Σουβλάκι κοτόπουλο!

Γεια σας!Σήμερα μαζί με τον Σταύρο,τον σεφ που μας βοηθάει στις συνταγές μαγειρικής θα σας γράψουμε για σπιτικά σουβλάκια.Το πιο σημαντικό που πρέπει να ξέρετε για αυτή τη συνταγή είναι οτι τα σουβλάκια με πίτα που φτιάχνουμε σπίτι μας έχουν λιγότερες θερμίδες απο αυτά που τρώμε έξω.Πριν ξεκινήσουμε θα σας πω επίσης,οτι η παρακάτω συνταγή είναι για σουβλάκια με πίτα,με υλικά που επιλέγουμε εμείς να έχουν μέσα.Εσείς μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε κάποιο υλικό.

       Υλικά
  •  2 φιλέτα κοτόπουλο 
  • 1 τομάτα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά
  • 4 πίτες
  • αλάτι,πιπέρι,γλυκιά πάπρικα
        Σκεύη
  • Ταψί
  • Μαχαίρι
  • Ξυλάκια για σουβλάκι
  • Ξύλο κοπής 
  • μπολ
  • τοστιέρα ή ταψί (για τις πίτες)
       Εκτέλεση

 Καθαρίζουμε και ετοιμάζουμε τον πάγκο μας.Πλένουμε όλα τα λαχανικά και το κοτόπουλο.Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια (όχι πολύ μικρά),το περνάμε απο τα ξυλάκια για σουβλάκι με κομμάτια πιπεριάς ανάμεσα και το μαρινάρουμε με αλάτι και πιπέρι.Τα βάζουμε στο ταψί,με λίγο λάδι,για να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς για 25-35 λεπτά.Όσο ψήνονται έχουμε κόψει τα λαχανικά μας,για να είναι έτοιμα.Επίσης,βάζουμε τις πίτες στην τοστιέρα ή σε ένα ταψί στο φούρνο στους 100 βαθμούς για 5-7 λεπτά.Αν θέλετε πατάτες μπορείτε να προσθέσετε.Τα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τα σερβίρουμε με τζατζίκι ή σως (σπιτικά ή έτοιμα) και πάπρικα!
(Για την δική μου σως έβαλα κέτσαπ,μαγιονέζα,αλάτι,πιπέρι,λάδι και λίγο ουίσκι.)


Γενικά με τις πίτες αυτές μπορείτε να φτιάξετε πολλά γεύματα.Η επόμενη συνταγή με πίτες θα είναι ατομικές πίτσες.Ελπίζω να σας αρέσει αυτή η συνταγή.Τα λέμε σύντομα.Γεια σας!
            

2 Σχόλια