Nightfall: Η φωτογράφιση

Γεια σας!

Είμαι η Κατερίνα και σήμερα στο Art & Stardust σας παρουσιάζω την πρώτη μας επαγγελματική φωτογράφιση!


           Όπως αναφέραμε και στο προηγούμενο άρθρο με την εμπειρία μας "Nightfall: Η εμπειρία μας", η θεματολογία αυτής της φωτογράφισης ήταν η προώθηση της σειράς βιβλίων μου "Κληρονομιά του Απόκοσμου" (Otherworld Legacy) και συγκεκριμένα του πρώτου βιβλίου της σειράς με τίτλο "Νύχτα" (Nightfall). Παρότι η σειρά δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, η καμπάνια αυτή θα βοηθήσει στο να γνωρίσει ο κόσμος τους χαρακτήρες μέσα από μία σειρά φωτογραφίσεων αντίστοιχης θεματολογίας με τα βιβλία, ανοίγοντας έτσι έναν "δρόμο" για αυτά. Οι επιλεγμένοι χαρακτήρες της κάθε φωτογράφισης αντιστοιχούν σε κάθε ένα από τα βιβλία της σειράς τα οποία είναι τέσσερα. Τρία της βασικής Τριλογίας και ένα prequel.


---


           Η πρώτη μας λοιπόν φωτογράφιση είναι βασισμένη στο βιβλίο "Νύχτα" και εστιάζει στην Ριάννα (Rihanna), την μία από τους δύο πρωταγωνιστές της σειράς και την Νέμεσις (Nemesis), την βασική αντίπαλο του πρώτου βιβλίου.

Rihanna by Suomar
                                                                                      Nemesis by DaenirArt

           Και οι δύο χαρακτήρες ανήκουν στο αυθεντικό είδος της σειράς που ονομάζεται "Σειρήνες". Όσο μη αυθεντικό κι αν σας ακούγεται το όνομα, θα εκπλαγείτε καθώς οι Σειρήνες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Σε ανθρωπόμορφες και ζωόμορφες. Και η Ριάννα και η Νέμεσις λοιπόν ανήκουν στην ανθρωπόμορφη κατηγορία. Η Ριάννα ανήκει στο είδος Άνδινες (Undine, ή "Ándinis" στην γλώσσα του βιβλίου), μία αμφίβια υποκατηγορία ανθρωπόμορφων Σειρηνών και η Νέμεσις στο είδος Νάγκα (Naga, ή "Yilán" στην γλώσσα του βιβλίου), μία μεικτή και ανθρωπόμορφη υποκατηγορία Σειρηνών που χωρίζεται σε ξηράς και υδρόβιες.

            Τα Ándinis φέρουν χαρακτηριστικά θαλάσσιων ειδών, είναι νυκτόβια, ψυχρόαιμα και αβυσσαία είδη. Τα θηλυκά διαφέρουν από τα αρσενικά μορφολογικά καθώς τα θηλυκά ως κυνηγοί έχουν ουρές και ένα ζευγάρι από τρία βράγχια για ταχύτητα και μεγαλύτερη απορρόφηση οξυγόνου ενώ τα αρσενικά ως φύλακες των νεογνών έχουν ανθρώπινα κάτω άκρα με μεμβράνες ώστε να γραπώνονται στα βράχια, έχουν ένα σετ από δύο μόνο βράγχια, και με την βοήθεια αδένων που θυμίζουν φύκια και μεγαλώνουν στην πλάτη τους καμουφλάρονται και προστατεύουν τα μικρά τους κάτω από την κοιλιά τους. Η Ριάννα παρουσιάζει στο σώμα της σημεία με μερικό αποχρωματισμό (μαλλιά, άνω δέρμα) λόγο της έκθεσής της στον ήλιο, φαινόμενο που άρχισε να παρουσιάζετε στις Άνδινες από όταν άρχισαν να κατοικούν στην ξηρά.
           Τα Yilán φέρουν χαρακτηριστικά φιδιών. Ανάλογα το είδος φιδιού που τους αντιστοιχεί καθορίζεται αν είναι ξηράς ή υδρόβια. Είναι νυκτόβια αλλά αν και ψυχρόαιμα είναι πιο ανθεκτικά στο κρύο από τις Άνδινες. Ο ήλιος αρκεί για να εξισορροπίσει την θερμοκρασία τους ενώ οι Άνδινες πρέπει να βρίσκονται σε συχνή κίνηση σε συνθήκες χαμηλής θερμοκρασίας, όπως ο Λευκός Καρχαρίας. Τα θηλυκά δεν διαφέρουν ιδιαίτερα από τα αρσενικά μορφολογικά με εξαίρεση τα χαρακτηριστικά του είδους φιδιού που αντιστοιχούν. Η Νέμεσις αντιστοιχεί στο είδος φιδιού Red Spitting Cobra, ένα από τα πιο δηλητηριώδη είδη φιδιού στον πλανήτη.

