Τιπς για Σωστή Διατροφή!

 Γεια σας!

Είμαι η Γεωργία και σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για μερικά τιπς διατροφής. Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε πει για τα φρούτα, για τα σνακ και για το νερό και πόσο σημαντικά είναι στο καθημερινό μας πρόγραμμα. Το άρθρο αυτό είναι "Τιπς Διατροφής ".

Αυτή το φορά σε αυτό το κείμενο θα σας μιλήσω για ένα αγαπημένο μου σνακ, μερικές ιδέες για πρωινό, ένα μικρό τιπς για το γεύμα μας και τέλος θα σας αναφέρω και μερικά τιπς για γυμναστική.

Το αγαπημένο μου σνακ, είναι οι μπάρες δημητριακών. Είτε τις αγοράζω έτοιμες απο κάποιο φούρνο, καφέ ή σούπερ μάρκετ είτε τις φτιάχνω, με βρώμη, μπανάνα, μέλι ή κακάο, ξηρούς καρπούς. Είναι ένα εύκολο γεύμα μέσα στην ημέρα όταν είστε στη δουλειά ή δεν προλαβαίνετε να φάτε κάτι ή όταν πηγαίνετε απο το ένα μέρος στο άλλο ή και πριν το γυμναστήριο.. Επίσης, είναι μια καλή επιλογή αν θέλετε να φάτε κάτι γλυκό, εκτός απο τα καθημερινά φρούτα.

Μπάρες Δημητριακών!

Στη συνέχεια θα μιλήσουμε για το πρωινό. Όπως λένε όλοι είναι το πιο σημαντικό γεύμα και είναι καλό να είναι πλήρες σε θρεπτικά συστατικά για να μας δίνει την απαραίτητη ενέργεια για να περάσουμε την μέρα μας. Πρόσφατα θυμήθηκα την μαμά μου και τη γιαγιά μου να μου δίνουν για πρωινό αβγό με ψωμάκι μέσα σε μικρή κούπα. Πολλές φορές αυτό είναι λίγο βαρύ για πρωινό, αλλά είναι πολύ καλό σε ενέργεια και βοηθάει πολύ τη μνήμη μας, έτσι κάποιες μέρες το επιλέγω για πρωινό μου. Βέβαια, στην δική μου διατροφή τρώω ψωμί, αλλά με μέτρο. 

Η δεύτερη πρόταση μου για πρωινό είναι ένα μπολ με βρώμη και γάλα. Φυσικά όχι σκέτο! Μπορείτε να βάλετε μέσα αποξηραμένα φρούτα, φρούτα, ξηρούς καρπούς, μέλι ή κακάο. Επίσης, αν θέλετε μπορείτε να το ζεστάνετε και να μοιάζει με κρέμα, το οποίο το επιλέγω συχνά το χειμώνα.Γενικά η βρώμη είναι ένα στοιχείο που επιλέγω συχνά στην μαγειρική μου, γιατί με αυτή μπορώ να φτιάξω ζύμη για τυροπιτάκια, μικρές κρέπες, ακόμα την βάζω και στα μπιφτέκια.

Το μικρό τιπς του άρθρου αυτού συνδυάζεται λίγο με την προηγούμενη παράγραφο γιατί θα πούμε για φαγητό. Στα άρθρα με τιπς διατροφής δεν μιλάμε για δίαιτα, αλλά για μια πιο καλή διατροφή με όλα τα απαραίτητα στοιχεία, βιταμίνες, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και καλό λίπος. Αυτό σημαίνει οτι μπορείτε να φάτε ότι σας αρέσει και θέλετε, αλλά με μέτρο. Επίσης, αν είναι μια επιλογή γρήγορου φαγητού να θυμάστε πως μπορεί να γίνει και στην κουζίνα μας και να είναι πιο φρέσκο και πιο νόστιμο το φαγητό. Σκεφτείτε σπιτικά σουβλάκια, χάμπουργκερ και λαχταριστές πίτσες.

Γυμναστική!
 Τέλος, για το πιο καλό αποτέλεσμα δεν βοηθά μόνο η διατροφή, αλλά και η γυμναστική ή η άσκηση. Αν θέλετε να χάσετε κιλά υπάρχει κατάλληλο πρόγραμμα για τον καθένα με την καθοδήγηση ειδικού, αλλά και αν έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας και είναι απαραίτητο να γίνει άσκηση. Αν θέλετε να έχετε απλά καλή φυσική κατάσταση και αντοχή, το περπάτημα είναι μια καλή επιλογή, αρκεί να υπάρχει πρόγραμμά στις βόλτες σας. Επίσης, η κάθε είδους άσκηση είναι καλή ακόμα και στην ψυχική μας υγεία και τη μνήμη. Απο προσωπική εμπειρία σας προτείνω να βρείτε βίντεο στο διαδίκτυο με ασκήσεις και να τις κάνετε όσο πιο συχνά μπορείτε, να παρακολουθήσετε κάποιο μάθημα, όπως χορό, πολεμική τέχνη ή έστω να πηγαίνετε στο γυμναστήριο και περπάτημα.

Όλα αυτά είναι στο μυαλό μας και εμείς μπορούμε να αποφασίσουμε τον τρόπο ζωής που θα επιλέξουμε και φυσικά τι στόχους έχουμε βάλει στη διατροφή μας, το σώμα μας και την ψυχολογίας μας.

Ελπίζω να σας άρεσε και αυτό το άρθρο και να ήταν χρήσιμο για εσάς. Τα λέμε σύντομα!

Σας ευχαριστούμε για τη στήριξή σας. Γεια σας!

 


0 Σχόλια