μια φορά ταξιδέψαμε στην Πελοπόννησο και την αγαπημένη μου Αρκαδία. Τα μέρη που πήγαμε αυτή τη φορά είναι το Φράγμα του Λάδωνα και το παραδοσιακό χωριό Δήμητρα.

Και τα δυο μέρη μπήκαν στα αγαπημένα μας και θα τα επισκεφτούμε σύντομα, για πεζοπορία στο Λάδωνα και ξεκούραση και φαγητό στο χωριό Δήμητρα.

Ποτάμι και Φράγμα Λάδωνα
Η πρώτη στάση ήταν σε μια καλή πλευρά στο ποτάμι του Λάδωνα, για να θαυμάσουμε τη θέα, με τα βουνά και το τρεχούμενο νερό. Η στάθμη του ποταμού ήταν χαμηλή, οπότε μπορούσαμε να κατέβουμε και να περπατήσουμε πάνω στις πέτρες που ήταν εκτός νερού και να δούμε καλύτερα το τοπίο και να βγάλουμε φωτογραφίες. Επόμενη κοντινή στάση ήταν το Φράγμα του Λάδωνα και μια βόλτα πάνω του, για να απολαύσουμε τη θέα σε εκείνο το σημείο.

Στη συνέχεια ακολουθήσαμε έναν μοναδικό δρόμο, με δέντρα σε όλο το μήκος του και σε κάποια σημεία το τρεχούμενο νερό. Σε κανένα κομμάτι της διαδρομής όμως δεν είδαμε χιόνια και ο καιρός ήταν πάρα πολύ καλός και αρκετά ζεστός για ένα τέτοιο μέρος.

Παραδοσιακό Χωριό Δήμητρα

Στο τέλος της διαδρομής φτάσαμε στο παραδοσιακό χωριό Δήμητρα. Το πρώτο στοιχείο που μας έκανε εντύπωση είναι το όνομα του. Αρχικά το λέγανε Δίβριτσα, το οποίο σημαίνει "τόπος με πολλά νερά" και αργότερα, το 1928, το όνομά του έγινε Δήμητρα και βρίσκεται στα 540 μέτρα, στο Αφροδίσιο όρος.

Πλατεία Δήμητρα Αρκαδίας

Το επόμενο στοιχείο που είδαμε είναι ο ναός του Αγίου Νικολάου και το κωδωνοστάσι του, απο το 1908. Ένα μοναδικό σημείο με αρκετά ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική. Επίσης, λίγο πιο πέρα θα δείτε μερικά κομμάτια απο τον αρχαίο ναό της Δήμητρας. Επιπλέον, είναι πολύ όμορφα να κάνετε μια βόλτα στα πλακόστρωτα σοκάκια και να δείτε τα σπίτια του χωριού.

Τέλος, καθίσαμε για φαγητό και γλυκό, στην κεντρική πλατεία του χωριού, με θέα τον ναό του Αγίου Νικολάου. Συμφωνήσαμε πως το φαγητό σε αυτή την εκδρομή ήταν πραγματικά καλό και όπως αναφέρθηκε και παραπάνω ετοιμαζόμαστε για την επόμενη επίσκεψή μας. 

Ελπίζουμε να σας άρεσε η ιστορία. Τα λέμε σύντομα.

Σας ευχαριστούμε για τη στήριξή σας. Γεια σας! 


Υ.Γ.: Τα δικαιώματα των κειμένων και κάποιες από τις εικόνες καλύπτονται νομικά! Αν χρειάζεστε κάποιο απόσπασμα από ένα άρθρο, επικοινωνήστε μαζί μας με ένα προσωπικό μήνυμα!

Copyrights: Georgia Tzortzatou, Art & Stardust 2024

0 Σχόλια