           Όλες οι Σειρήνες, ανθρωπόμορφες και μη, έχουν και από μία "ανθρώπινη" μορφή η οποία είναι κληρονομιά τους από την πρώτη πρόγονό τους, την βασίλισσα Γιαλένα (Yaléna) η οποία ήταν Νύμφη (ή Nímfis στην γλώσσα του βιβλίου), ένα από τα ισχυρότερα είδη της σειράς μαζί με τις Ναϊάδες και τις Νηρηίδες καθώς είναι πνεύματα (μη θεϊκής προέλευσης). Αυτή την μορφή λοιπόν επιλέξαμε για την φωτογράφισή μας.

          Από άποψη χαρακτήρα, η Ριάννα είναι θερμή, έχει ως προτέρημά της τα παιδιά της και την οικογένειά της, είναι ευγενική, σοφή και μεθοδική αλλά ταυτόχρονα είναι πεισματάρα, έχει μανία με τον έλεγχο των καταστάσεων, είναι τελειομανής και μυστηριώδης. Εκτός από Σειρήνα είναι ένα από τα τέσσερα στοιχεία της φύσης, το Νερό, και ελέγχει οτιδήποτε σχετίζεται με αυτό όπως η βροχή, τα ποτάμια, ο πάγος και άλλα. Έχει στην κατοχή της ένα πετράδι γνωστό ως Μάτι της Θάλασσας το οποίο πέρα του ότι της επιτρέπει να επιβλέπει την φύση, κατέχει τεράστια δύναμη το ίδιο, πράγμα που καθιστά την Ριάννα μία από τις τέσσερις Φύλακες των Ματιών καθώς τα άλλα τρία ανήκουν στις αδερφές της. Εκτός από το στοιχείο της, κατέχει και άλλες δυνάμεις και ικανότητες τις οποίες έχει κληρονομήσει από την οικογένειά της όπως είναι ο έλεγχος και το διάβασμα του μυαλού, η τηλεκίνηση και η τηλεμεταφορά.
           Από την άλλη, η Νέμεσις είναι ψυχρή, επιβλητική, επιτακτική και ισχυρογνώμον. Είναι σαδίστρια, χαιρέκακη και χωρίς αναστολές καθώς, όπως αναφέρει και η Ριάννα, δεν έχει τίποτα να χάσει πλέον αφού έχει ήδη χάσει τα πάντα. Αλλά από την άλλη όπως κάθε "κακός" άνθρωπος έτσι και εκείνη κρύβει ένα "βαρύ" παρελθόν το οποίο την οδήγησε στο συγκεκριμένο σημείο και κατά τα λεγόμενά της περιφέρεται γύρω από την Ριάννα καθώς αυτές οι δύο έχουν ένα κοινό μυστικό το οποίο καλείται να ξεκλειδώσει ο Σέισιρο, ο δεύτερος πρωταγωνιστής και γιος της Ριάννας. Εκτός από την τηλεκίνηση και τον έλεγχο μυαλού, η Νέμεσις ελέγχει οτιδήποτε σχετίζεται με τον ηλεκτρισμό όπως οι κεραυνοί και οι αστραπές και φυσικά οτιδήποτε ηλεκτρικό (ηλεκτρικές συσκευές). Μία από τις δυνάμεις της είναι και η δημιουργία ψευδαισθήσεων σε συνδυασμό με την διεστραμμένη και ιδιοφυή λογική της την οποία χρησιμοποιεί για να κάνει την ζωή των πρωταγωνιστών ακόμα δυσκολότερη σπέρνοντας την διχόνοια ανάμεσά τους.

               Στις φωτογραφίες που βγάλαμε, κάποιες από τις οποίες θα δείτε εδώ και τις υπόλοιπες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας (social media), παρουσιάσαμε όσο το δυνατόν περισσότερα χαρακτηριστικά των δύο χαρακτήρων μπορούσαμε όπως τις εκφράσεις των προσώπων τους και φυσικά τις δυνάμεις τους. Φωτογράφος ήταν φυσικά η Γεωργία και εγώ ανέλαβα την παραγωγή των κουστιουμιών που φορέσαμε τα οποία είναι πιστά αντίγραφα των σχεδίων όπως τα έχω σχεδιάσει μέσα στο βιβλίο.



