Valentine's Day: Η άλλη πλευρά του Αγίου Βαλεντίνου

Γεια σας.


Είμαστε η Κατερίνα και η Γεωργία, και για αυτή την τόσο ξεχωριστή μέρα, ετοιμάσαμε ένα ξεχωριστό άρθρο. Σήμερα είναι η παγκόσμια γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου (Valentine's Day), η γνωστή σε όλους και ως Μέρα των Ερωτευμένων. Ακριβώς όπως και σε ένα νόμισμα όμως, υπάρχει και η άλλη όψη. Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου έχει εξελιχθεί πλέον σε μια εμπορική γιορτή. Εκπτώσεις παντού, γλυκά, λουλούδια, αρκουδάκια, κοσμήματα, και πάει λέγοντας.




Η μέρα όμως συμβολίζει κάτι παραπάνω από "αγορές". Συμβολίζει την αγάπη, τον έρωτα, την ειλικρίνεια, την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό μεταξύ ενός ζευγαριού. Υπάρχουν όμως και εκείνα τα ζευγάρια που, μέσα σε αυτή την όμορφη γιορτή, βιώνουν την προσωποποίηση του τρόμου. Το πρόβλημα αφορά και γυναίκες και άντρες, σήμερα όμως θα μιλήσουμε για τις γυναίκες (καθώς είμαστε και εμείς γυναίκες).




Η βία κατά των γυναικών υπήρχε ανέκαθεν, από τα παλιά κιόλας χρόνια, ειδικά στην Ελλάδα. Παλαιότερα όμως οι γυναίκες δεν είχαν φωνή. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν γυναίκες που φοβούνται να μιλήσουν και να προστατέψουν τον εαυτό τους, ακόμα και τα παιδιά τους. Εμείς λοιπόν, ως αρθρογράφοι, έχουμε ηθικό καθήκον να γίνουμε η φωνή αυτών των γυναικών, και να περάσουμε ένα ηχηρό μήνυμα αυτή τη μέρα. 




ΌΧΙ ΆΛΛΗ ΒΊΑ! ΜΊΛΑ! ΜΗΝ ΥΠΟΦΈΡΕΙΣ ΣΙΩΠΗΛΆ! ΔΕΝ ΕΊΣΑΙ ΜΌΝΗ ΣΟΥ!




Αν είσαι και εσύ μία από αυτές τις γυναίκες, μην φοβάσαι, δεν είσαι μόνη! Θα σου πει ότι δεν θα το ξανακάνει! Να είσαι σίγουρη ότι θα το ξανακάνει, και την επόμενη φορά θα σε σκοτώσει! Κάλεσε στο 15900! Αν ντρέπεσαι να μιλήσεις, στείλε email στο sos15900@isotita.gr . Φύγε άμεσα και πήγαινε στην αστυνομία! Κάνε καταγγελία! Σταμάτα να φοβάσαι και πάρε την ζωή σου στα χέρια σου! Προστάτεψε και τον εαυτό σου και τα παιδιά σου! Να θυμάσαι ότι είσαι ΗΡΩΊΔΑ! Είσαι γυναίκα!



----



Συνήθως γράφουμε ότι σας ευχαριστούμε για την στήριξη, όμως αυτή τη φορά θα σας θυμήσουμε ότι εσείς έχετε την δική μας! Να θυμάστε πάντα ότι είστε δυνατές!


----


Υ.Γ.: Τα δικαιώματα των κειμένων και κάποιες από τις εικόνες καλύπτονται νομικά! Αν χρειάζεστε κάποιο απόσπασμα από ένα άρθρο, επικοινωνήστε μαζί μας με ένα προσωπικό μήνυμα!


Copyrights: Katerina Kouki & Georgia Tzortzatou, Art & Stardust 2024


0 Σχόλια