DIY: Κάδρο με γυαλιά θάλασσας

 Γεια σας!


Είμαι η Κατερίνα και σήμερα σας έχω ετοιμάσει μια όμορφη και γρήγορη καλοκαιρινή χειροτεχνία! Θα φτιάξουμε κάδρο με γυαλιά θάλασσας! Ένας μοναδικός τρόπος να αξιοποιήσετε όλα τα γυαλάκια, τα κοχύλια, και ότι άλλο μπορεί να έχετε μαζέψει από την παραλία.




Η συγκεκριμένη χειροτεχνία είναι κατάλληλη και για παιδιά από 3 ετών και πάνω.



-----



ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ:


•Κορνίζα (χωρίς το τζάμι)
•Μαρκαδόροι μαύροι σινικής μελάνης (χρησιμοποίησα τα Sakura PIGMA Micron 03 και 08)
•Γυαλιά θάλασσας
•Ψαλίδι
•Μπλοκ ακουαρέλας ή χαρτονάκι
•Κόλλα χειροτεχνίας (χρησιμοποίησα την UHU Arts & Crafts Glue)

Disclaimer: Κανένα από τα παραπάνω προϊόντα δεν είναι χορηγούμενα



----



ΒΗΜΑ 1:


Αρχικά, αφαιρέστε το πίσω μέρος της κορνίζας και τοποθετήστε το πανω στο χαρτόνι ή ακουαρέλα. Με τον μαρκαδόρο ή με ένα μολύβι σημαδεψτε περιμετρικά της βάσης της κορνίζας ώστε να βγει το χαρτί στο σωστό μέγεθος για να χωράει στην κορνίζα. Κόψτε το χαρτί.






ΒΗΜΑ 2:


Σχεδιάστε με τον μαρκαδόρο το σχέδιο που θέλετε στο χαρτί (μπορείτε να το σχεδιάσετε και με μολύβι).



Προσπαθήστε να δημιουργήσετε ένα "φανταστικό" πλαίσιο γύρω από το σχέδιο ώστε να ξεχωρίζει από το πλαίσιο της κορνίζας. Αν η κορνίζα σας έχει έξτρα λευκό πλαίσιο στο εσωτερικό της, φροντίστε το σχέδιο να είναι στο κέντρο.



Τέλος, πάρτε τα γυαλιά θάλασσας και προσθέστε λίγη κόλλα στην επίπεδη πλευρά τους. Πατήστε ελαφρά. Η συγκεκριμένη κόλλα που χρησιμοποίησα πιάνει πολύ γρήγορα χωρίς να λερώνει. Αποφύγετε θερμόκολλα καθώς μετά απο κάποιο διάστημα τα γυαλιά θα αρχίσουν να ξεκολλάνε. Προτιμήστε κόλλα χειροτεχνίας, κόλλα στιγμής (λερώνει περισσότερο όμως), ξυλόκολλα (PVA) ή βιομηχανική Ε6000. Οι ασφαλέστερες για παιδιά είναι η κόλλα χειροτεχνίας και η ξυλόκολλα (πολυβινυλικής βάσης).



----


Και το κάδρο σας είναι έτοιμο να διακοσμήσει τον χώρο σας!






------


🌊 ΚΑΛΌ ΚΑΛΟΚΑΊΡΙ!! 🌊 


------



Ελπίζουμε να σας άρεσε και αυτό το άρθρο! Μην διστάσετε να μας κάνετε tag στα social media με τις δικές σας δημιουργίες!

 Ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξή σας!

 

Υ.Γ.: Τα δικαιώματα των κειμένων και κάποιες από τις εικόνες καλύπτονται νομικά! Αν χρειάζεστε κάποιο απόσπασμα από ένα άρθρο, επικοινωνήστε μαζί μας με ένα προσωπικό μήνυμα!

Copyrights: Katerina Kouki, Art & Stardust 2024

0 Σχόλια