---


Τα σχέδια
"Από το μυαλό στο χαρτί και από το χαρτί στην αληθινή ζωή."

Το φόρεμα της Ριάννας σε γαλάζια απόχρωση φτιαγμένο με σιφόν και σατέν ύφασμα για να του δίνει μια αέρινη αίσθηση και ροή που θυμίζει νερό σε συνδυασμό με λευκές δαντέλες που αντιπροσωπεύουν τον αφρό της θάλασσας. Συνδυάζεται με μία ασημί πανοπλία με λεπίδες σε σχήμα κυμάτων, γαλάζια οπάλια και αλυσίδες να την διακοσμούν τονίζοντας την μαχητική προσωπικότητα της Ριάννας. Στο βιβλίο η πανοπλία είναι φτιαγμένη από Σεράν (Serán), ένα κράμα μετάλλου.


Η κάπα της Νέμεσις σε κόκκινο της φωτιάς φτιαγμένη με φόδρα και μαύρο σατέν ύφασμα εσωτερικά με μαύρες λεπτομέρειες από δερματίνη και πλεκτό γιακά και γάντια. Ο ανυψωμένος, πλατύς, μαύρος γιακάς συμβολίζει τον λαιμό της Red Spitting Cobra και είναι διακοσμημένος με δύο φίδια με κόκκινα στρας αριστερά και δεξιά στο κούμπωμα το οποίο είναι διπλή, χρυσή αλυσίδα. Το κόκκινο συμβολίζει τον έντονο χαρακτήρα της καθώς είναι το χρώμα του πολέμου και του αίματος.



---



Οι φωτογραφίες
"Εφαρμογή σε επαγγελματικό επίπεδο και επεξεργασία στο Photoshop."

.:Yin-Yang:.
Αυτή η φωτογραφία έχει ως τίτλο και συμβολίζει το Yin και το Yang, την μάχη μεταξύ αυτών των δύο καρακτήρων. Κάτι σαν την αιώνια μάχη μεταξύ του καλού και του κακού που αποτελεί την ισορροπία της φύσης. Χωρίς μαύρο δεν υπάρχει άσπρο και το ανάποδο. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα κρυφά μηνύματα όπως τα τριαντάφυλλα τα οποία είναι κοινό χαρακτηριστικό και στις δύο πλευρές. Όσο για τον λόγο; Θα μείνετε για λίγο ακόμα με την αγωνία.




.:Dynamis:.
Ο λόγος που αυτή η φωτογραφία ονομάζεται "Δύναμις" είναι η απεικόνιση των βασικών δυνάμεων των δύο χαρακτήρων (νερό και ηλεκτρισμός). Η τοποθεσία, αν και φτιαχτή, απεικονίζει την "Σκοτεινή Γη" όπου κατοικεί η Νέμεσις, ένα μέρος στην μέση της ερήμου της Λιβύης όπου συνεχώς κατακλύζεται από καταιγίδα με κεραυνούς με πελώρια σύννεφα σαν φτερά τεράστιων δράκων να καλύπτουν ολόκληρη την πόλη, ξεχωριστά από την υπόλοιπη έρημο, με κυρίαρχο στοιχείο το σκοτάδι, εξ ου και η ονομασία.





.:Metamorphosis:.
Αυτή η φωτογραφία έχει τον τίτλο "Μεταμόρφωσις" καθώς απεικονίζει τον τρόπο με τον οποίο η Ριάννα μεταμορφώνεται στην αληθινή της μορφή. Γι αυτό τον λόγο μπορείτε να διακρύνετε το τιρκουάζ δέρμα το οποίο αποκαλύπτεται σε διάφορα σημεία καθώς το "ανθρώπινο" δέρμα εξαϋλώνεται. Αυτό συμβαίνει γιατί οι Σειρήνες είναι ένα από τα λίγα είδη που πραγματικά μεταμορφώνοντε αντί να καμουφλάρουν τον εαυτό τους με ξόρκι.




---



Ελπίζουμε να σας άρεσε αυτό το άρθρο! Θα χαρούμε πολύ να διαβάσουμε τα σχόλιά σας και να συζητήσουμε τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχετε. Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να βλέπετε τα τελευταία νέα και τις υπόλοιπες φωτογραφίες.


Ευχαριστούμε πολύ για την στήριξή σας!


----


Υ.Γ: Τα δικαιώματα των κειμένων και κάποιες από τις εικόνες καλύπτονται νομικά! Αν χρειάζεστε κάποιο απόσπασμα από ένα άρθρο, επικοινωνήστε μαζί μας με ένα προσωπικό μήνυμα!



Copyrights: Katerina Kouki, Art & Stardust 2020

0 Σχόλια