Βιβλία την Άνοιξη!

 Γεια σας, 

είμαι η Γεωργία και η άνοιξη ήρθε με όμορφες ζεστές μέρες, πολύχρωμες απο τα λουλούδια και τα δέντρα. Στην παρέα μας θα προσθέσουμε και μερικά βιβλία για διάβασμα, όπως και μια κρύα λεμονάδα.

Spring Books!


Τα βιβλία που θα διαβάσουμε την άνοιξη είναι τέσσερα και όλα μυθιστορήματα.


"Αλεξάνδρεια" Εκδόσεις Ψυχογιός

Το πρώτο βιβλίο που επέλεξα είναι το "Αλεξάνδρεια", απο τη συγγραφέα Δήμητρα Ιωάννου και τις εκδόσεις Ψυχογιός. Είναι ένα μυθιστόρημα που σε ταξιδεύει στην Αλεξάνδρεια μιας άλλης εποχής. Μέσα στους δρόμους και στα αρώματα της περιοχής διαδραματίζεται και η ιστορία δυο γυναικών που επέλεξαν να γίνουν οι πιο δυνατές μάγισσες της Αιγύπτου, αντίπαλες όμως, αντιμέτωπες με το καλό και το κακό. Και φτάνουμε τη δεκαετία του 60, για την τελική αναμέτρηση. Ανυπομονώ να το διαβάσω. Μυθιστορήματα με τέτοια θέματα μου αρέσουν πάρα πολύ και είμαι περίεργη και για αυτό το βιβλίο.

"Το κορίτσι με το σαλιγκάρι", εκδόσεις Ψυχογιός

Το δεύτερο βιβλίο είναι "Το Κορίτσι με το Σαλιγκάρι" απο την συγγραφέα Πηνελόπη Κούρτζη και τις εκδόσεις Ψυχογιός. Ένα ακόμα ταξίδι σε μια άλλη εποχή, εκείνη με τα παιδιά των λουλουδιών, στα ανέμελα χρόνια, με ελευθερία και άνεση, στη γνωστή παραλία της Κρήτης, τα Μάταλα. Η πρωταγωνίστρια στο μυθιστόρημα αυτό ξεκινά το δικό της ταξίδι σε αυτό το μέρος, για να βρει κάποιον που να μπορεί να του ανήκει και να ζήσει έναν έρωτα στον παράδεισο της ελευθερίας. Είναι ένα βιβλίο αισθηματικό, κοινωνικό, αλλά και μυστηρίου, το οποίο μας δημιουργεί όμορφες καλοκαιρινές εικόνες και μας φέρνει αναμνήσεις απο τα ανέμελα χρόνια. Νομίζω πως είναι ένα όμορφο βιβλίο για την άνοιξη.

"Κάτω απο τη μηλιά", εκδόσεις Ψυχογιός

Το τρίτο βιβλίο είναι το "Κάτω απο τη Μηλιά" απο τη συγγραφέα Μαρία Τζιρίτα και τις εκδόσεις  Ψυχογιός. Αρχικά επέλεξα αυτό το βιβλίο γιατί λέει ότι είναι αληθινή ιστορία και δεύτερον απο αυτά που αναφέρει στο οπισθόφυλλο. Μερικές φορές μπορεί να διαβάσουμε κάτι που να μας θυμίζει μια δική μας ιστορία και να επιλέξουμε ένα βιβλίο, για αυτό το λόγο το επέλεξα και εγώ. Τρεις γυναίκες απο διαφορετικές γενιές, με την μια να θέλει να ξεφύγει απο το πεπρωμένο της και να αλλάξει τη ζωή της όπως ακριβώς τη θέλει και της αξίζει. Πόσο δύσκολο είναι να συγχωρέσεις και να προχωρήσεις, αφού μάθεις μερικά πράγματα για την οικογένεια σου... Ανυπομονώ να το διαβάσω.

"Η τελευταία λέξη", Μαρίνα Πετροπούλου

Τέλος, το τέταρτο βιβλίο είναι ¨Η τελευταία Λέξη" απο τη συγγραφέα Μαρίνα Πετροπούλου και τις εκδόσεις Α. Α. Λιβάνη. Είναι ένα μυθιστόρημα γεμάτο απο έρωτα, εκδίκηση και μίσος.  Η Εύα,  ζει χαμένη μέσα στο μίσος, μέχρι που συναντά τον Αντώνη και τον ερωτεύεται. Το παρελθόν όμως επιστρέφει και η ευτυχία της γίνεται πληγή και η ίδια αποζητά την εκδίκηση.  Αρκετά ενδιαφέρον βιβλίο και το επέλεξα αφού διάβασα το οπισθόφυλλο. Ανυπομονώ να το διαβάσω και αυτό.

Ελπίζω να σας άρεσε και αυτό το άρθρο και να σας έδωσα μερικές ιδέες για διάβασμα.

 Ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξή σας!

Υ.Γ.: Τα δικαιώματα των κειμένων και κάποιες από τις εικόνες καλύπτονται νομικά! Αν χρειάζεστε κάποιο απόσπασμα από ένα άρθρο, επικοινωνήστε μαζί μας με ένα προσωπικό μήνυμα!

Copyrights: Katerina Kouki & Georgia Tzortzatou, Art & Stardust 2024

0 Σχόλια