Ταξιδεύοντας: Άνω Δολιανά και Τρίπολη!

 Γεια σας, 

είμαι η Γεωργία και αυτή τη φορά αποφάσισα να περάσω τις διακοπές μου σε ένα ορεινό χωριό, στην Πελοπόννησο, κοντά στην Τρίπολη, τα Άνω Δολιανά.

Αν και έχω πάει ξανά σε αυτό το μέρος, μονοήμερη, αυτή τη φορά πέρασα περισσότερες όμορφες μέρες, με ωραία τοπία, καλούς ανθρώπους και νόστιμο φαγητό.

Άνω Δολιανά, Πελοπόννησος!

Τα Άνω Δολιανά είναι ένα ορεινό χωρίο μέσα στις καστανιές, βυσσινιές και κερασιές. Έχει τρεχούμενο νερό και όμορφα παραδοσιακά σπιτάκια. Είναι ένα μαγικό τοπίο για μένα όλες τις ώρες τις ημέρας. Κάθε πρωί που ξύπναγα άνοιγα το παράθυρο με θέα ένα μέρος του χωριού, αλλά και τη φύση. Το μεσημέρι, αφού γυρνούσαμε απο τις βόλτες μας, ξεκουραζόμασταν στον παραδοσιακό ξενώνα, το απόγευμα κάναμε βόλτες στο χωρίο και το βράδυ τρώγαμε στο ταβερνάκι.

Εκκλησούλες, Άνω Δολιανά

Οι δραστηριότητες που έχει το χωριό γίνονται συνήθως το φθινόπωρο και την άνοιξη, ίσως και τον χειμώνα αν έχει καλό καιρό. Έχει πεζοπορικά μονοπάτια, τα οποία φτάνουν σε διάφορα σημαντικά σημεία στην τοποθεσία αυτή, εκδηλώσεις τεχνών, συναντήσεις παλιών αυτοκινήτων και μηχανών, αλλά και παιδικές δραστηριότητες. Το καλοκαίρι που πήγαμε εμείς, θέλαμε μόνο να ξεκουραστούμε, αλλά θα επιστρέψουμε σύντομα για τις δραστηριότητες στο χωριό.

Ένα άλλο κομμάτι σε αυτό το ταξίδι μας, που μας ενθουσίασε ήταν η Τρίπολη. Παλιότερα είχαμε κάνει μια στάση για λίγη ώρα, οπότε δεν είχαμε προλάβει να δούμε πολλά. Αυτή τη φορά όμως περπατήσαμε στον πεζόδρομο με την αγορά, την μεγάλη πλατεία και τη Μητρόπολη. 

Τρίπολη, Δικαστικό Μέγαρο

Σε μια άκρη της μεγάλης πλατείας υπάρχει ένα μικρό κομμάτι πιο "κλειστό" με σιντριβάνι, δέντρα και παγκάκια, το οποίο μου άρεσε πάρα πολύ και μου θύμησε τον Εθνικό Κήπο στο Κέντρο της Αθήνας. Επίσης, μου άρεσε πολύ ο πεζόδρομος με τα καταστήματα, μερικά απο τα οποία επισκέφτηκαμε και αγοράσαμε μερικά ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ και ας έχουμε περισσότερες επιλογές στην Αθήνα. 

Στο μέρος αυτό η αγορά ήταν ήσυχη, με μικρά καταστήματα, χαμογελαστούς και φιλόξενους ανθρώπους, έτοιμους να μας εξυπηρετήσουν. Στο τέλος της βόλτας απολαύσαμε τον καφέ μας και σνακ σε ένα μαγαζί της περιοχής.

Σύντομα θα ξαναπάμε. Ανυπομονούμε για τις δραστηριότητες στα Άνω Δολιανά και μια βόλτα στην Τρίπολη.

Ελπίζω να σας άρεσε και αυτό το άρθρο. Τα λέμε σύντομα. 

Σας ευχαριστούμε για τη στήριξή σας. Γεια σας!

Καλό Καλοκαίρι!


Υ.Γ.: Τα δικαιώματα των κειμένων και κάποιες από τις εικόνες καλύπτονται νομικά! Αν χρειάζεστε κάποιο απόσπασμα από ένα άρθρο, επικοινωνήστε μαζί μας με ένα προσωπικό μήνυμα!

0 Σχόλια