DIY: Fairytale Mushroom Lamp

Γεια σας!


Είμαι η Κατερίνα, και αυτή τη φορά σας έχω ετοιμάσει μια παραμυθένια χειροτεχνία που σίγουρα πολλοί έχετε δει στο Pinterest. Θα φτιάξουμε λοιπόν ένα νεραϊδένιο boho φωτιστικό/διακοσμητικό με fairy lights και μανιτάρια!




-----


Υλικά που θα χρειαστείτε:



• Λαδόκολλα ψησίματος

• Πιστόλι θερμόκολλας και στικς κόλλας

• Κομμάτι ξύλο

• Λαμπάκια μινιατούρες μπαταρίας (fairy lights)

• Βρύα χειροτεχνίας

• Ψαλίδι

• Μαρκαδόρο



----




ΒΉΜΑ 1:

Αρχικά, πάρτε τα λαμπάκια και πλέξτε τα μαζί στο πάνω μέρος του ξύλου. Για να δημιουργήσετε τα μανιτάρια, στρίψτε το σύρμα προσεκτικά ακριβώς κάτω από ένα λαμπάκι. Παίξτε με τα διάφορα ύψη. Χρησιμοποιήστε θερμόκολλα για να τα στερεώστε πάνω στο ξύλο.


Όσο περιμένετε να κρυώνει η κόλλα, αρχίστε να ετοιμάζεται και το πάνω μέρος των μανιταριών στην λαδόκολλα. Σχηματίστε στρογγυλά και αφήστε τα να κρυώσουν καλά.


Έπειτα, καλύψτε το κάθε λαμπάκι και το σύρμα του με θερμόκολλα για να παχύνει και να μοιάσει περισσότερο με την βάση μανιταριού. Κολλήστε και το κουτί των μπαταριών στο ένα πλάι του ξύλου.






ΒΉΜΑ 2:


Αφού κρυώσει καλά η κόλλα, καλύψτε σιγά σιγά με κόλλα την βάση και κολλήστε πάνω βρύα μέχρι να καλυφθεί καλά. Κόψτε ότι εξέχει με το ψαλίδι με προσοχή να μην κόψτε κάποιο κομμάτι από το σύρμα/καλώδιο.


Έπειτα, κολλήστε και το πάνω μέρος στο κάθε μανιτάρι ώστε να πάρουν το τελικό σχήμα.





ΒΉΜΑ 3 (Προαιρετικό):

Αν το ξύλο σας έχει κάποια κουφάλα, τρύπα, κλπ, μπορείτε να φτιάξετε μια φωλίτσα για ζωάκια (ποντίκια, πουλιά, σκίουρους, κλπ). Φτιάξτε πάνω στην λαδόκολλα ένα κομμάτι με θερμόκολλα που να ταιριάζει στην τρύπα του ξύλου σας και καλύψτε το με μικρά κομμάτια βρύων. Κόψτε τα κοντά ώστε να μοιάζει με χώμα, κλπ, και στην συνέχεια κολλήστε το μέσα στην τρύπα. 



Αν έχετε έτοιμα ζωάκια μινιατούρες που να χωράνε στην τρύπα, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε. Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε ότι ζωάκι θέλετε με θερμόκολλα (πιο ζόρικη εκδοχή αλλά αν ασχολείστε με μινιατούρες, δεν θα έχετε πρόβλημα).



Τέλος, κολλήστε τα στην φωλιά και αν θέλετε γράψτε ένα κείμενο στο ξύλο όπως HOME, FAMILY, LOVE, WELCOME ή ότι άλλο θέλετε. Ακόμα και όνομα αν προορίζεται για δώρο.



----



Και το διακοσμητικό είναι έτοιμο να φωτίσει και να κάνει ονειρεμένο τον χώρο σας!



----


Ελπίζουμε να σας άρεσε και αυτό το άρθρο! Μην διστάσετε να μας κάνετε tag στα social media με τις δικές σας δημιουργίες!

 Ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξή σας!

 

Υ.Γ.: Τα δικαιώματα των κειμένων και κάποιες από τις εικόνες καλύπτονται νομικά! Αν χρειάζεστε κάποιο απόσπασμα από ένα άρθρο, επικοινωνήστε μαζί μας με ένα προσωπικό μήνυμα!

Copyrights: Katerina Kouki, Art & Stardust 2024

0 Σχόλια