Ταξιδεύοντας: Τρίκαλα Κορινθίας και Λίμνη Δόξα.

 Γεια σας,

είμαι η Γεωργία και σε αυτό το άρθρο θα σας γράψω για μια παλιότερη εκδρομή που είχαμε πάει. 

Για ακόμα μια φορά στην Πελοπόννησο και σε ένα απο τα πιο όμορφα σημεία της ορεινής Κορινθίας. Στα Τρίκαλα και στη Λίμνη Δόξα στο Φενεό. Είναι δυο μέρη που επιλέγουμε να ταξιδέψουμε αρκετές φορές μέσα στο χρόνο, είτε χειμώνα με χιόνια είτε άνοιξη και καλοκαίρι με όλα τα χρώματα και αρώματα των λουλουδιών.

Τρίκαλα Κορινθίας, Χιόνια

Αρχικά η στάση μας είναι στα Μεσαία Τρίκαλα, για να περπατήσουμε στο χωριό και να φτάσουμε μέχρι τα Άνω Τρίκαλα, τα οποία είναι πολύ κοντά. Φωτογραφίζουμε τα πιο όμορφα σημεία, πίνουμε νερό απο την πηγή και επιστρέφουμε στο καφέ πάνω στον κεντρικό δρόμο του χωριού.  Είναι ένα καφέ- μπαρ, το οποίο είναι ανοιχτό όλη μέρα με καφέ, ροφήματα, σνακ και ποτά για το βράδυ.

Τρίκαλα Κορινθίας Πηγή

Συνεχίζουμε με μια ακόμα βόλτα στην κεντρική πλατεία και εκκλησία του χωριού, αλλά και στο ψηλότερο σημείο για να απολαύσουμε τη μοναδική θέα.


Τρίκαλα Κορινθίας ομίχλη

Αφού επιστρέψουμε στο αυτοκίνητο μας ξεκινάμε για την λίμνη Δόξα, στο Φενεό, η οποία μας αρέσει πολύ και πάμε αρκετά συχνά μέσα στο χρόνο. Αν είστε τυχεροί μπορεί να βρείτε και την υπαίθρια αγορά με τα παραδοσιακά προϊόντα. Αξίζει αρκετά να κάνετε μια βόλτα το γύρω της λίμνης και μια επίσκεψη στο μοναστήρι είναι επίσης αρκετά καλή επιλογή.

Τέλος, επιστρέφουμε για φαγητό στην αγαπημένη μας ταβέρνα στα Μεσαία Τρίκαλα... Αφού πρώτα έχουμε επισκεφτεί ένα κατάστημα για να αγοράσουμε αναμνηστικά και παραδοσιακά προϊόντα.

Δείτε επίσης... Ταξιδεύοντας: Λίμνη Δόξα, Φενεός!

Υ.Γ.: Τα δικαιώματα των κειμένων και κάποιες από τις εικόνες καλύπτονται νομικά! Αν χρειάζεστε κάποιο απόσπασμα από ένα άρθρο, επικοινωνήστε μαζί μας με ένα προσωπικό μήνυμα!

Copyrights: Georgia Tzortzatou, Art & Stardust 2024

0 Σχόλια